Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tüm otoparkların ilk 1 saatinin ücretsiz, tam gün ücretinin ise 1 TL olmasına ilişkin karar geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tüm partilerin oy birliğiyle kabul edildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın başkanlığında toplanan Meclis, otoparklara ilişkin Başkanlık Yazısı’nı da görüştü. Oy birliğiyle geçen Başkanlık Yazısı’nda belediyeye bağlı tüm yol boyu, açık-kapalı ve çok katlı otoparklarda ilk 1 saatin ücretsiz, tam gün ücretinin ise 1 TL olması kararlaştırıldı. Gerçekleşen bu gelişmenin ardından ise akıllara Kahramanmaraş’ta ki otopark ücretleri geldi.

VATANDAŞ UZAK DURUYOR
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 2 yıl önce kent içinde park sorununun çözülmesi ve buna bağlı olarak trafiğin rahatlaması için uygulamaya geçirdiği parkomatlar ücretlerinden vatandaş dert yanıyor. Türkiye’nin başkentinde otoparkların gün boyunca sadece 1 TL olması, Kahramanmaraş’ta ise yalnızca 2 saatlik kullanımının 8 TL olması vatandaşı parkomatlardan uzak tutuyor.

GEÇEN YIL YENİ ZAM YAPILMIŞTI
Kahramanmaraş’ta şehrin belirli cadde veya sokaklarında sürücülerin araçlarını rahatça park edebilmesi için hayata geçirilen ve karşılığında bir miktar para alınan Parkomatlar 2017 yazında zam yapılmıştı. Buna göre Zam yapılmadan önceki fiyatı 0-10 dakika ücretsiz, 10-60 dakika 1.50 TL ve sonraki her saat için yine 1.50 TL olan araç park ücreti zamdan sonra 0-10 dakika ücretsiz, 0-30 dakika 1.50 TL, 0-45 dakika2.50 TL, 0-60 dakika 4.00 TL, 0-75 TL 5.00 TL, 0-90 dakika 6.00 TL, 0-105 dakika 7.00 TL, 0-120 dakika 8.TL ve sonraki her 15 dakika için 50 kuruş olmuştu.

VATANDAŞ PARK İÇİN SOKAK ARALARI ARIYOR
Kentteki gerek vatandaşlar gerekse esnaflar, araçlarını iş yerinin bulunduğu cadde yâda yol güzergâhındaki otoparklara değil sokak aralarına park ediyor. Parkomat ücretlerini oldukça pahalı bulan vatandaşlar gün boyu parkta kalacak araçları için parkomatın olmadığı yeri tercih ediyor. Sokak aralarına park edemeyen vatandaşlar ise araçlarını parkomatların olduğu yerlere park etmek zorunda kalıyor.

BELEDİYE MECLİSİNDEN KARAR ÇIKACAK MI?
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla parkomatlarda tarife değişikliğine gidilirken, gözler ise şimdi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi’ne çevrildi. Vatandaşlar Ankara’da ki uygulamanın son derece güzel olduğunu ve bu uygulamanın bir benzerinin de kentte uygulanması için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’tan adım atmasını bekliyor.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz