Onikişubat Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı hazırlıkları kapsamında Çevre Koruma Müdürlüğü’nde görevli saha personeline erzak paketi yardımı yaptı.  Eski Hizmet binası Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü önünde yapılan dağıtımda personeliyle bir araya gelen Başkan Mahçiçek şu şekilde konuştu:

‘SÖZLEŞME 1 OCAK’TAN İTİBAREN GEÇERLİ’

“Ramazan ayına sayılı günler kala siz değerli mesai arkadaşlarımla buluşalım, Belediyemizin imkânlarıyla her sene olduğu gibi bu sene de Ramazan öncesi gıda paketlerimizi saha personelimize teslim edelim, paylaşalım istedik. Belediyemiz sizlerin daha iyi şartlarda çalışması için sendikayla sözleşme imzaladı.  Sizlerin daha iyi imkanlarda çalışabilmeniz için, şartlara olabildiğince dikkat ettik.  Anlaşmayı da 1 Ocak’tan itibaren geçerli yaptık. Yani; anlaşmayı  yaptığımız tarihten değil, 1 Ocak’tan daha öncesinden yaparak sizlerin maaşlarının biraz daha artmasını sağladık. Gönül ister ki, daha çok paylaşalım daha çok imkana kavuşalım ama ülkemizin şartları böyle. İnanıyorum ki önümüzde ki senelerde daha güzel imkanlarımız olacak. Ben her zaman söylüyorum; benim birinci derecede ki çalışma arkadaşlarım temizlik bölümünde çalışanlardır. Sizlerin yaptığı iş, bir ibadet olarak telakki edilmesi gerekir diye düşünürüm. Dolayısıyla bizler yanlış yaparak kirletiriz. Siz de o kirlilikleri temizlersiniz. Allah sizlerden razı olsun. Dünya böyle işte; ekmek paramız için çalışıp, gayret edeceğiz. Çocuklarımızın rızkı için çaba göstereceğiz.

‘BU DEVLET SİZLER İÇİN VAR’

Bu ülke güzel bir ülke. Bu ülkede yaşayan insanlar da güzel insanlar. Bizler yönetici, sizler de mesai arkadaşlarımız olarak, bu güzel ülkenin imkanlarından hep birlikte istifade edeceğiz. Her zaman söylerim; çocuklarımızı okutacağız. Biz fakiriz bizim imkanlarımız az, okutamayız diye bir şey yok. Bu devlet bu belediyeler her türlü imkanlarıyla okutacağınız çocuklarınızın yanında. Çocuklarımız okusun ki ülkemizin yönetiminde onlar da bulunsun. Kız, erkek ayrımı yapmayacağız. Okutacağız, onların bu ülkeye, bu millete, siz değerli ailelerine hayırlı evlatlar olarak yetişmesini sağlayacağız.  Bu ülke bizim, bu memleket bizim, gayretli olalım. İşine gayret edene, inanıyorum ki Allah’ın yardımı daha çok olacaktır. Onun parası daha bereketli olacaktır.

Haber: Kübra Şimşir

Editör: Mahmut Beyaz