Sosyal belediyeciliğin öncüsü Onikişubat Belediyesi, insan odaklı hizmetler ve projelerle adından söz ettirmeye devam ederken, eğitim ve öğretime yönelik desteğini bir an olsun eksiltmiyor. Eğitim-öğretime önem verdiğini her fırsatta gözler önüne seren Hanefi Mahçiçek öncülüğündeki Onikişubat Belediyesi, eğitim-öğretimin temelinde yer alan öğretmenleri de unutmuyor. Başkan Mahçiçek, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçede görev yapmış emekli öğretmenler ve görev yapan öğretmenlerle kahvaltıda bir araya geldi. Onikişubat Belediyesi Bisiklet ve Yürüyü Yolu’nda düzenlenen programa öğretmenler yoğun ilgi gösterirken, günün anlam ve önemine binaen çeşitli hediyeler verildi. Onikişubat Belediyesi, böylelikle emekli öğretmenlerinde unutulmadığını ve en değerli insanlar olduğunu bu programlar vesilesiyle de göstermiş oldu.

ÖĞRETMENLİK, MEYVELİ AĞAÇ GİBİDİR”

Programda öğretmenlere seslenen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün tarihçesini anlatarak, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyledi. Başkan Mahçiçek, “Günün anlam ve önemine binaen bir araya gelmek, soframızda ekmeğimizi paylaşmak istedik. Öğretmenler Günü, 1981 yılından bu yana kutlanmakta ma işin daha gerisinde 1928’li yıllarda Gazi Mustafa Kemal’in Millet Mektepleri’nin baş öğretmeni olarak belirlendiği tarihe kadar gider. O tarih, geçmişte yayınlanır. Yani Gazi Mustafa Kemal’in, Millet Mektepleri baş öğretmenliği görevini aldığı gün ve sonrasında ise doğumunun 100’üncü yılında yani 1981 yılında 24 Kasım, resmen Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlıyor. Tarihi eski ama biz bazen tarihi geç hatırlıyoruz. 1981’den bu yana da bu anlamlı gün ülkemizde kutlanmakta. Bu ülkenin temeli olan, çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştiren sizlersiniz. Bir başka ifadeyle o temelin harcını koyan sizlersiniz. Öğretmenlik, meyveli ağaç gibidir. Hep meyve verir, o meyveler bir gün büyür ve gelişir, ülkelerin yönetimini ele alır” ifadelerini kullandı.


EĞİTİM FİZİKİ ÇALIŞMALARIN ÇOK DAHA ÖTESİNDE GELİYOR”

Onikişubat Belediyesi olarak eğitime önem verdiklerini, eğitim yatırımlarının fiziki yatırımlardan daha önde gördüklerini anlatan Başkan Mahçiçek, “Geçmiş yıllarda Devlet Planlama Teşkilatı’nda çalışıyordum, Malatya’ya görevli olarak gittim yatırımları izlemek için. Vali beyle beraber bütün kamu kurumlarının müdürleri oradaydı, baktım ki arkaya İmam Hatip’te okurken Fransızcı öğretmenimiz geldi oturdu. Toplantı esnasında bir şey yapmamız mümkün değildi, toplantıdan sonra elini öpecektim beni tanımadı aman efendim dedi elini çekti. Dedim ki, ‘Hocam ben sizin öğrencinizim.” Öyle dedikten sonra sarıldı bana, gözlerimizden yaşlar geldi. Onun için öğretmenlik gerçekten güzel bir meslek, bu ülkenin geleceğini hazırlayanların mesleği. Biz her ne kadar Onikişubat Belediyesi olarak eğitime ciddi katkılan sunsak da, gerçekten bunu her yerde söylüyorum. Bizim için fiziki çalışmaların çok daha ötesinde eğitim geliyor. Onun için her sene 70 bin kitap alırız, ilkokul ikinci sınıftan itibaren sadece Onikişubat İlçesi’ndeki okullara değil bütün okullara dağıtırız. Sonrasında ise Milli Eğitim ile beraber bir sınav yaparız, çocuklarımız kitapları ne kadar okumuş ve anlamış diye. Bu sene 72 bin öğrencimiz katılmıştı. Mutlu olduk tabi ki onların okumalarından. Bir önceki yıl 35 bin tane Safahat aldık, bütün okullarımıza dağıttık. 6 tane okul yaptık yurduyla beraber. Down sendromlu çocuklarımız için rehabilitasyon merkezi yaptık. Engelli çocuklarımız için Kısa Süreli Engelli Bakım Merkezi yaptık. Sosyal Etkinlik Merkezleri’nde özellikle dar gelirli ailelerimizin çocukları için üniversite hazırlık kursları düzenledik. 2 bin 400 öğrencimizin yüzde 83’ü üniversiteyi kazandı Allah’a şükürler olsun. Onlardan da 60 tanesi ilk 20 bine girmişti. İlk 20 bin biliyorsunuz tercih edilirse Tıp Fakültesi demektir. Ama öğretmenlik bize göre Tıp Fakültesi’nden çok daha anlamlı” şeklinde konuştu.

Başkan Mahçiçek sözlerini şu şekilde tamamladı, “Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyoruz, Öğretmenler Günü’nünüzü kutluyorum, Allah sizlere ailelerinizle beraber sağlık ve sıhhat versin. Güzellikler içinde bu ülkenin geleceğini yetiştirmeye devam edelim.”

Kahvaltı programında Başkan Mahçiçek’e, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara’da eşlik etti.

Program sonrası öğretmenler bisikletlere binerek keyifli bir gün geçirdi.


 

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz