Fatih Mehmet Ceyhan’ın kulüp başkanlığından istifası sonrası Bursa’da tekstil üzerine faaliyet gösteren Kahramanmaraşlı iş adamı Mustafa Doğan, Kahramanmaraşspor’a talip olduğunu açıklayarak, Kahramanmaraş’a gelip Fatih Mehmet Ceyhan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan bu görüşme sonrası Mustafa Doğan konunun olumsuzlukla sonuçlandığını belirten bir açıklama yaparak, kamuoyunu bilgilendirmişti. Doğan’ın yaptığı açıklama sonrası Kahramanmaraşspor kulübü eski başkanı Fatih Mehmet Ceyhan’da bir basın toplantısı düzenleyerek, yapılan görüşmenin çarpıtıldığını söyledi. Sosyal medyada çıkan iddialara ilişkin Yaşar Pastanesinde açıklamalarda bulunan Ceyhan, Kahramanmaraşspor’a talip olan Mustafa Doğan ile yaptıkları görüşmenin detaylarını paylaştı. 15-20 kişilik bir kesim tarafından bir algı operasyonuyla karşı karşıya olduklarının ifade eden Ceyhan, Takımın devr alınması için 15 milyon teklif edilmiş ancak kabul edilmemiş gibi bir ortam oluşturulmak istendiğine vurgu yaptı.

“GÖRÜŞMEYİ BULANDIRDILAR”

Ceyhan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İstifa nedenimi açıkladığım ilk basın toplantımda 15-20 tane arkadaş var onlar hariç hakkım herkese helal olsun demiştim. Mustafa Doğan ile yaptığımız devir görüşmeleriyle ilgili güzel bir gürüşmeyi dün itibariyle aynı arkadaşlar bulandırdılar ve bugünkü cevap hakkımın doğmasına sebep oldular. 15-20 kişi bugün de aynı devam ediyorlar. Bunlar 15 ila 20 yaş arasındaki çocuklar, esas onların arkasında abileri var. O abilerinin de kim olduğunu biliyorum. O genç arkadaşlara sesleniyorum; o peşinden gittiğiniz abileriniz onlar adına bana yazdığınız arkadaşlar abinize şu soruyu sorun ya abi sen bize yazdırıyorsun da bir gün siz niye öne çıkmıyorsunuz. Lütfen o abilerinize ‘Sen niye öne çıkmayacak kadar cesaretin yok o zaman ben sana niye ağabey diyeyim’ deyin.

TAKIMIN MADDİ MANEVİ ARKASINDAYIZ

Dolayısıyla Kahramanmaraşspor o 15-20 arkadaşın bulandıracağı, itibarsızlaştıracağı kadar zayıf güçsüz bir takım değil. Benden önceki tüm başkanlara teşekkür ediyorum bayrağı yere düşürmemişler, ilgilenmişler, emek vermişler Allah razı olsun. Bu bir süreç bir bayrak yarışıydı. Bu bayrak dün de bizdeydi biz de bıraktık. Biz Kahramanmaraşsporu bıraktık takımı bırakmadık. Benim geri dünüşüm yok ama takımı bırakmadık. Kahramanmaraşlı olarak bir iş adamı olarak hala takımın maddi manevi arkasındayız.

“BUNLAR KAHRAMANMARAŞSPOR’UN EN BÜYÜK VATAN HAİNİ”

Mustafa Doğan’dan hariç 3 tane ayrı talip olduğunu söyleyen arkadaşlar var. Onlarla da görüşülüyor  arada aracılar var telefon ediliyor netleştiğinde onları da sizinle paylaşacağım.  Ama her pazarlık konusundan sonra oldu veya olmadı böyle bir algı olacaksa bizede devamlı böyle cevap hakkı doğacaksa sürekli basın açıklaması yapacağız herhalde, ayıp ya! Mustafa Doğan kalkıp Bursa’dan İstanbul’a geldi. Ben de kendisi için 1 gün bekledim. Orada bir öngörüşme yaptık. Daha sonra Kahramanmaraş’ta daha detaylı bir görüşme yapalım dedik. Kahramanmaraş’a geldi görüştük. Kendi şartlarını söyledi biz de şartlarımızı söyledik. Tamam değerlendirelim dedik bugün ortalık sulandırıldı. Olur veya olmaz. Bu görüşmede onun veya beni absürt bir teklifi olabilir daha görüşme bitmedi ki. Süreç devam ediyor bunu hemen bulandırmanın, bunu mundar etmenin anlamı yok. Bu 15-20 arkadaş Kahramanmaraşsporlu değiller. Bunlar Kahramanmaraşspor’un en büyük vatan haini. Kahramanmaraşspor’a bir destek vereceği zaman ona karartma veriyorlar. Mesela Mustafa Doğan gelip talip mi oluyor? hem ortalığa bir yaygara. Mustafa Bey’in bu yaşadığını gören Kahramanmaraşspor’a talip olmayı düşünen insanlar şu anda tedirgin oldular. O 15-20 kişinin amacı bu; Takımı ortada bırakmak sonrada kendilerine kul köle olmasını istemek.

“BÜYÜK İHTİMALLE OLMAZ DEDİM”

Mustafa Bey İstanbul’a geldi görüştük orada dediki benim 5 milyon bütçem var bunun 3 milyonunu takıma harcamak istiyorum 2 milyonunu size vermek istiyorum. Ben de kendine bu yaklaşımınızdan dolayı bir Kahramanmaraşlı olarak takıma sahip çıkmanızdan dolayı size teşekkür ediyorum dedim. Art niyet hissetmedim dolayısıyla ekibinle Kahramanmaraş’a geleceğim diyorsun gel bir görüş rakamı biraz daha artır biz seninle anlaşabiliriz, ilk adımlar olumlu dedim. Sonuçta Mustafa Bey’de ilk görüşmeler yapıldı diye kendi sosyal medyasında paylaşmış. Çarşamba günü oynan maçtan sonra iş yerime geldiler oturduk konuştu. Ben ilk görüşmede ne demişim bu teklif biraz güdük kaldı sen ekibinle görüş biraz daha artır bu formatla gidersek bir yer de buluşabiliriz. Ben bu işe ticari bakmıyorum. Şimdi böyle bırakmışız ikinci görüşmede geldi dediki; “Ben sen den önceki Başkan Feridun Kolat’la da görüştüm. Onunla olan davayı kesin kazanırım” dedi. Diyebilir bende ben kazanırım diyorum. Bunu zaten İstanbul’a geldiğinde biliyordun orada da konuştuk. “Onun için ben hepsini risk diye görürüm” dedi. Olabilir o zaman ben 1 milyon vereceğim dedi. İstanbul’a geldiğinde bu dosyadan haberin yok muydu Mustafa Bey senin dedim. Vardı konuştuk zaten şimdi ne değişti. Yeni bir dosya çıkmadıki. Bu dosya zaten biliyordun 2 milyon demiştin şimde ben onu biraz artırdım sen geriye çekiyorsun. O zaman sen herhalde bu işten vazgeçtin dedim. Almamak için bazen böyle şeyler yapılır ya hani. Peki ne zaman bu parayı vereceksin dedim yanındaki Dinçer Bey vardı o lafa katıldı: ‘Kasım-Aralık’ dedi. Takımı ne zaman istiyorusun dediğimde şimdi hemen anahtarı verecekmişim. Bende bunu biz bir değerlendirelim dedim. Ama büyük ihtimalle olmaz dedim.

“NİSAN’DA KARARI BEKLİYORUZ”

Daha sonra sosyal medya bu teklif 1 milyon Fatih Ceyhan’a 15 Milyon teklif edilmişte kabul edilmedi diye nasıl algı oluşturuldu ben hayret ettim. Takımın 10 milyon borcu var deniyor 2. Lig’deki takımın geliri 2,5 milyon 10 borcu olan takım 7 yıldır transfer tahtasını açamaz. Kahramanmaraşspor’un transfer yapmadığı bir dönem oldumu? Olmadı! O zaman bu ticareten benim çekim yazılmamış demek. Takımın şu anda 2 milyon 500 bin TL borcu var. Feridun Kolat dosyasını nereye koyduğunuz bağlı. Mahkeme karar vermedi o bizim borcumuz diye gözükmüyor zaten. Nisan’da da kararı bekliyoruz.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz