1960’lı yıllarda Türkiye’nin içinde bulunduğu mevcut tehlikelere karşı Türk milliyetçiliğini canlandırmak, ülkeye yönelik tehditleri bertaraf ederek, şuurlu bir gençlik yetiştirmek için Alparslan Türkeş tarafından kurulan ve o günden bugüne giderek büyüyerek Türkiye’nin dört bir tarafında var olan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Türkiye’nin geleceğine yön verecek yeni nesiller yetiştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle kötü alışkanlıkları olan gençleri bu karanlıktan çıkartmak için bir takım faaliyetler yürüten Ülkü Ocakları, ülkesine, vatanına ve milletine hizmet eden gençler yetiştirmek istiyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’da genel merkezin talimatları doğrultusunda kentteki gençleri bir taraftan kötü alışkanlıklardan uzak tutarken bir taraftan da donanımlı bir birey yapmak için etkinlikler düzenliyor. Konuyla ilgili Manşet Gazetesi’ne konuşan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hüseyin Kayış, Ülkü ocaklarının Türk milletinin gençlik aşısı olduğunu söyledi. Birçok proje ve etkinliklere imza attıklarını belirten Kayış, eğitim ve kültürel faaliyetlere çok önem verdiklerinin altını çizdi.

ÜLKÜ OCAKLARI TÜRK MİLLETİNİN GENÇLİK AŞISIDIR”
“Ülkü ocaklarının bu dönemdeki en büyük hedefi milli ve manevi değerlerle donatılmış bir gençlik yetiştirerek mensubu olmaktan şeref duyduğumuz Türk milletinin hizmetine sunmaktır” diyen Kayış, şöyle devam etti: “Ülkü Ocakları 1965-66 yıllarında o zamanlarda oluşan kominizim tehlikesine karşı kuruldu. İlk olarak Ankara Üniversitesi Dil, Tarih, Coğrafya bölümünde kuruldu. Daha sonra Milliyetçi muhafazakâr Türk gençliği tarafından büyük bir ilgi görmesi münasebetiyle Türkiye’nin hemen hemen tamamında teşkilatlandı. Dönem dönem Türk milletinin milli, manevi değerlerine karşı yapılan saldırılarda ülkü ocaklarının misyon o zamanlar komünizme karşıydı. Ülkü ocakları şimdiki dönemde ise milli ve manevi değerlerle donatılmış bir gençlik yetiştirerek mensubu olmaktan şeref duyduğumuz Türk milletinin hizmetine sunmaktır. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfıyız. Eğitime ve kültürel faaliyetlere çok büyük önem veriyoruz. Burada en çok ön plana çıkardığımız şey ise toplumsal duyarlılık ve ahde vefa duygusudur. Bunun için tüm etkinliklerimizde, tüm faaliyetlerimizde bu değerleri yaşatabilme adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Türk gençliği bu milletin istikbalidir. Ülkü ocakları da Türk milletinin gençlik aşısıdır. Gençliğin geleceğini tehdit eden büyük tehditler var.”

UYUŞTURUCU VE MADDE BAĞIMLILIĞINA YÖNELİK BİR MÜCADELE BAŞLATTIK”
Uyuşturucu ve madde bağımlılığına yönelik bir mücadele başlattıklarını kaydeden Kayış, bu anlamda saha çalışmalarını tamamladıklarını ifade etti. Kayış, “Biz Türkiye’de Ülkü ocakları olarak eş zamanlı bir şekilde uyuşturucu ve madde bağımlılığına yönelik bir mücadele başlattık. Genel Başkanımız Olcay Kılavuz Beyefendi’nin Ekim 2014 tarihindeki “Yeni cephemizin adı uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla savaştır” talimatından sonra ülkü ocakları olarak bizlerde saha çalışmasında bulunduk. El broşürü dağıttık. Bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdik. Kısa film çalışmalarında bulunduk. Farkındalık oluşturabilme adına Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin ilgisini çekmek için Aliya İzzetbegoviç parkında Cehalet isimli profesyonel tiyatro sunumu gerçekleştirdik. Şu anda saha çalışmalarını tamamlamış durumdayız. Elimizden geldiğince Türk gençliğini zararlı alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışacağız. Bizim hedefimiz bataklığa bulaşmış gençliği o karanlıktan çıkarmaktır. Bu bataklığa düşmüş her genç bizim için kaybedilmiş bir vatandır. Bizlerde bu bataklıktan kurtarabildiğimiz her gençte bizim için kazanılmış bir vatandır. Ülkü ocakları da zaten fikirlerine Türklük şuuru gönlüne Allah davası koyabildiğimiz her genç bizim için çok değerlidir” şeklinde konuştu.

MEYDAN OKUYAN DEĞİL, KİTAP OKUYAN NESİLLER
Ülkü ocakları olarak “Meydan okuyan değil, kitap okuyan nesiller” sloganıyla bir okuyan nesiller projelerinin olduğundan bahseden Kayış, birçok okula kitap bağışında bulunduklarını söyledi. Kayış, “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak okuyan nesiller projemiz var. Bu proje kapsamında gençlerimize okuma alışkanlığı kazandırmak, haftalık bir düşünürümüzün eserlerini gençlerimize tanıtarak okuma alışkanlıklarını arttırabilmek ve o düşünürlerimizi gençliğimiz tanıtabilmek. Bu kapsamda da okuyan nesiller projesi adı altında kitap bağışı kampanyası düzenledik. Okuyan nesiller projesinde de meydan okuyan değil, kitap okuyan nesiller sloganıyla yola çıktık. Düzenlediğimiz kitaplardan bin tanesini Ilıca Ortaokuluna hediye ettik. Daha sonra Dönüklü Mahallesi’ndeki Fatih Sultan Mehmet ilk ve Ortaokuluna hem kütüphane açtık hem de bin tane kitap bağışladık. Önümüzdeki günlerde ise belirleyeceğimiz bir başka okulumuza yine kitap bağışı yaparak bu sezonluk okuyan nesiller projemizi tamamlamış olacağız. Biz elimizden geldiğince gençlerimizi sportif ve eğitimsel faaliyetlere yöneltiyoruz” ifadelerini kullandı.

BİRÇOK SPORTİF FAALİYETE İMZA ATTIK”
Birçok sportif faaliyete imza attıklarını anlatan Kayış, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Sportif anlamda Kahramanmaraş’ta mahalleler arası futbol turnuvası düzenledik. Yine aynı şekilde üniversite teşkilatı içerisindeki genlerimize yönelik te bir futbol turnuvası düzenledik. Geçtiğimiz yıl Alparslan Türkeş’in 100’üncü doğum yıl dönümü olması münasebetiyle genel merkezimiz tarafından Alparslan Türkeş yılı ilan edildi. Biz bu yılda yine sportif birçok faaliyete imza attık. İlçeler arası gençlik koşusu düzenlendi. Daha sonra bu yarış ilde yapıldı. İl birincileri Türkiye gençlik koşusunda mücadele verdi. Yine iller arası halı saha turnuvası yapıldı. 3 Mayıs milliyetçiler günü dolayısıyla 3 Mayıs haftasında gençlerimizi Mersin Bozyazı’da 3 günlük eğitim kampına aldık. Burada birçok sportif etkinlikler düzenledik. Yine geçtiğimiz aylarda bir bilgi yarışması düzenlendi. Bilgi yarışmasında içinde Kahramanmaraş’ında olduğu ve toplam 10 ilimizin katıldığı yarışmada 2’nci olduk ve Türkiye’deki finallere katılmaya hak kazandık. Ayrıca yine ilimizde Onikişubat İlçe ocağımız tarafından okullar arası bilgi yarışması düzenlendi.”

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz