Hizmet-İş ve Hak-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar ve sendika yönetimi tarafından karşılanan Başkan Mahçiçek, sivil toplum kuruluşları ile istişare içerisinde olduklarına dikkat çekerek:

  "Hak-İş bizim için çok önemli bir sendika. Aslında bütün sivil toplum kuruluşları bizim için çok değerli kurumlardır. Sadece birkaç faaliyet gösterip çekilen bir sendika değil. Geçmişten bu yana halktan yana bir tavır sergileyen ve duruşundan hiçbir zaman taviz vermeyen bir sendikadır. Sendika baktığınız zaman, örgütlü bir harekettir. İşçi hakları açısından çok çok önemlidir, ama ülkenin demokratikleşmesi, ülkenin yaşadığı kaostaki çıkışta o mert duruş, o cesaretli duruş her zaman için çok kolay olmuyor. Ama hakkın, adaletin, alın terinin, emeğin temsilcisiyseniz bu duruşu gösteriyorsunuz. Ben Başkana bu gösterdiği duruştan dolayı çok teşekkür ediyorum.

  Hizmet-İş Sendikası Başkanı Ömer Çınar, Başkan Mahçiçek’in ziyaretinden memnun olduklarını belirterek, teşekkürlerini sundu, yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik ederek, başarılar diledi.

  Başkan Mahçiçek, ziyaretlerini sürdürüp ardından Tes-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı ve Türk-İş İl Temsilcisi Ömer Lütfi Ergin’e nezaket ziyaretinde bulundu.

  Tüm sivil toplum kuruluşlarının siyasetçiler için kıymetli kurumlar olduğunu, ülkemize fayda sağlayan tüm sivil toplum kuruluşlarının mutlak suretle yerel ve ulusal yönetimlerde daha fazla ve daha aktif görevler alması gerektiğini vurgulayan Mahçiçek, şöyle devam etti. 

 “İşçilerle ve onların haklarını savunan kurumlarla koordine çalışmaya kıymetle özen gösterdik ve göstermeye de devam ediyoruz. Bizler, ‘emekçinin teri kurumadan hakkını teslim et’ diyen bir dinin mensubuyuz. Çalışanlar, emek verenler bizler için hep kıymetlidir ve kıymetli kalacaktır.” diye konuştu.

Şube Başkanı Ömer Lüfti Ergin’de Mahçiçek’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz