Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Atilla Sarıyıldız, Mali Müşavir meslektaşlarımırı için yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Dünyada ve Ülkemizde etkin olarak yaşanan Covit-19 salgın hastalığı sürecinde insanlık, ağır sağlık sorunları, kısıtlamalar ve ölümler ile karşı karşıya kalmıştır. Bu yaşanan salgında ülkemizde de diğer ülkelerde olduğu gibi acil tedbirler alınmıştır. Sokağa çıkma yasağı, eğitime ara verilmesi, ibadethanelerin kapatılması, çoğu işyerlerinin ve AVM lerin kapatılması, piknik, park ve mesire alanlarına giriş çıkışların yasaklanması, şehirler ve ülkeler arası ulaşımın durdurulması vb. benzer bir sürü sıkı tedbirlerin alınması ile insan sağlığı ön planda tutularak birçok tedbir alınmıştır. Tüm ülkelerde ve sektörlerde olduğu gibi ülkemiz ekonomisi de çok büyük zararlar ederek önce insan sağlığı düşüncesi ile acil eylem planları ile tüm önlemleri uygulamaya almaya başlamış, dünyanın neresinde olursa olsun Türk vatandaşlarına ve yardım çağrısı yapan ülkelere destek olmuştur. Hayatın devam edebilmesi ve normal yaşam standartlarına geri kavuşabilmemiz için bilhassa sağlık, gıda, ve güvenlik güçleri başta olmak üzere bazı meslek ve iş grupları ölüm tehlikesi olmasına rağmen çalışmaya devam etmişlerdir.


ALKIŞI HAK EDEN MESLEK GRUPLARINDAN BİRİ OLDUK”

Ülkemizin ekonomik gücünü devam ettirebilmesi için vergi gelirine ihtiyaç vardır. Bu aşamada da biz Mali Müşavirler de canımızı hiçe sayıp görevimizi yaparak, devletimize vergi gelirini zamanında beyan edebilmek için canla başla çalıştık. Bu dönemde onlarca mevzuat değişikliği, beyanname ve ödeme tarihlerinde yapılan değişiklikler, farklı sektörlere uygulanan GİB ve SGK işlemleri içerisinde ayrı ayrı ve farklı tarihlere ötelenen, değişen beyan ve muhasebe ile ilgili sorumlulukların, günübirlik ve son dakika düzenlemelerine rağmen hepsinin üstesinden gelerek görevlerimizi başarı ile tamamlayıp alkışı hak eden meslek gruplarından biri olduk. İlk başlarda Mali Müşavirlerin çabası ve salgın hastalıkta bulaşma ve bulaştırma riskine çok dikkat edilmese de, meslektaşlarımızın, SMMM odalarımızın ve üst kurulumuz TÜRMOB’ un yoğun çaba ve uğraşları sonucu, haklı tepki ve feryatlarımız dikkate alınarak azda olsa bazı düzenlemeler yapılmıştır. Hatta Gelir İdaresi tarafından Mali Müşavirlerin çalışmaları takdir görülerek meslektaşlarımıza teşekkür mesajı bile atılmıştır!

DEVLETİMİZİN VERGİ GELİRİ ELDE ETMESİNDE EN BÜYÜK ROLÜ OYNAMIŞIZDIR”

Kıymetli meslektaşlarım; pandemi sürecinde mikrobun en çok, para, elden ele dolaşan belgeler ve insan yoğunluğu üzerinden yayıldığını uzmanlar söylemektedir. Bizlerde farklı sektörlerde iş yapan mükelleflerimiz, çalışanları ve gelir idaresi ile iç içe çalışmakta, belge ve para transferlerinde aracı olmaktayız. Buna rağmen, onca mevzuat değişikliklerine rağmen, biz mali müşavirler ve çalışanlarının fedakarca ve özverili çalışmaları sonucu, devletimizin vergi geliri elde etmesinde en büyük rolü oynamışızdır.

BU SÜREÇTEN EN AZ SIKINTI İLE ÇIKABİLMENİZ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK”

Bu salgın hastalığın aynı zamanda Ramazan ayına rastlaması, ibadethanelerin de kapatılması ile maneviyatımız da etkilemiştir. Ramazan Bayramını karşılayacağımız bu günlerde buruk bir şekilde evlerimizde ibadet ederek süreci atlatmayı beklemekteyiz. 16 Martta başlayan kısıtlamalar neredeyse ayın yarısında bizleri işe gidemez hale getirmiş, Bakanlık ve Valiliklerden özel izinler ile iş yerlerimize giderek görevlerimiz yerine getirmeye çalışmışızdır. K.Maraş SMMM odası yürütme kurulu ve personellerimiz ile bizlerde siz meslektaşlarımıza bu süreçten en az sıkıntı ile çıkabilmeniz için elimizden geleni yaptık. Anlık değişen mevzuat ve gündemi Üst kuruluşumuz TÜRMOB ile 24 saat bağlantılı olarak aldığımız bilgileri sizlere aktardık. Bizi aşan konularda, üst kurulumuz TÜRMOB dan destek alarak süreci rahatlatmaya çalıştık. Gönül isterdi ki meslektaşlarımıza maddi ve manevi daha fazla destek olalım. İnşallah bu afetten biran önce kurtuluruz ve sizlerinde desteği ile daha etkin bir mücadele ile mesleğimizin eksiklerini, sorunlarını çözeriz.

ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Pandemi döneminde gösterdiğiniz üstün gayret ve özverili çalışmalarınızdan dolayı siz kıymetli Mali Müşavir meslektaşlarım ve çalışanlarına şahsım ve odamız adına şükranlarımı sunuyorum. Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, size, sevdiklerinize, Türkiye’mize ve tüm İslam alemine sağlık, huzur, barış ve hayırlar getirmesini Yüce Allah(cc)’tan niyaz ediyorum.”

(Haber Merkezi)

Editör: Mahmut Beyaz