Kahramanmaraş Saçaklızade Vakfı Kadın Kolları önderliğinde bayanlara yönelik özel Arapça Kursu açıldı.

Gerçekleştirdiği yardım ve eğitim faaliyetleriyle Kahramanmaraş’ta geniş kitlelere hitap eden Saçaklızade Vakfı, 7’den 70’e tüm vatandaşlara her alanda yardımlarını sürdürmeye devam ediyor. Gerçekleştirdiği faaliyetlerle kentte vatandaşlara yardım elini uzatan Saçaklızade Vakfı yine bir ilke daha imza atarak, bayanlara yönelik geniş kapsamlı Arapça Eğitim Kursu açtı. 40 gün sürecek olan ve Abdulhamithan Taziye Evi’nde her yaştan bayana eğitim verilen kursta öğrenciler her gün 13 ile 16 arasında Arapça eğitimi alma fırsatı buluyor.


KUR’AN-I KERİMİ ANLAYARAK OKUMA FIRSATI

Özellikle İlahiyat öğrencilerinin yoğunlukla katılım gösterdiği kursun açılmasına önderlik eden Saçaklızade Vakfı Kadın Kolları Başkanı Gülnur Demir, kursu açmaktaki en büyük hedeflerinden bir tanesinin öğrencilere destek olduğunu belirtti. Demir, “Bizim kursu açmamızda ki en büyük hedeflerimizden bir tanesi öğrencilerimize destek olmaktır. Öğrencilerimi Arapça derslerinde bilgileri ya anlıyorlar ya da anlamıyorlar bizde bu kursu düzenleyerek öğrencilerimizin dersleri daha da pekiştirmesine katkı sağlıyoruz. Hocamızın da sayesinde öğrencilerimiz derslerini pekiştiriyor. Kursa her gün yeni şeyler öğreniyoruz ve Kur’an-ı Kerim’i anlayarak okuyabiliyoruz. Derslerimizden herkes çok memnun ve iştahla hergün tüm zorluklara rağmen derslere gidip geliyorlar. Güzel bir kurs oldu karşılığını da alacağımıza inanıyorum. Bundan sonraki kursta da ilmi eserler oluşturmak istiyoruz” dedi.

  ‘ARAPÇA DERSLERİNDE DESTEK EĞİTİM ŞART’

Arapça Dersini öğrencilerin öğrenmesine destek olan Kur’an Kursu Hocası Hafız Emine Balbaba, kendisinin de imam hatip mezunu olduğuna dikkat çekerek, İmam Hatip öğrencilerinin Arapça derslerinde ki yaşadığı zorluklardan dolayı eğitime destek verdiğini kaydederek şöyle konuştu. “Bu yıl ilk defa başlatılan kursta öğrencilerimize ücretsiz eğitim veriyoruz. Dersimizde işlediğimiz kitabın içerisinde bir ünite var ve her gün bir üniteyi çalıştırıyoruz. Yaz için böyle bir program yapmayı düşündük çünkü ilahiyat mezunu öğrencilerin Arapça dersine olan eksikliğini hissettik. 2 yıllık ilahiyat öğrencilerinin normal derslerinde başarılı olduklarını ve yoğunluktan dolayı Arapça derslerinde başarısız olduklarını tespit ettik. Arapça dersleri de hocanın önderliğinde ve tekrar tekrar üzerinden geçilerek öğrenmeleri gereken bir ders. Bizde öğrencilerimize bir kolaylık ve güzellik olsun diye yardımcı olmak açısından yaz dönemini boş geçirmeyelim diye Saçaklızade Vakfı’nın önderliğinde 40 günlük bir eğitim programı düzenledik.  

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz