Onikişubat Belediyesi’ne bağlı Kentmar Konut Yapı Kooperatifi tarafından yaptırılan 147 adet daire için kura çekimi gerçekleştirildi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen çekilişe; Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Başkan Yardımcısı Ali Ünsal ve çekiliş davetlisi vatandaşlar katıldı. Çekiliş programında konuşan Başkan Hanefi Mahçiçek, dairelerin önümüzdeki bahar ayında bitirileceğini ve teslim edileceğini söyledi. “Piyasa şartlarına baktığınız zaman çok daha uygun evler yapıyoruz” diyen Başkan Mahçiçek, kuraların noter huzurunda çekildiğinin altını çizdi. Başkan Mahçiçek’in konuşmasının ardından daireler noter huzurunda çekilen kuraların ardından sahiplerini buldu.

“147 KONUT YAPACAĞIZ”
Başkan Mahçiçek, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Belediye olarak geçmiş dönemlerde de daha sağlıklı daha güzel konutlarda insanlarımızın oturmasını temin bakımından daha öncede konutlar yaptık. Bu defa da 147 tane konut yapacağız. Konutlara çok ciddi rağbet vardı. Maalesef her müracaat edeni yazamadık. Belediyemizin çok sayıda arsası olmayınca ancak olabilen arsalarla konut yapmaya gayret ettik. Bunlar da 147 daire olacak. Arkadaşlarımız ihaleyi yaptılar. Gidip sizlerde görebilirsiniz. Hemen hemen bir blok bitmiş vaziyette. Diğer bloklarda da temel atılarak devam edilecek.

“İMAR PLANINDA GEÇ KALIYORUZ”
Yaşanabilir bir memleket yapabilmek için o memleketteki imar planı önemli. Bizde maalesef bu eksiklik var. İmar planlarımız geç hazırlanıyor. Geride kalıyoruz. Önce gecekondu oluşuyor. O gecekonduları yasallaştırıyoruz. Sonra memleketimiz deprem bölgesi bunları yıkacağız ve yeniden yapacağız diyoruz. Bu ülke bu kadar zengin değil. Bunu tek önleyecek şey imar planı. Eğer imar planınız olursa oraya yapılan binalar belediyelerimizin kontrolünde imar mevzuatına uygun, yapı denetim firmalarının kontrolünde daha güzel daha sağlam olacaktır.

“BELEDİYE OLARAK AMACIMIZ KAR DEĞİL”
Evler kafamıza yıkıldıktan sonra ‘Ah, vah’ demenin bir anlamı yok. Dolayısıyla inşallah daha sağlam konutlarda sizlerin oturmasını temin etmek için 147 daireyi yapacağız. İnşaat sistemimiz en son teknoloji tünel kalıp sistemiyle depreme çok daha dayanıklı, fiyat olarak da daha uygun. Önümüzdeki bahara taşınabilecek duruma gelecek. Belediye olarak amacımız kar değil. Biz bu işin zahmetine talibiz. Önemli olan sizlerin sağlam, sağlıklı güzel evlerde oturması. Ben devlet hayatımda Ankara’da iken uzun yıllar kirada oturdum. Kiracılık zor iş. Ama inşallah sizlerin evi olacak. Piyasa şartlarına baktığınız zaman çok daha uygun evler yapıyoruz. Kuralarımız noter huzurunda çekilecek.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz