2012 yılında yapılan olağan kongrede Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığına seçilen Esat Şengül, 8 yılı aşkın süredir görevini yürütüyor. Şengül, geride kalan 8 yılda katıldığı 4 il başkanlığı seçiminden de başarı ile ayrıldı. Başkan Şengül, 9 Şubat Pazar günü yapılacak olan seçimdeki rakipleri Kibar Özdemir ve Ünal Ateş hakkında, "Bakın uzun yıllar sonra ilk kez bu dönem 3 adaylı bir kongreye gidiyoruz. Dolayısı ile birbirinden kıymetli arkadaşlarımız adaydır. Sayın Kibar Özdemir siyasetçi olmasının dışında benim çok kıymet verdiğim bir ablamdır. Onunla böyle iddialı bir yarışta yarışmak benim için keyiftir. Yine Sayın Ünal Ateş, Onikişubat ilçe başkanımız, benim kardeşimdir. Arkadaşımdır, birlikte mesai yaptık. Onunla da aynı yarışı bir kez daha yürütmek benim için bir keyiftir" dedi. Tekrar seçilmesi halinde il parti binasını yenilemek gibi birçok projenin altına imza atacağını vurgulayan Şengül, 11 ilçe başkanından 9'unun kendisini desteklediğini belirterek rakiplerine gözdağı verdi.

TÜM ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM

Esat Şengül ilk olarak sözlerine İdlib'de Rejim unsurlarınca yapılan yoğun topçu atışı neticesinde hayatını kaybeden askerlerimizle başlayarak, "Ben tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İnşallah savaş bir an önce bitirilir" dedi. Şengül, "Bugün bir adaylık açıklaması için toplanmış bulunmaktayız. Yanı başımızda yaklaşık 7-8 yıldır devam eden bir savaş var. Bu savaşın dün itibari ile daha da kızgınlaşmış olması ve beraberinde kahraman Türk askerlerimizden şehitlerimiz var. Ben tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İnşallah savaş bir an önce bitirilir. Çünkü biz savaş gerekmedikçe cinayettir diyen bir gelenekten geliyoruz. Biz dünyada sulh ülke de sulh diyen bir genel başkanın Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet Halk Partisi geleneğinden geliyoruz. Bu anlamda savaşı tasvir etmiyoruz. Bir an önce barışın ve huzurun gelmesini, tüm dünya da barışın egemen olmasını temenni ediyoruz.

Geçtiğimiz hafta yine Elazığ'da bir deprem yaşandı. Beraberin Malatya'ya zarar verdi. Birçok ilimiz sallandı. Buralarda da ebediyete intikal eden tüm hemşerilerimize, tüm yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Yine orada mağdur olan tüm ailelere tüm kamuoyunun desteğini rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

"DEMEK Kİ BİZE DÜŞEN BİR GÖREV VAR"

Şengül il başkanlığına adaylığı ve diğer konularda, "Sevgili arkadaşlar bu adaylık açıklamasını partimizin de geleneği gereğince, parti binamız da yapmak istiyoruz. Ancak ilçelerden gelen arkadaşlarımızın yoğun talebi üzerine parti salonunda küçük olması bizi buralara kadar taşıdı. Demek ki bize düşen bir görev var, 10 Şubat'tan itibaren tekrar sizlerin teveccühü ile il başkanı olursak anlaşılan o bina bize yetmeyecek. Salonu geniş olan yeni bir bina gereksinimi görünüyor. İşlerimiz zor görülüyor ama sizlerin sayesinde bunu gerçekleştireceğiz. Sevgili arkadaşlar bugün benim için iki anlamda önemli, birincisi 30 yıl önce hayatımı birleştirdiğim sevgili eşimle bugün evlilik yıl dönümümüz. Eşimi siyasette çok görmezsiniz. Dükkân çalıştırdığı için çok içerisine girmez. İnan bana sizler kadar desteği var. Benden desteğini esirgemeyen sevgili eşime ve burada olmayan iki tane evladıma çok teşekkür ediyorum. Onların desteği benim için çok önemlidir. Çünkü bir il başkanı partisinin her mensubu için yaşar. Benim çocuklarıma gülmek yasak, ağlamak yasak, yemek yasak, uyku yasak beraberinde eşime de öyle. Yani bunlar niye yasak acaba bir partilimizi incitecek, onların yüzünü eğecek bir davranış içersinde olur muyuz diye bunları hep evimizde çocuklarımız kendilerince istişare eder, annemiz onlara öğüt verir ve bu yaşta çocuklar böyle büyüyor. Bilinmelidir ki siyaset kutsal bir şey değil, kutsal olan inancımızdır. Kutsal olan örf ve adetlerimizdir, kutsal olan sizlersiniz. Dolayısıyla biz bu kutsallıkları siyasetin üstünde tutuyoruz. Çünkü siyaset gelip geçidir. Mahkeme kadıya mülk değil, Buralarda bize mülk değil.

"İLK KEZ BU DÖNEM 3 ADAYLI BİR KONGREYE GİDİYORUZ"

Bir gün elbette Esat Şengül'de eski il başkanı olarak anılacaktır. Ama bugünün ikinci büyük önemi de benim için, eşim nasıl 30 yıldır bana yol arkadaşlığı yaptıysa bende 2012'den bu yana partimizin en şerefli görevlerinden bir tanesi olan il başkanlığı görevini yürütmekteyim. 4. kez arkadaşlarımızdan bir talep de bulunduk. Böyle hassas bir dönemde sizler destek verirseniz bizler 4. dönemi talep ediyoruz dedik. Bu anlamda Cumhuriyet Halk Partisi'nde neredeyse 7-8 yıl geçti 2 yıllığına daha göreve talibiz. Bu anlamda 4. kez adaylığına soyunduğum Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu şerefli kimliğini taşımak benim için çok kutsal ve çok önemlidir. Bu anlamda bu iki önemli şeyi bir arada yaşamakta tabiatıyla beni de bir hayli mutlu etti. Sevgili arkadaşlar Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet Halk Partililer, özgürlüğü seven ve demokrasiye inanmış insanlardır. Dolayısı ile bu arkadaşlarımız kongrelere giderken de bu yarışmalara giderken de asla birbirini incitecek bir davranış içerisinde olmaz, olmamalıdır da. Bakın uzun yıllar sonra ilk kez bu dönem 3 adaylı bir kongreye gidiyoruz. Dolayısı ile birbirinden kıymetli arkadaşlarımız adaydır. Sayın Kibar Özdemir siyasetçi olmasının dışında benim çok kıymet verdiğim bir ablamdır. Onunla böyle iddialı bir yarışta yarışmak benim için keyiftir. Yine Sayın Ünal Ateş Onikişubat ilçe başkanımız benim kardeşimdir. Arkadaşımdır, birlikte mesai yaptık. Onunla da aynı yarışı bir kez daha yürütmek benim için bir keyiftir. Bunlar uzaydan gelmedi. Bunlar partimize çeşitli kademelerde emek vermiş arkadaşlarımız elbette ki her yere onlarında aday olmak en demokratik hakkıdır.

"9 İLÇE BAŞKANIMIZ BUGÜN YANIMIZDA"

Ben tekrar aday olma sebebimi ifade etmek istiyorum. Siyasette uyum çok önemlidir. Bakın uyumsuzluğu Adalet ve Kalkınma Partisi'nde yaklaşık son bir yıldır görüyorsunuz. Kendi içinden partiler doğuran kendi iç mekanizmalarında ki çekişmeler partilerini bir hayli yıprattı. Artık onlara oy veren vatandaşlar bile onların bu ülkeyi yönetemeyeceğine inandıkları için, dün beraber yürüdükleri yoldaşları ve arkadaşları bugün başka partiler kurmak suretiyle siyasi hayatlarını devam ettirmek arzusundalar. Bu anlamda bu siyasette ki önemi şunun için önemsiyoruz, bu örgüt ilçeleri ile yöneticileri ve değerli partililerimiz ile başarılıdır. 9 ilçe başkanımız bugün yanımızda, 1 ilçe başkanımız aday, diğer ilçe başkanımızda diğer adayımızı desteklediği için bugün özür dileyerek aramızda olamayacağını ifade etti. Fakat bu ilçe başkanlarımız yöneticileri ve onların arkasında ki partililerimiz kendi ilçelerinde 2018-2019 dönemin de 2 tane seçim yaşadılar. Biri genel seçim biri ise yerel seçim. Bu arkadaşlarımız 60 yıldır düzenli iktidara gelmemiş bir partinin hala peşinde umut besliyorlar. Bu dostlarımız ne bir ihale alıyor, bu dostlarımız çocuğunu ne bir işe girdiriyor, ne yurtlar da yer bulabiliyor, bu arkadaşlarımız çocuklarına burs bulamıyor. Bunların tek bir inancı var ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emaneti olan Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak ve muhafaza etmek. Dolayısıyla bu ülkü de davranan partililerimiz 60 yıldır düzenli iktidara gelmediği halde hala bu partinin peşinde bir umutla bekliyorlar. Dolayısıyla biz bu ilçe başkanlarımızla, milletvekilimizle, genel merkezimizle yakaladığımız bu uyumu açıkçası hem siyasi olarak hem ekonomik olarak kendi ilimize avantaja dönüştürdük.

"GAZİANTEP'İ VERELİM DERLERDİ"

Bir yerel seçimlerde ittifaklar yapıldı biliyorsunuz. İttifaklar da size deseler ki Gaziantep'imi CHP'ye verelim yoksa Kahramanmaraş'ımı tabi ki ortak akıl Gaziantep'i verelim derlerdi. Biz Sayın Genel Başkanımızla, İlçe Başkanlarımızla birlikte giderek Kahramanmaraş'ın dününü bugününü anlattık. Kahramanmaraş'ta 1980 öncesin 3 milletvekili 1 senatör çıkaran güçlü bir parti vardı. Dolayısı ile arkasında da güçlü bir seçmeni var. Yaşanan olaylardan sonra yaşanan travmalardan sonra dolayısı ile partimiz bir erime sürecine girdi. Burada iyi bir psikolojik bir analiz yapılmadığından dolayı partimize oy veren, partimizden milletvekili seçilmiş ailelerin mensupları şimdi diğer partilerde siyaset yapıyor. Genel başkanımıza bunları anlatarak özellikle bu yerel seçimlerde Kahramanmaraş'ın mutlaka Cumhuriyet Halk Partisi'ne verilmesini bastırdık. Sağ olsun Sayın Genel Başkanımız ve MHK üyelerimizde bizim bu ısrarlı hedef büyüten anlayışımıza iştirak ettiler. Kahramanmaraş'ı Cumhuriyet Halk Partisi'ne verdiler. Peki aday kim olacaktı? Aday da seçildiği günden bu yana Kahramanmaraş'ı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde şerefle onurla temsil eden Sayın Milletvekilimiz Ali Öztunç. Çünkü sadece oy veren seçmenin değil oy vermeyen seçmenlerinde, başka partilere oy veren seçmenlerinde sempatisini kazanarak sandıkta 170 bin gibi ciddi bir oy aldık. Bu sayın milletvekilimizin mecliste yapmış olduğu çalışmaların sonucudur. Bertiz'in yolları ise Bertiz'in yollarını gündeme getirdi. Aksu Çayı'ndan Termik Santral'e kadar sorunlarını dile getirmek sureti ile tabir yerinde ise Kahramanmaraş'ta milletvekilliği nasıl yapılırmış gösterdi. O sayın milletvekili ile biz yerel seçimlerde sahne aldık. Ben 170 b,n oy bizim oyumuz demiyorum. İttifak'ın oyu, misafir oy. Misafiri memnun edersek misafir bizde kalmaya devam eder. Gitse bile tekrar gelmek ister.

"BİR YIĞIN PROJELERİMİZ VAR"

Şimdi bize düşen 10 Şubat'ta arkadaşlarımızın destekleri ile tekrar il başkanlığına devam edersek, örgütlerimiz ivedilikle yarın seçim varmış gibi sandık sorunlarını şimdiden belirleyecekler. Örgütlerimiz bize oy vermeyen seçmenlerimizle kucaklaşacaklar. Biz Kahramanmaraş'ın kanaat önderlerini bir araya getirerek Sayın Genel Başkanımızla buluşturacağız. Bir yığın projelerimiz var. Bu projelerimizin de hayata geçmesi için uyum çok önemlidir. Bir diğer aday olma gerekçemizde, her şeyden önce sevgili ilçe başkanlarımız, kıymetli yöneticilerimiz ısrarla, sayın başkan biz sizinle uyumlu çalışıyoruz bir dönem daha aday olmalısınız dediler. Bu yola örgütümüzün arzusu üzerine yola çıktık. Ben o ilçe başkanlarımıza destek veren yöneticilerimizi, onları temsil edecek dil delegelerimizi ve tüm ilçelerimize bize duydukları bu güvenden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah güvenlerine layık olmaya çalışacağım" şeklinde konuştu.

Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz