Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış olan FETÖ mensupları, emir komuta zincirinin dışına çıkarak 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı saat 21:00 sularında başlattığı askeri darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ona güvenen milletini karşılarında buldular. Cuntacıların silah sıktığı vatan evlatları, darbecilerin ele geçirmek istedikleri kritik yerlerde yaptıkları savunma ile tarihi değiştiren bir destan yazarken, Manşet Gazetesi olarak tarihi değiştiren o günü hafızasında tutarak, unutturmuyor. Darbenin yıl dönümünde, Kahraman kentin kahraman evlatlarının dik duruşunu sayfalarımıza taşırken, darbenin ilk anından itibaren Cumhurbaşkanının yanında olduğunu her fırsatta gösteren ve günler boyunca süren demokrasi nöbetlerinde her zaman ön sırada yer alan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’le darbenin ikinci yıl dönümünde röportaj gerçekleştirdik. Röportajımızda 15 Temmuz gecesi darbenin gerçekleşmesi halinde Türkiye’nin felakete doğru gideceğinin altını çizen Başkan Mahçiçek, Türkiye’nin çok yiğit bir liderinin olduğunu da sözlerine ekledi.

BU ÜLKENİN YİĞİT BİR CUMHURBAŞKANI VAR”

15 Temmuz hain darbe girişiminden evinde haberdar olduğunu ve süratle parti binasına gelerek vatandaşlarla darbeye karşı çıktıklarını dile getiren Başkan Mahçiçek, “15 Temmuz akşamı evdeydim. Evde eşimle birlikte televizyon seyrediyordum. İstanbul’da köprüde tıkanma var diye haber geçiyorlardı. Sonra saat 22.00 sıralarında bir darbe girişiminin olduğunu öğrendim. Başbakanımızın İstanbul’dan Ankara’ya doğru hareket ettiğini duyduk. Cumhurbaşkanımızın Marmaris’te olduğunu ve oradan dönmek için gayret ettiğini öğrendik. Sonra hanıma şöyle bir dışarı çıkıp bakayım dedim. Dışarı çıktım, baktım ve kimse yoktu. Daha sonra o zamanki il başkanımız Ahmet Beyi aradım. Ahmet beye arkadaşlarla haberleşelim ve partinin önünde buluşalım dedim. Haberleşme ağımızı süratle Ahmet Bey kurdu ve bizde hemen partinin önüne geldik. Bir taraftan da toplandık, millet iradesine gem vurulamaz, demokrasiye engel olunamaz diye partinin önünde sloganlar atıldı. Maşallah partinin önünde insanlarımız doldu taştı. Ama tabii bu ülkenin gerçekten çok yiğit bir cumhurbaşkanı var” dedi.

TÜRKİYE FELAKETE DOĞRU GİDECEKTİ”

“15 Temmuz gerçekleşmiş olsaydı Türkiye bir felakete doğru gidecekti” diyen Mahçiçek, “Ben 1960 ihtilalini, 80 ihtilalini biliyorum. En sonda bu hain kalkışmayı gördüm. Ama bütün bunların arkasında Türkiye’ye biçilen yâda giydirilen bir sistem vardı. Bize demokrasi diye bir sistem getirmişlerdi. Ama o sistem bize getirenin müsaade ettiği yere kadardı. Yani demokrasi diyorsunuz ama o sistemi kuran vesayetçilerin müsaade ettiği yere kadar demokrasiydi. Bunu nasıl yaşadık, demokrasi dediler, milletin önüne bir sandık getirdiler 1946’da rahmetli Menderes geldi. Bu ülkedeki o garip insanımıza ayakkabı giymesini öğretti, ulaşımı öğretti. Tekrar ezanı okutmaya başladı. İmam Hatip Okulları’nı açmaya başladı. Yani toplumun değerlerinin öne çıkmasını sağladı. Ama ona sen bizim dediğimiz noktada değilsin dediler ve hemen müdahale ettiler. Menderes’in o boğazına geçirilen urganın parasını ve üstüne giydirdikleri o kefenin parasını Menderes’in ailesinden haciz yoluyla aldılar. Böyle vahşi bir yapı. İşte bu temel oradan geliyor” şeklinde konuştu.

DİRENİŞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ KAHRAMANMARAŞ’TIR”

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunu 15 Temmuz’la bağdaştıran Başkan Mahçiçek, sözlerine şu şekilde devam etti, “Kahramanmaraş önce İngilizler, sonra Fransızlar tarafından işgal edilmişti. Ordunuz yok, askeriniz yok, hiçbir şeyiniz kalmamış ama bu ülkenin övülmüş insanları o işgali sökmüş atmış. Bu direnişin en güzel örneği Kahramanmaraş. Hiç silah yokken 22 gün 22 gece Kahramanmaraş’ın güzel insanları mücadele ederek o işgalcileri kovmuş. Bu ülke böyle bir ülke. Bu bize uymayan elbise kendilerinin bize giydirdiği ama bize çok fazla uymayan bir elbise. Bu vesayet odakları tarafından kontrol edilen, millet iradesi kendi istediklerinin dışına çıkarsa hemen müdahale edilen bir sistemdi.”

CUMHURBAŞKANI’NIN YERİNDE BAŞKASI OLSA UÇAĞA BİNEMEZDİ”

Vesayet odaklarının farklı şekillerde AK Parti iktidarına saldırılar gerçekleştirdiğini dile getiren Başkan Mahçiçek, kendini altın nesil olarak niteleyenlerin bombacı nesil haline geldiğini söyledi. “Cumhurbaşkanı’nın yerinde başkası olsaydı uçağa binmezdi” diyen Mahçiçek, “Bu vesayet odakları 2002’de AK Parti iktidara geldiği günden bu yana çalışmalarını çeşitli versiyonlarla farklı farklı konseptlerle ortaya koymaya çalıştılar. Biliyorsunuz bunları hep yaşadık. MİT tırlarından tutun İstanbul’daki gezi olaylarına kadar partinin kapatılma sürecine kadar hepsini yaşadık. En son baktılar ki bütün o planlar olmadı. Müdahale etmek istediler. Müdahaleyi de bu ülkenin içinden yetişmiş altın nesil denilen sonra bombacı nesil haline döndürülen bir nesle yaptırdılar. Böyle bir hain kalkışma. Ama Allah’ın yardımıyla bunları bertaraf ettik. O gün 15 Temmuz gecesi Marmaris’ten o uçağa kimse binemezdi. O uçak bir ölüm uçağıydı. Her tarafta aranıyorsunuz. Uçaklar sizi vurmak için kol geziyor ama uçağa biniyorsunuz ve İstanbul’a iniyorsunuz” açıklamalarında bulundu.

BU MİLLET ÖVÜLMÜŞ BİR MİLLET”

Onikişubat Belediye Başkanı olarak belediye ekiplerine çeşitli talimatlar verdiğini dile getiren Başkan Mahçiçek, “Bütün arkadaşlarımızın partinin önünde buluşmasını istedik. Kamyonlarımızı kalkışma ihtimaline karşı birkaç yere yerleştirdik. Daha sonrada yerimizden ayrılmadık. Bir taraftan dua ettik. Bir taraftan da gayret ettik. Tabii bu arada burada da bir kalkışma olabilir ihtimaliyle araçlarımızı bir takım yerlere konuşlandırdık. Bu millet övülmüş bir millet, gerçekten Peygamber Efendimiz 1453 yılında bu milleti övmüş, demiş ki, ‘İstanbul’u fetheden komutan ne güzel bir komutan, onun askeri ne kadar güzel bir asker’ demiş. Allah’a şükür bu millet övülmüş bir millet. Dolayısıyla bu milletten bir şey olmaz filan dediğiniz noktaya gelseniz bile bu millet bir ayağa kalkar ve Allah’ın yardımıyla yıkılmayacağını gösterir evelAllah” dedi.

TÜRKİYE ADALETLİ BİR SİSTEM İSTİYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün düzenlenen ve görevi teslim aldığı programı anlatan Mahçiçek, “Allah’ın hesabı şaşmayacak, biz kendisinin rızası istikametinde çalıştığımız sürece bu oyunları hep bozacağız. Ama bir gün gelecek ki artık o oyunlar sökmeyecek, sadece Türkiye’de değil dünyada düzgün ve adaletli bir sistem gelecek. Bizim geçmişte de Cumhurbaşkanlığı seçimlerimiz oldu, kim duyardı, kim katılırdı, kim tebrik ederdi? İşte üç gün önce Cumhurbaşkanımızın görevi teslim alış töreninde 30’un üzerinde devlet başkanı, onlarca devletlerin meclis başkanları, başbakanları geldiler Cumhurbaşkanımızı tebrik ettiler. Bu Türkiye’nin bir etki alanının olduğunu gösteriyor. Türkiye bir adaletli sistem istiyor, Türkiye, dünya 5’ten büyük diyerek, Cumhurbaşkanımız dünyada adaletli bir sistem olması gerektiğini, dünyanın kaderinin beş tane ülkenin dilinin ucunda olmaması gerektiğini söyleyen bir lider” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE GÜÇLENDİKÇE OYUNLARI BOZACAK”

Türkiye’nin güçlendiği sürece oyunları bozacağının altını çizen Mahçiçek, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı, “Burada batının kurduğu bu sistemden bu yana bunları telaffuz eden tek lider bizim Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan. Bunu da söylemeye devam edecek İnşallah, Türkiye güçlendikçe adamların endişesi artıyor. Türkiye güçlendikçe etki alanı büyüyor, etki alanı büyüdükçe onlar kendi etki alanlarını kaybediyor tabi. Türkiye’nin dünyada istediği bu sistem gerçekten adaletli bir sistem. Yani insanların sömürüldüğü bir sistem değil, herkesin insan olma şartları içerisinde, insanca yaşayabileceği bir sistem. Dolayısıyla İnşallah Türkiye güçlendikçe inşallah bu oyunları bozacak. Ama bu bir mücadele, öyle hemen kesip atılacak bir şey değil. Mücadeleniz azminiz ve gücünüzle büyüyecek, siz büyüyeceksiniz İnşallah. O istediğiniz dengeli, adil sistemi kurmaya gayret edeceksiniz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE DAHA İYİ NOKTALARA GELECEK”

15 Temmuz’un Türkiye’nin yaşadığı kötü tablolardan biri olduğunu ve Türkiye’nin gelecekte daha iyi noktalara geleceğine inandığını dile getiren Mahçiçek, “15 Temmuz bu ülkenin maalesef yaşadığı çok kötü tablolardan birisiydi, Allah’a şükür muvaffak olamadılar. Bu büyük lider elhamdülillah onun önderliğinde, koordinatörlüğünde, sevk ve idaresinde hain darbe girişimini önledi. Milletimiz de elhamdülillah dik durdu. Bu milletin büyüklüğünün en büyük göstergesi. Bu millet Allah’ın yardımıyla, lideriyle daha iyi noktalara ilerleyecek diye düşünüyorum” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz