Sosyal ve kültürel belediyecilik anlamında birçok proje ile çalışmaya imza atarak, ilçe halkının gönül dünyalarını aydınlatan Dulkadiroğlu Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer gününe özel bir nikâh programı organize etti. Bu anlamlı günde dünya evine girmek isteyen çiftlerin nikâhını bizzat kıyan Belediye Başkanı Necati Okay, toplumun geleceğinin kıyılan bu nikâhlarda olduğunu söyledi.

ÖMÜR BOYU SADETLER DİLİYORUM”
Evlilik akdi için müracaat eden 17 çiftin mutluluğunu paylaşan Başkan Okay, geleceğin teminat altına alınması konusunda en önemli hususun evlilik olduğunu anlattı. Bu sebeple nikâh konusuna çok büyük önem verdiklerini aktaran Başkan Okay, ailelere ve gençlere seslenerek şunları kaydetti: “Bu güzel programımıza icabet eden değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum. Düğün ve nikâh konusu toplumuz için çok öneli unsurlardır. Devletimizi ve milletimizi parçalamak isteyenlerin üzerimize geldiği şu günlerde toplumumuzun geleceğini teminat altına alma adına nikâh konusu çok önemidir. Toplumun geleceğinin teminat altına alınması konusunda en önemli unsur evliliktir. Ne kadar çok nikâh kıyar ve gençlerimizi evlendirirsek geleceğimizi garanti altına almış oluruz. Ben bu konuda gençlere ve ailelerine sesleniyorum. Çocuklarımızı evlendirelim ve geleceğimizi garanti altına alalım. Bu vesileyle ben nikâhını kıydığımız kardeşlerimize ömür boyu sadetler diliyorum.”
Nikâh törenine katılan çiftlerde Dulkadiroğlu Belediye Başkan Necati Okay’a en mutlu günlerinde yanlarında olduğu için teşekkür etti.

DÜĞÜN EVİ YAS EVİ OLMASIN
Programda nikâhların kıyıldığı sırada salonun içerisinde gelen Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nde çalışan bir polis memuru, yeni evlenen çiftlere uyarılarda bulundu. Düğünde havaya ateş açılmaması yönünde genç çiftleri ikaz eden polis memuru, salondaki evlenen çiftlere, “Düğün Evi Yas Evi Olmasın” başlıklı el broşürü dağıttı.
Haber: Emre AKKIŞ


 

Editör: Mahmut Beyaz