Yeri geldi bankada çaycılık yaptı yeri geldi evlere temizliğe gitti. Oradan kazandığı paralarla Parti malzeme grupları, nikâh şekerleri, bebek şekerleri ve bunların malzemeleri alarak, kendi iş yerini açtı ve birçok kişiye örnek oldu. Pes etmeyi hiçbir zaman düşünmediğini söyleyen Yırtıcı, “Bayanlar güneş gibi ve kendileri ne kadar çok yükselirlerse etrafındaki insanları da o kadar çok aydınlatırlar” dedi.

HAYALİNİZE ULAŞMAK ZOR DEĞİL”

Birçok alanda çalıştığını söyleyen Yırtıcı, “Bankada çaycılık yaparak, evlere temizliğine giderek birçok sektör benim ekmek kapım oldu. Yeri geldiği garsonlukta yaptım. Ama tarz olarak bana uygun iş yapmam gerektiğini biliyordum ve süsleme işini çok sevdiğim için organizasyon hem hobi merkezi açmaya karar verdik. Bu iş yerini açarak nişan organizasyonları yapmaya başladık. Hem perakende satış mağazası aynı zamanda organizasyon şirketiyiz. Burayı yeni açtığımız için istediğimiz gibi yani hayalimizdeki gibi yapamadık ama bu zamanla olacak işler. Bundan sonraki süreçteki hedefim bu işi daha da üst seviyeye taşımak. Büyükşehirlerde ki organizasyon firmaları seviyelerine denk gelebilmek aslında. Şuan o sevide değilim tabi ama zamanla olacak şeyler. Başladığımla bulunduğum nokta arasında ciddi manada bir yol kat ettim” ifadesini kullandı.

PES ETMEYİ HİÇBİR ZAMAN DÜŞÜNMEDİM”

Yırtıcı, “Her işin maddi ve manevi zorluğu olduğu gibi bu işinde maddi ve manevi zorluklarıyla karşılaştık. Benim annem ve babam yok. Bu işi kurarken bir aile desteğim olmadı hiçbir zaman. İlk başladığım zamandan bu yana hep kendi ayaklarımın üzerinde durmaya çalıştım. Maddi anlamda da her iş güç istiyor. Bu işler tamamen bilek gücü isteyen işler. Ben buralara emek sarf ederek geldim. Ve emek vermeye de devam edeceğim. İnsanı ayakta tutan hayalleri ve bu hayalleri gerçekleştirmek için ben hiç pes etmedim. Elimden gelen neyse var gücümle çalıştım. Pes etmeyi hiçbir zaman düşünmedim. Öylede oldu. Şuan kendi ayaklarımın üzerinde duruyorsam bunu kararlı olmama borçluyum” dedi.

İNSAN YETERKİ İSTESİN”

İnsan isterse her şey yapabilir diyen Yırtıcı, “Özellikle bayanlar çok güçlü varlıklar. İsterlerse yapamayacakları hiçbir şey yok. Ben hiçbir zaman tereddüt etmedim. Biraz sadece cesaretinizi toplayıp atılmak gerekiyor. Hepsi bu kadar aslında. Ben evde de oturdum. Ev hanımlığı da yaptım ve bana göre bir şey olmadığını anladım. İnsanın akşama kadar evde oturup eşinin parasını, babasının parasını beklemek çok hoş bir durum değil. İnsan tamamen psikolojisini bozuyor ve insanı tamamen insanı eve bağımlı hale getiriyor. Bence bunun yerine az ya da çok demeyip çalışmak için adım atmak gerekiyor. İnsan her anlamda sosyal, kültürel olarak bir şeyler yapmalı” şeklinde konuştu.

İNSAN YAPTIĞI İŞİ SEVEREK YAPMALI”

Yırtıcı, “Her şeyden önce insan yaptığı veya yapacağı işi sevmeli. Ben yaptığım işi çok seviyorum. Bu işin özellikle organizasyon kısmının çok zorlukları var. Tabiki bu zorluklar sadece bu işte değil. Ne yaparsanız yapın her işte birçok zorlukla karşılaşıyor insan. Olabildiğince iş yerimi en üst seviyeye taşımak için mücadele veriyorum ve vermeye de devam edeceğim. Ben çok zor şartlarda yetiştim ve bir kızım var ve kızımın geleceği için mücadele ettim. Kızımın eğitimini ve hayat şartları standartlarını olabildiği kadar üst seviyeye taşımak” dedi.

KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMANIN TARİFİ YAPILAMAZ”

Bir bayanın kendi ayakları üzerinde durmasının tarifinin yapılamayacağını söyleyen Yırtıcı, “ Bir kadın kendi ayakları üzerinde durduğu zaman ülke olarak gelişiriz, büyürüz, bir yerlere daha hızlı gelebiliriz. Bayanların hırsı bir iş yapabilme duygusu bir erkeğe oranla daha üst seviyede bence kadınlar kesinlikle tuttuğunu koparır. Etrafımızda çok başarılı kadınlar var. Örnek alınması gereken ve topluma faydalı olan birçok bayanın hayat hikâyeleri insanı çok mutlu ediyor. Güç olsun, cesaret olsun, hırs olsun hepsi bayanlarda bulunuyor. Kendi işiniz olduktan sonra bir işin üstesinden geliyorsunuz” ifadesini kullandı.

KİMSEYE MUHTAÇ OLMADIĞINIZI İSPAT EDİYORSUNUZ”

Yırtıcı, “Kendi işinizin patronusunuz ve ben bu işli yapmam, ben bu işin patronuyum demiyorsunuz aksine her işi öğrenmek için koşturuyorsunuz. İş yerinize ait transit var ve her dışarı organizasyonuna gidildiğinde onu ben kullanıyorum ve kimseye muhtaç olmadığımızı ispat ediyoruz aslında. Bu iş sezonluk iş olduğu için, genelde yaza hitap eden bir iş ve hafta sonu organizasyonlarda öğrenci ve ev hanımlarına ve evde boş oturmak istemeyen bayanlara iş imkânı sağlıyoruz. Organizasyonu gidip hosteslik yapıp ekmek parasını kazanan arkadaşlarımız var. Kına organizasyonlarımızda dans gruplarımız var ve onlar o işi başarılı şekilde sürdürüyorlar” şeklinde konuştu.

EVDE OTURARAK NE KENDİLERİNİ KÖRELTSİNLER NEDE ETRAFINDAKİLERİ”

5 binin üzerinde ürünlerin olduğunu söyleyen yırtıcı şöyle devam etti, “ Parti malzeme grupları, nikâh şekerleri, bebek şekerleri ve bunların malzemeleri var ve kına organizasyonları yapıyoruz bunlarla beraber kına malzemeleri, kına tepsisi, sepeti, tacı gibi birçok malzeme ürünlerimiz var. Bayanlar kesinlikle körelmemeli. Herkesin kendine göre, kendi tarzında, kendi alanında yapabileceği mutlaka bir iş var ve oturarak ne kendilerini köreltsinler nede etrafındakileri. Bayanlar bir güneş gibi ve kendiler ne kadar çok yükselirlerse etrafındaki insanları da o kadar aydınlatırlar.”

KENDİLERİNE MUTLAKA GÜVENSİNLER”

Evde boş boş oturan bayanlara kesinlikle evde bir şeyler üretsinler, zamanlarını boş geçirmesinler diyen Yırtıcı “Evde boş boş oturmamalarını ve çalışmalarını tavsiye ediyorum. İş yerlerini açmak isteyenler yeter ki cesaret etsinler, adım atsınlar. Adım attıktan sonra devamı geliyor. Kendilerine mutlaka güvensinler” dedi.

Haber: Fazilet Çomruk


 


 

Editör: Mahmut Beyaz