Başkan Mahçiçek, yardımlaşma ve dayanışmanın insani bir görev olduğunun idrak edilmesini temenni ederek, ne derece önem arz ettiğini şöyle aktardı:

 “Uluslararası İnsani Dayanışma Gününde, dünya çapında kalkınma ve refahın sağlanması için gönül birliği ve dayanışmaya büyük önem vermeliyiz.Kur’an-ı Kerim, İslam ve vahdet vesilesi olan her şeyin şemsiyesi altında kalalım ve kuranı kerimin emirleri ve Resul-ü Ekrem’in siyerinden ayrılmayalım ve Dünyada barış, kalkınma ve insani kerametin hayata geçmesi için tüm gücümüzle çalışalım. Bu konuda Türkiye elinden geleni yapmaktadır ve insani yardım yapan en büyük ülkeolmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın, küresel yardımlaşma konusunda yaptığı çalışmalar tüm dünyaya örnek olacak niteliktedir. Bu konuda devletimiz tüm gayretiyle çalışmalarını sürdürmekte, dayanışmanın en güzel örneğini sergilemektedir.Paylaşmanın bereketine inanan, komşusu açken tok yatmayı zül sayan bir medeniyetin müntesipleri olarak, dil, din ve bölge ayrımı yapmadan kalkınma odaklı insani yardım faaliyetlerimizi sürdürmekte kararlıyız.

Dünya barışına katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara çağrı yapmalıyız; barışçıl söylem ve eylemlerimize istikrarlı bir şekilde hız vermeliyiz. Şu an gündemde olan Kudüs meselesi yardımlaşmanın ve dayanışmanın gösterileceği son örneklerdendir. Tüm insanlığın, Müslümanların Kudüs’e olan bağlılığının ve inancının daim olmasını diliyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun her ferde, insan haysiyetine yaraşır şekilde, huzur ve ümitle yaşayabileceği bir gelecek sağlamaya matuf bu çabaların ancak küresel dayanışma ve kararlılık ile başarıya ulaşabileceğine inanıyorum.” açıklamalarında bulundu.

haber merkezi

Editör: Mahmut Beyaz