Liva Düğün salonunda gerçekleştirilen programa Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ali Ünsal, Fatih Yoğurt, Burhaneddin Türkkahraman, Havva Ece Saygaz, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Fırat Görgel ve mahalle muhtarları katıldı. Düzenlenen programda konuşma yapan Başkan Mahçiçek, mahalle muhtarlarını referandum da ki yoğun çalışmalarından dolayı takdir etti. İnsanların sevdikleriyle bir araya gelmesinin güzel olduğunu söyleyen Başkan Mahçiçek, “Bir araya geldiğimiz zaman içime bir ferahlık geliyor. İnsanların sevdikleriyle beraber olması güzel bir şey. Esas olan da o zaten. Yani makamlar gelir gider. İnsanlarımız arasında karşılıklı gönül köprüsü kurabilirsek, arkamızdan dua alabilirsek, kalıcı olan odur” dedi.

HER ŞEYİ İNSAN İÇİN YAPACAĞIZ”

Onikişubat Belediyesi olarak çalışmaya, hizmet üretmeye ve yeni nesillere daha yaşanılabilir mekanlar bırakmaya gayret ettiklerini ifade eden Başkan Mahçiçek, “Çocuklarımızı okutacağız ki arkamızdan dua eylesin, onlar bizi kurtarsın inşallah. Bu ülkenin geleceği de onlarda. Çalışıyoruz, gayret ediyoruz, bizim sermayemiz çocuklarımız, makamımız değil. Onların hepsi burada kalır. O çocuklar okursa onun yaptığı her güzel şeyden sizin amel defterinize de yazılacaktır. Her şeyi insan için yapacağız. Kültür merkezlerimizi insanlarımız, çocuklarımız için yaptık. Okullarımızı ve yurtlarımızı onlar daha iyi şartlarda okusun diye yaptık. Yolları çamura basmadan gidip gelsinler diye yaptık. Bu ülkenin geleceği onlardı. Bu ülkenin etrafında düşmanlar da hiç eksik olmadı. ASELSAN’da bizim zeki çocuklarımızı öldürdüler. Onlar yeni icatlar yapacaklardı. İbret olsun diye de boğazını kestiler. Onlardan bir tanesi Kahramanmaraşlıydı. Onlar uçak sisteminin elektronik sistemini çözüyordu. Bu ülkenin etrafındaki düşmanları çok iyi belirlemeniz lazım. aranızdaki küçük çekişmeleri bir tarafa koymanız lazım. Artık bazı şeyleri aşalım etrafta ki düşmanları görelim. Bir hain Fransa da ne diyor? Tayyip Erdoğan’a suikast yapılması lazım diyor. Biz neyle uğraşıyoruz? Bütün Avrupa birleşmedi mi? Türkiye’de seçimden onlara ne? Türkiye’de anayasa değişikliği olmaması için hepsi gayret etti” şeklinde konuştu.

HER OYUNUN ÖNEMLİ BİR DEĞERİ VAR”

Ülkede ki değişiklik için yaklaşık 200 yıldan bu yana mücadele edildiğine değinen Başkan Mahçiçek, “Bu ülke bu değişikliği yapmak için yaklaşık 200 yıldan beri mücadele ediyor. İlk defa bu mücadele de kazandık. Mücadele deyince, demokrasi noktasında kazandık. Seçtik, seçtik ne yaptılar? Siz seçersiniz ama bu işi bizim kadar bilmezsiniz. Nasıl bilmeyiz? Sizin bu işe aklınız yetmez. Bizim müsaade ettiğimiz yere kadar bu ülkeyi yöneteceksiniz. Eğer müsaade ettiğimiz kadarın dışına çıkarsanız sizin seçtiğinizi asarız. Astılar mı? Astılar. 80’de bu ülkenin çocuklarını sağcı, solcu diye böldüler. Geldiler ihtilal yaptılar. Bir sağcı, bir solcu astık dediler mi? Astık dediğiniz bu ülkenin çocukları değil miydi? 80’den sonra baktık ki sağcıyı da vuran tabanca aynı, solcuyu da vuran tabanca aynı. Bunları siz düzenlediniz. Bu ülkenin seçtiklerini elde etmek için yaptınız. Bunlara dikkat edelim. Dikkat edelim ki aramızdaki ufak tefek sıkıntıları aşalım. Çünkü her oyunun önemli bir değeri var” ifadelerini kullandı.

BU ÜLKE İSTİKRAR İÇERİSİNDE”

Türkiye’nin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı: “Ülkemizin etrafında oynanan oyunları görüyoruz. Dikkat edelim, aramızdaki ufak tefek sıkıntıları aşalım. 15 yıldan bu yana, neler yapıldığını görüyoruz. Geçmişte neyimiz vardı? Bir kar yağsa günlerce şehre gelemezdik. Yani bu memlekette yol mu vardı? Buradan Ankara’ya 24 saatte gidemezdik. Şimdi 10 ayda 160 milyon insanımız uçağa binmiş. Şimdi her türlü imkanımız var. Her evde bir araba var. Bu ülke istikrar içerisinde, birbirimizi severek gelişecek ve büyüyecek. Çünkü birbirimize düşerek bir yere varamayız. Her şeyimiz var. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Bozmak isteyenlere de fırsat vermeyelim. Hepinize katılımlarınızdan dolayı yürekten teşekkür ediyorum.”

EN BÜYÜK KATKI MUHTARLARINDIR”

16 Nisan’da yapılan referandum değişikliğinde muhtarların çok büyük katkısı olduğuna vurgu yapan AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, şunları kaydetti: 16 Nisan günü çok önemli bir eşikten hep beraber geçtik. 16 Nisan günü belki de Türkiye’nin bugüne kadar geçirmiş olduğu seçimlerin en önemlisini hep beraber gerçekleştirdik. Elhamdülillah alnımızın akıyla 1 milyon 380 bin oy farkıyla “Evet” oylarının öne çıkmasıyla anayasa değişikliğini gerçekleştirmiş olduk. TBMM’nde belki de bugüne kadar ki en çetin tartışmalardan, müzakerelerden sonra anayasa değişikliğini milletimizin önüne getirdiler. Milletimizde çok güzel bir irade örneği göstererek “evet” oylarıyla anayasa değişikliğini gerçekleştirdi. Burada size özellikle çok teşekkür etmek istiyorum. Sizler mahallerimizin en önemli organları olarak bu sürece çok büyük katkılar sundunuz. Ben buna bizzat şahit oldum. Demokrasimizi altın harflerle yazılacak 16 Nisan günü yüzde 87 katılımla gerçekleştirilen anayasa değişikliğinde sizlerin çok büyük katkıları oldu. Yüzde 87 demek gerçekten çok büyük bir oran. Bugün Fransa, Almanya, Norveç’te seçimleri yüzde 50 oranla katılımı sağlandığı yerde Türkiye’de seçimlerin yüzde 87 oranla katılım yapılması demokrasinin Türkiye’de ne kadar işlediğini çok açık ve net gösteriyor. Burada en büyük pay sizlerin, sizlerden Allah razı olsun. Bir vatandaşın tercihi ne olursa olsun hiç önemli değil. Ama o vatandaşın iradesini sandığa yansıtmasını sağlamak çok önemli bir görev. Bizim muhtarlarımız her vatandaşımızı sandığa gitmesi için elinden gelen gayreti gösterdi. Yüzde 87 katılım sağlanmasının en büyük payı muhtarlarındır.”

SİZLER DEMOKRASİMİZİN TEMİNATLARISINIZ”

Bir siyasi parti liderinin muhtarlar üzerinden referandum çalışmalarında değişik propagandalara girdiğini ifade eden Görgel, “Sizlerin aklını, tecrübesini, bilgi birikiminizi hiçe sayarak 16 Nisan’da yapılacak değişikliğe o kadar absürt yaklaşımlar getirdi ki muhtarlıkların kapanacağına kadar söyledi” dedi. Görgel, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Ama şunu biliyorum ki sizler Cumhurbaşkanımızın en değerli siyasi organlardan birisiniz. Sizler, demokrasimizin teminatlarısınız, sizler mahalledeki vatandaşımızın her derdine bazen babası, kardeşi, abisi edasıyla yaklaşan çok kıymetli insanlarsınız. O yüzden cumhurbaşkanımızın size verdiği değeri bazı siyasi liderler göremedi propagandalarını bu kadar alt seviyede sürdüler. Ama sizle bunlara inanmadınız. Mahallerimizde demokrasinin, milli iradenin yanında milletin adamlarının yerinde yer aldınız. Sizlerle bugün 16 Nisan’dan sonra beraber olmak bizler için çok önemli. dün beraberdik, bugün beraberiz, inşallah bundan sonrada hep beraber olacağız.”

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz