Dün akşam çok değerli misafirlerle Başkonuş Yaylasında güzel bir akşam geçirdim. Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arslan Deveboynu’nun davetlisi olarak gelen Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile içten söyleyişilerin yapıldığı, sohbetlerin edildiği bu gecede yine çok güzel insanlar tanıma fırsatı buldum, bir çok konuda da bilgi sahibi oldum.

Diğer şehirlerin gazetelerinin de bizim gazetelerimizin yaşadığı problemlerle veya benzerleriyle uğraştıklarını, çözüm için bu birliklerde bir araya geldiklerini, üst yönetimlerle sorunların çözümü için hız kesmeden görüşmeler yaptıklarını gördüğüm bu toplantıda; önemli birkaç anekdot vardı aklımın bir köşesinde farklı bir yer eden.

Birincisi gerek şehrimizin, gerekse ilçelerimizin köklü gazetelerinin babadan oğula geçen bir meslek ve aşk olduğunu gördüm. Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Sayın Mevlüt Yeni’nin gazeteciliğe 8 yaşında başlamış olduğunu duyunca da bu işin gerçekten de farklı bir sevgi ve ilgi ile yapılabildiğine kanaat getirdim. Mesleğin getirdiği bütün zorluklara rağmen yıllardır halka haber ulaştırmaya çalışan ve aynı zamanda ayakta kalmaya çalışan gazeteci abilerimi görünce gerçekten de saygı duydum. Sayın Başkanın “ gazeteci olunmaz gazeteci doğulur “ sözüne kesinlikle katıldım açıkçası. Bir de Sayın Başkan; “bazı gazeteci arkadaşlarımız ben sonradan keşfedildim diyorlar ama aslında onlar da gazeteci doğmuş , sadece biraz geç fark edilmişler” demesi de güzel bir yaklaşımdı.

Birlikten elbette kuvvet doğar, basın camiasının bu güzel cemiyet ve federasyonlarına başarılar diliyor, saygılar sunuyorum.