23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Ali Sezai Efendi İlkokulu Müdürü Selahattin Kılınçkıran ve öğretmen Mustafa Kirik ile 4’ncü sınıf öğrencisi Sude Naz Demir’i makamında kabul etti. Başkan Mahçiçek, daha sonra makamını 4’üncü sınıf öğrencisi Sude Naz Demir’i devretti. Temsili Başkan Demir, Onikişubat Belediye Başkanlığı makamına oturarak, ilk olarak Özel Kalem Müdürünü yanına çağırıp, gün içinde ilçede meydana gelen olaylarla ilgili bilgiler istedi ve ardından telefon aracılığıyla birim amirlerine talimatlar verdi. Başkan Hanefi Mahçiçek de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını devrettiği Sude Naz Demir’e çeşitli hediyeler verdi. Minik belediye başkanı ile yakından ilgilenen Başkan Mahçiçek, okul hayatı ve tecrübelerini de paylaştı.

“ÇOCUKLAR İÇİN ŞENLİKLER DÜZENLEMEK İSTERDİM”

Onikişubat Belediyesi’nin temsili başkanı Sude Naz Demir, Onikişubat Belediye Başkanı olarak yapmak istediği çalışmaları anlattı. Demir, “12 Şubat, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunu anlatıyor. Onikişubat Belediyesi de adını Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşundan alıyor. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Bir günlüğüne de olsa Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek’in makamına oturma şansı buldum. Ben gerçekten belediye başkanı olsaydım ilçemize güzellikler katmak isterdim. Tabi ki sayın başkanımızın yapabildiği kadar olmasa da güzel bir çevre yaratmaya çalışırdım. Burada yaşayan insanların görüşlerini alırdım, elimden geldiğince yardım etmeye çalışırdım. Çocuklar için şenlikler düzenlemek isterdim, oyun alanları ve parklar yapardım. Okullar yapardım. EXPO 2023 projesinde başkanımız kesinlikle güzel çalışmalar yapacaktır, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakacaktır. Bizler yeni nesiller olarak ülkemizi gelecekte daha iyi yöneteceğiz” dedi.

Ardından Özel Kalem Müdürü’nü arayarak, “Onikşubat İlçesi’nde herhangi bir olay oldu mu, şikayet geldi mi” diye soran minik belediye başkanı Sude Naz, birim amirlerinden sorun olmadığı yanıtını aldı.

“DÜNYADA TEK ÇOCUK BAYRAMI TÜRKİYE’DE”

Ardından açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Türkiye’nin  çocuklara değer veren tek ülke olduğunu belirterek, “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız. Dolayısıyla bu anlamlı günü sabah saatinde Dulkadiroğlu ilçemizde bir okulumuzda, okulumuzun ve milli eğitimimizin hazırladığı programlarla kutladık. Güzel şeyler seyrettik, güzel bir program hazırlanmıştı. Çocuklarımız o programı gayet güzel bir şekilde icra ettiler. Programın güzel olduğu kadar tabi ki bu ülkenin çocuklarının kabiliyeti de bir defa daha orada ortaya çıktı. Bu kabiliyetleri de görme imkânımız oldu. Gerçekten bu ülke kendi nesline yani gençlerine, çocuklarına değer veren, bunu dünya'da tek olarak bayram haline getiren bir ülke. Bu ülkenin çocuklarına, gençlerine, başka bir ifadeyle geleceğine değer verdiğini çok önemli bir göstergesi. Böyle bir ülkenin insanı olmak, bu ülkenin insanlarına hizmet etmek bizler içinde bir onur” ifadelerini kullandı.

“NE YAPARSANIZ YAPIN BU ÜLKENİN GÜZELLİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ”

Türkiye’nin geleceğini gençlere emanet ettiğini dile getiren Başkan Mahçiçek, “Bu ülke kurtuluş savaşından sonra kendi iradesiyle kurduğu meclisinde yani 23 Nisan 1920'de hem ulusal egemenliğini perçinlemiş ve onu sağlamış hem de bu ulusal egemenliğin kime ait olduğunu gerçekten çok güzel ifade etmiş. Bu ülke ulusal egemenliğini çocuklarla, gençlerle geleceğine teslim etmiş bir ülke. Bu ülke her dönemde bu kabiliyetini bu kendi ülkesine bağlılığını bir defa daha göstermiş bir ülke. Yani ne yaparsanız yapın bu ülkenin güzelliğini, birliğini, bütünlüğünü ve geleceğe dönük güzelliklerini göreceksiniz. Biliyorsunuz etrafımız her ne kadar kuşatılmış olsa da, önceki günkü gördüğümüz gibi bu ülke şehitler vermiş olsa da bu ülkenin geleceği parlak ve güzel. Çünkü bu ülkenin çocukları, gençleri bu ülkenin geleceğini bizden daha iyi taşıyacaklar daha yüksek noktalara taşıyacaklar. Bu bağlamda böyle bir güzel günde kutlamalarda bulunduk ve mutlu olduk. Bir defa daha 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı tebrik ediyorum ve kutluyorum” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz