30 Mart 2014’de yapılan yerel seçimler sonucunda başkanlığa seçilen ve kurucu Belediye Başkanı olarak göreve başlayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 31 Mart 2019’daki yerel seçimler sonucunda başlattığı ikinci dönemiyle de Onikişubat ilçesini model ve modern bir ilçe yapma hedefine emin adımlarla ilerliyor. 240 bin 464 hektarlık bir alanda, 54’ü merkez 136 mahallesi ve Türkiye’nin 30 ilinden fazla 460 bini aşkın nüfusuyla Onikişubat ilçesine ve halkına hizmet veren Onikişubat Belediyesi, Başkan Hanefi Mahçiçek’in başarılı çalışmalarıyla her noktasında farklı bir yatırıma ev sahipliği yapıyor. İlçesine kazandırdığı birbirinden önemli yatırımlarla hem Onikişubat’ın çehresini değiştiren hem de ilçe halkının büyük beğenisini kazanan Başkan Mahçiçek, tek tek hayata geçirdiği çalışmalarla imkansız olarak görünen birçok yatırımı hizmete açarken, bir kısmının da startını veriyor.

KAHRAMANMARAŞ’I DÜNYAYA TANITIYOR

Kaynakların amacına uygun, etkin ve verimli kullanımı çerçevesinde, çevreye duyarlı, sağlıklı ve sürdürülebilir kentleşme düşüncesiyle çalışan Başkan Mahçiçek, doğal, tarihi ve kültürel mirasa da sahip çıkarak gelecek nesillere aktarıyor. Göreve gelmesinin hemen ardından ilçesinin en kırsal mahallelerinde bile yaptığı parke ve kilit taşı çalışmalarıyla vatandaşlarının ayağının çamura basmasını engelleyen, adeta 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde yapılmayanları ilçesine kazandıran Başkan Mahçiçek ayrıca, bütün mahallelerine kazandırdığı Bilgi ve Kültür Evleri, Sosyal Etkinlik Merkezleri ve diğer bütün imkanlarını öğrencilere seferber ederken, Kültürünü Keşfet ve Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projeleriyle de öğrencilerin her alanda yanında oluyor. Tüm bu projelerin yanı sıra Türkiye’nin önemli Büyükşehir Belediyelerinin dahi alamadığı EXPO Fuarı’nı 2023 yılında Onikişubat’a taşıyan Başkan Mahçiçek, hem Onikişubat’ı hem de Kahramanmaraş’ı dünyaya tanıtıyor.

BAŞARILARI ARAŞTIRMALARDA DA KENDİNİ GÖSTERDİ

Başkan Mahçiçek’in başarıları araştırmalara da yansıdı. Türkiye’nin önde gelen araştırma şirketlerinden biri olan ORC, Mayıs ayı araştırmasında son bir yılın en başarılı Büyükşehir İlçe Belediye Başkanlarını belirledi. 31 Büyükşehir’de yapılan araştırmada ilk sırayı yüzde 63,9 başarı oranıyla Ankara’nın Mamak Belediye Başkanı Murat Köse aldı. Köse’yi, Adana’nın Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, İstanbul’un Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksü, İstanbul’un Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Antalya’nın Muratpaşa Belediye Bşakanı Ümit Uysal, İzmir’in Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Bursa’nın Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İzmir’in Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Antalya’nın Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Konya’nın Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı takip etti. Listede 11’inci sırada ise yüzde 56,5 başarı oranıyla Kahramanmaraş’ın Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek yer aldı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz