Komşuluk kültüründeki dejenerasyonu hisseden ve eski günlere dönmesi noktasında sorumluluk üstlenen Onikişubat Belediyesi, komşuluk ilişkilerini arttırmak amacıyla belirli aralıklarla site kahvaltıları düzenlemeye devam ediyor. Toplumsal kültürü ayakta tutmak adına önemli çalışmalar yapan Onikişubat Belediyesi, başta Başkan Hanefi Mahçiçek öncülüğünde vatandaşları sık sık bir araya getiriyor. Onikişubat Belediyesi, kalabalığın yoğun olduğu ve insanların birbiri ile kaynaşmakta zorluk yaşadığı büyük ölçekli sitelerde düzenlediği kahvaltı programlarıyla daha önceden 28 bin kişiyi aynı sofrada buluşturmuştu. Geleneksel mahalle kahvaltılarına ara vermeden devam eden Onikişubat Belediyesi, bu kez sofrasını Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi’nde bulunan Sinan Bey Sitesi’ne kurdu. Kahvaltı programları kapsamında özellikle Türk halkının bu günlerde en çok ihtiyaç duyduğu birlik ve beraberliğini artırmak hedeflendi. Kahvaltı programına AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cemil Tuğrul Özdöşemeci, belediye meclis üyeleri, ilçe teşkilat üyeleri ve vatandaşlar da katıldı.

HİZMETİN ÖTESİNDE GÖNÜL BİRLİĞİ İÇİNDE OLMALIYIZ”

Kahvaltı programında açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, birlik ve beraberlik mesajı vererek, komşuluk bilincinin önemine değindi. Kahramanmaraş’a prestij sağlayacak çok önemli bir projeyi daha kazandıracaklarından da bahseden Başkan Mahçiçek, çok yakında bu önemli projenin tanıtım toplantısını gerçekleştireceklerini belirtti. Başkan Mahçiçek sözlerine şu şekilde devam etti, “Dört buçuk senede Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi’ne 1 milyon 700 bin TL’lik asfalt yapmışız. 700 bin TL’lik kilit parke, 1 milyon 780 bin TL’lik havuz yapmışız. Bütün bunları toplamışız alt alta 7 milyon 800 bin TL’lik hizmet yapmışız. Bir mukayese yapalım sizinle beraber. 1999’da Kahramanmaraş Belediyesi’ne geldiğimizde o kocaman belediyenin bütçesi 8 milyon TL’ydi. Biz bugün sadece bu mahallemize o günkü belediyenin bütçesi kadar para harcamışız. Esas olan hizmetin ötesinde gönül birliği içerisinde olmamız. Bu ülkenin etrafında sıkıntı çıkaranlar çok fazla biliyorsunuz. Hain 15 Temmuz’ları yaşadık, şimdi ekonomik krizleri Türkiye’nin başına çorap örmek için fırsat kollayanlar ya da zarar vermek isteyenler hep beraber çalışıyor. Ama bu millet büyük bir millet. Bu millet Hz. Peygamber Efendimiz tarafından övülmüş bir millet. Bu millet asla diz çökmeyecek, mücadele edeceğiz İnşallah. Uluslararası alanda, uluslararası literatürde en saygın en güçlü milletlerden biri olacağız. Son 15-20 senede geldiğimiz noktayı görüyoruz Elhamdülillah. Çok daha iyi noktalara geleceğiz ve uluslararası alanda bütün mazlum milletlerin hamisi, koruyucusu olan bir ülke olacağız. Bu anlayışla çalışıyoruz, gayret ediyoruz” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’IMIZI BİR DÜNYA KENTİ YAPACAĞIZ”

90 senede yapılamayan yatırımları 4,5 yılda gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Mahçiçek, “Özellikle köylerimize gidip baktığınızda o hizmetleri çok daha yakından görme imkanınız oluyor. Mahallelerimiz güzelleşti, her şey daha güzel. Kahramanmaraş’ı yaşanabilir bir kent yapmak için, daha üst düzeyde bir kent yapmak için gayret ediyoruz. Önümüzdeki Perşembe günü İnşallah Kahramanmaraş’a bir değer daha kattık. Antalya’dan sonra uluslararası alanda çok önemli olan Expo aldık. İnşallah Kahramanmaraş’ımızı bir dünya kenti yapacağız. Perşembe günü büyük bir katılımla o projemizin tanıtımını yapacağız. Sizler de İnşallah zaman içerisinde o projenin ne anlama geldiğini hep beraber göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Başkan Mahçiçek’in Kahramanmaraş’a çok önemli katkıları olduğunu söyledi. Kahvaltı programlarının da çok kıymetli olduğunu ifade eden Kılıç, bu tarz etkinliklerle komşuluk ilişkilerinin pekiştirildiğini söyledi.

Kahvaltının ardından vatandaşlarla tek tek ilgilenerek sohbet eden Başkan Mahçiçek, ev hanımlarına mutfak önlüğü hediye etti.

(Haber: Tuğçe Kayar)

Editör: Mahmut Beyaz