Anadolu’nun ahilik kültürüyle yoğrulduğunu hatırlatan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, esnafın güçlenmesi ve ahilik kültürünü sürdürmesi adına birlik ve beraberliğin önemli olduğunu kaydetti. Bu sebeple odaların önemli olduğunu vurgulayan Başkan Okay, seçim sürecini tamamlayan odaları tek tek ziyaret ederek başarılar diledi.
Şoförler Odası, Attarlar Odası, Lokantacılar ve Pastaneciler Odası, Berberler ve Kuaförler Odası, Kahveciler ve Gazinocular Odası, Fırıncılar Odası, Elektrikçiler Odası, Terziler ve Konfeksiyoncular Odası, Kunduracılar Odası, Hazır Ayakkabıcılar Odası ve Sandalyeciler Odası’nı ziyaret eden Başkan Okay, her zaman esnafın yanında olduklarını kaydetti.
Esnafın güçlenmesi ve gelişmesi adına birçok çalışma yaptıklarını anlatan Başkan Okay, bu kapsamda modern ve tarihi sokak iyileştirmeleri gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Tarihi kapalı çarşıyla entegre edilen projelere imza attıklarını belirten Başkan Okay, bu projelerle turizmin gelişmesini ve esnafın bu noktada kar sağlamasını hedeflediklerini ifade etti. Başkan Okay, şehir merkezindeki sokakları modern iyileştirmelerle alışveriş sirkülasyonuna katkı sağlamayı da arzu ettiklerini hatırlatarak bu gibi çalışmaların devam edeceğini bildirdi.
Okay, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Esnafımızın gelişmesi ve kalkınması adına bizler de üzerine düşeni yapıyoruz. Seçim sürecini tamamlayan odalarımızı ziyaret ederek başkanlara ve yönetimlerine başarılar diledik.”

Haber merkezi

 

Editör: Mahmut Beyaz