Her hafta birbirinden farklı ve önemli konuları gündemine alan, yaptığı röportajlarla da Kahramanmaraş’ın nabzını tutan Manşet Gazetesi, bu kez 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için kolları sıvadı. Kentte faaliyet gösteren AK Parti, MHP ve CHP’nin Kadın Kolları Başkanlarıyla röportaj yapan gazetemiz haber ekibi, çok önemli bir farkındalığa da dikkat çekti.

Kadınlar Günü’ne özel görüşlerini gazetemize değerlendiren AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz, CHP Kadın Kolları Başkanı Füsun Zabun ve MHP Kadın Kolları Başkanı Halide Akben, kadınların toplumdaki yerlerinin önemli olduğunun altını çizdi.

İşte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel her 3 başkan la yaptığımız röportajın ayrıntıları…

EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ”

Kahramanmaraş AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz yaptığı açıklamada, “ Aile dediğimde; öncelikle aklımıza anne, baba ve çocuklardan oluşan bir topluluk gelmektedir. Günümüz aile düzeninde anneler de çalışmakta ve üreten bireyler olarak ailesinin yanın­da yerini alıyor, Üreten bireyler olarak hem annelik görevlerini tam eksiksiz bir şekilde ye­rine getirmekte hem de evinin temizliğini, düzenini ve tertibini sağlamaktadır. Kadınlar, halkın en fedakâr, çalışkan ve üreten bireyleridir, Bunlara karşı toplumdan hak ettiği sevgi ve saygıyı görmektedir. Diğertoplumlara bakıldığında hırpalanan, kotu davranılan ve aşağıla­nan birey olan kadın, ülkemizde “ana” olarak yüceltilmiş ve hak ettiği değeri görmektedir” dedi.

KADININ VARLIĞI, DURUŞU, DÜŞÜNÜŞ TARZI VE YAPTIKLARI DÜNYAYI DAHA DA GÜZELLEŞTİRİR”

Toplumun yarısını kadınların oluşturduğunu, diğer yarısını ise kadınlar yetiştirdiğini söyleyen Yavuz, “Kadının toplumdaki yeri ve önemi büyüktür. Daha hayata ilk gözlerimizi açtığımızda sonsuz şefkat ve sevgisiyle bizi koruyup kollayan, en doğru, en ahlaklı insan olma yolunda bizi hayata hazırlayan annelerimizle başlayan yolculuğumuz, kız kardeşlerimizle hayatı paylaşmayı öğrenmekle devam edip eşimizle kurduğumuz yuvadaki düzen, saygı, sevgi bütünlüğü içinde sürüp gitmez mi? İş hayatında omuz omuza beraber mücadele ettiğimiz kadınlarımız her türlü zorluklara yine o bayan nezaketiyle göğüs gerenler değiller midir? Bir kadının dokunduğu, yüreğini kattığı bir şeyin çirkin, yakışıksız, estetik duygudan uzak olduğunu gören var mıdır? Mümkün değil. Varlığı, duruşu, düşünüş tarzı ve yaptıkları hep dünyayı daha da güzelleştiren şeylerdir aksine. Bu vesileyle Cennet anaların ayakları altındadır sözünün muhattabı olan tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutluyorum” ifadesini kullandı.

HEPİMİZİN DESTEK VERMESİ GEREKİYOR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İL Kadın Kolları Başkanı Halide Akben ise, “Bilindiği gibi her sene 8 Martta gerek ülkemizde gerekse tüm dünya ülkelerinde kadınlar günü olarak kutlanıyor.8 Martta sadece bir günde kadınların sorunları ve sorunların çözümü maalesef gerçekleştirilemez. Geriye kalan 364 gün kadınlarla ilgili sorunlar ve bu sorunların çözümü gündeme alınmalı. Kadınlarımız bu konuda elinden geleni yapıyorlar ama yetersiz kalıyorlar. Kadınlarımızın gerektiği hakları elde etmesi gerekir. Ülkelerin doğu ülkelerin içinde en fazla yine ülkemizdedir kadınların hak ettiği yer yine bizim ülkemizdir. Buda Türkiye cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ‘ün kadınlarımıza verdiği değer gerek sosyal gerekse siyasi haklar sayesinde gerçekleşmiştir” şeklinde konuştu.

HERKESE KAPIMIZ AÇIK”

Akben, “Cinayetlerin ve şiddetlerin durmayışının gün geçtikçe artan tek sebeplerinden bir tanesi uygulanan cezaların maalesef caydırıcı olması. Burada 3 yaşındaki çocuğa tecavüz ediliyor. Genç kızlarımız öldürülüyor. Burada ise bir kaç yıl içerde kalıyor daha sonrasında çıkıyor. Kadın ezilmemelidir. Bir Ankara bir İzmir bir Antalya da yaşayan bayanlar gibi değiliz burada. Burada bayanları bir etkinliğe davet ettiğimizde çekinerek geliyorlar veya gelmiyorlar. Bizim burada işimiz daha zor. Kadınların artık bende varım demesi gerekir. Biz şu parti bu parti demedik herkese kucak açtık. Herkesi davet ettik etkinliklerimize” dedi.

MUTLU KADIN HUZURLU TÜRKİYE”

Kadın kolları teşkilatı olarak, kadın kolları genel merkezimizin önderliğinde mutlu kadın huzurlu Türkiye sloganıyla yol aldıklarını söyleyen Akben, “Kadın toplumun temel taşıdır. Kadın evinin yapı taşıdır. Kadın bir anadır. Kadın her şeydir. Eğer evde kadın mutluysa, o ev halkı mutludur. Ev halkı mutluysa mahalle halkı mutludur. Mahalle mutluysa şehir mutludur. Şehir mutluysa ülke mutlu ve huzurludur. Onun için biz mutlu kadın ve huzurlu Türkiye sloganını ürettik bu yola ilerlemeye devam edeceğiz. Kahramanmaraş’ta aktif olarak devam edeceğiz. Burada önemli olan şehrimize hizmettir. Kadınların söz hakkı olmalı. Gerek ülkemizdeki gerekse Türkiye cumhuriyetindeki Kadınların gerekse Dünya kadınların 8 Mart dünya kadınlar gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

KADIN DEMEK EMEK DEMEKTİR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Kadın Kolları Füsun Zabuni, “Kadın annedir, kadın evini çevirendir, kadın çalışandır. Eşiyle birlikte evine katkı sağlayandır. Sosyal alanda siyasi alanda sürekli var olan kadınlardır. Kadınsız hayat olmaz. Bizim şuan yaşadığımız ortamda bize seçme seçilme verilişi 84 yıl olmuş ama şuan kadınlara karşı bir itibarsızlaştırma var. Bir zedeleme var. Bu çocuklarımız için de geçerli. Şimdilerde ise kim olduğu belirsiz biri çıktı ve 6 yaşındaki çocukla evlenilebilir dedi. Hatta televizyona çıkıp kadını dövebilirsiniz, kadın dayak yiyorsa şükredin diye açıklamalar yapıyorlar ve bu konu çok hassas bir konu bu konuda bir şey diyemiyorum. Peygamber Efendimiz bile annelerimizin ayaklarının altını öpün demiş. Ama şimdilerdeki bir zihniyet kalkıyor ve diyor ki, Annenizin diz kapağından şehvet duyabilirsiniz diyor. Bu kelimelerin kullanılması çok yanlış” ifadesini kullandı.

HEPİMİZ EMEKÇİ KADINIZ”

Zabun, “ Çocuklar bizim geleceğimiz ve geleceğimizin anneleri, emekçi kadınları. İnandığımız değerler var ve onları kaybetmemek adına mücadele veriyoruz. Hep biz kadınlar için. Elimden geldiğince sahada olmaya çalışıyoruz. Kadın cinayetleri artırıldı ve ağır yaptırımların yapılması gerekiyor. Kanunlarımız birkaç yıldır esnetildi iyice. Hem kadınlar üzerinde hem çocuklar üzerinde. Yaptırımların ağır olması gerekiyor, cezaların artırılması lazım. Gittikçe kanunların arttırılması gerekirken kanunların bu kadar esnemesi bizim daha çok zorumuza gidiyor. Ak parti grup toplantılarında kadın milletvekilin biri 6 yaşındaki çocuk çok küçük olur ama 12 yaşındaki çocukla evlenilebilir diyor. Bir kadın olarak bunu demesi beni çok zedeliyor, çok incitiyor. Ben bunun açıklamasını yapamıyorum, izah edemem. Hükümetin bir an önce bunlarla ilgili çözüm üretmesi gerek. En ağır cezaların verilmesi lazım” dedi.

DİYANETE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR”

Camilerde artık siyaset yapılır olduğunu söyleyen Zabun, “ Bizim öncelikle diyanetin bu konuda cemaatini bilinçlendirmesi gerekir. O çocuklara bu şekilde hareketlerin yanlış olduğunu, kadınlara bunların yapılmasının yanlış olduğunu anlatacaklar. Kadınlara şiddeti hiçbir zaman kabul etmiyoruz. Hükümet politikasını tamamen değiştirmesi gerek. Yeni yaptırımlar getirerek bu söylenenlerin tamamen kaldırılması lazım. Burada diyanete çok iş düşüyor. Bizim kadınlarla çalışmalarımız devam ediyor ve önceliğimiz kadınları bilinçlendirmek. Onların haklarını kendilerine anlatmaya çalışıyoruz. Onlarında birer insan birer birey olduğunu kendilerinde emekçi olduğunu, her konuda söz hakkının olduğunu seçme ve seçilme haklarının olduğunu anlatıyoruz ve anlatmaya da devam edeceğiz. Kadınlara çok değerli varlıklar olduğunu anlatacağız. Doğru bildiklerimizi hep anlatacağız” ifadesini kullandı.

Haber: Fazilet Çomruk


 

Editör: Mahmut Beyaz