Bayır Bucak Türkmenlerine Kahramanmaraş duyarsız kalmadı. Sağlık-Sen ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) ortaklaşa ‘onlara bir elde sen uzat’ kampanyası başlattı. Bayır Bucak Türkmenlerine gıda yardımları toplanmaya başlandı.

Kahramanmaraş Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen ve İHH Kahramanmaraş İl temsilcileri, Bayır Bucak Türkmenlerine yardım için buluştu. Sağlık-Sen il binasında yapılan toplantıda İHH ve Sağlık-Sen’in önderliğinde Bayır Bucak Türkmenleri için ‘onlara bir elde sen uzat’ başlığı altında gıda yardımı için kampanya başlatıldı. Yardım kampanyasının gelirleriyle ilk etapta Türkmenlere 1 tır dolusu un gönderilecek. Toplantıda konuşma yapan Bünyamin Mutlu Demirci, Süleyman Eryaman ve Yusuf Bülbül yardımsever Kahramanmaraş halkından özellikle de sağlık çalışanlarından basın aracılığı ile yardım talep etti.

‘KARDEŞİNİN YANINDA OL!’
Bayır Bucak’ta Türkmenlere yapılan zulümlere karşı açıklama yapan Sağlık-Sen Kahramanmaraş il Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci, Bayır Bucak Türkmenlerinin haçlılara karşı çetin savaşlar verdiğini hatırlattı. Türkmenleri Esed’in acımasız saldırılarına karşı mücadele vermekte olan kutlu bir davanın yılmaz bekçileri olarak tanımlayan Demirci, “ Esed rejiminin katilleri, bugünlerde bir takım dış güçlerin özelliklede Rusya’nın havada yaptığı kalleşçe bombardımanın desteğini de alarak, başta Türkmen dağı olmak üzere tüm Lazkiye bölgesinde hâkim olma çabasına girişmişlerdir. Hemen sınırımıza çok yakın bir alanda cereyan eden bu acımasız savaşta, elindeki çok küçük imkânlarla çok büyük işler başaran Bayır Bucak Türkmenlerinin, katledilmesini ve yalnız bırakılmalarına asla istemiyoruz. Bayır Bucak ile aramızdaki sınırlar, kâğıt üzerinde olan sınırlardır ki kardeşlerimizle olan gönül bağının bir sınırı yoktur” ifadelerini kullandı. ,

AZ BİR TOPLULUK OLSA BİLE GALİP GELECEK
Suriye Türkmenlerini başına bomba yağdıranlar bilmelidirler ki nice az bir topluluk, Allah’ın izniyle çok bir topluluğa galip gelmiştir” diyen Sağlık-Sen il Başkanı Demirci, açıklamalarına şöyle devam etti: Herkesin üzerine düşen mesuliyetle vardır. Sağlık-Sen ailesi Bayır Bucak’ı asla yalnız bırakmayacaktır. Bizler ilimizde, elimizde imkânlarla bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Yardım kampanyalarımıza, her zaman destek veren Sağlık çalışanları, inanıyoruz ki yine destek vereceklerdir. İlimizde bulunan Sağlık bulunan sağlık çalışanlarıyla hafta içi hızlı bir şekilde istişare edip, yardım kampanyamızın detaylarını belirledik ve kampanyamızı basın açıklamamızla başlatıyoruz. Yardımlar ilimizle genelinde özellikle Sağlık çalışanları arasında toplanacak olup, Kahramanmaraş Sağlık-Sen ev İHH aracılığıyla Bayır Bucak Türkmenlerine gönderilecekti. Bu vesileyle Suriye’nin gerçek sahipleri belli olan; haksızlığa, zulme muhalif tüm kardeşlerimize saygıyla selamlıyor, en kalbi duygularımızla dua ediyoruz.”

İnsani Yardım Derneği (İHH) Kahramanmaraş Şube Başkanı Süleyman Erayman da toplantıda Kardeşliğin bedel istediğini belirterek Kahramanmaraşlı vatandaşları az çok demeden yardım yapmaya davet etti. Eryaman, cep telefonlarından Bayırbucak Türkmenleri yazarak 3072’ye sms atılması halinde bütün operatörlerden 5 TL yardım yapılabileceğini söyledi. Ayrıca yardımlar için İHH ve Sağlık Sen Kahramanmaraş şubelerini ziyaret edebilir.
Haber: Şenol Güneş    

Editör: Mahmut Beyaz