2020 yılında birçok zorlukla birlikte pandemi ile mücadele edilmesine rağmen Onikişubat Belediyesi yatırımlarına ve hizmetlerine ara vermeden devam etti. Siyasetin tecrübeli ismi Başkan Hanefi Mahçiçek’in öncülüğünde 2014 ve 2020 yılları arasında 6 yılda, İlbank’tan alınan 653 milyon bütçe ile kendisi 530 milyon kaynak üreterek, toplamda 1 Milyar 183 milyon TL ile ilçeye tesisler, binalar, okullar ve özel eğitim merkezleri kazandıran Onikişubat Belediyesi, pandemiye rağmen özverili çalışmalarını sürdürdü.

FİZİKSEL YATIRIMLARDA ONİKİŞUBAT FARKI
Fiziksel yatırımlarda; ilçe merkezinde ve köyden mahalleye dönüşen alanlarda, 467 bin ton asfaltlama ve 8.6 milyon m² parke yapımı işleri aralıksız devam ettirilmiş. 5 adet yurtlarıyla birlikte okul, 5 Aile Sağlığı Merkezi, 6 kapalı pazar yeri, 12 muhtarlık binası, 1’i yarı olimpik 7 kapalı yüzme havuzu, EXPO 2023 Rekreasyon alanı inşaatları, 860 toplu konut dairesi gibi saymakla bitirilemeyecek yatırımlar söz konusu.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÇIĞIR AÇILDI
Spor yatırımlarında ise; 9 km Bisiklet ve Yürüyüş Yolu, 6’sı köyde yapılmak üzere 12 adet halı saha, 3 skate park, 2 sentetik buz pisti, 615 site bahçesine 5’li setler halinde fitness takımı, amatör spor kulüplerine yardımlar gibi çok çeşitli alanlarda çalışmalar yapılmış. Her projenin önünde eğitim yatırımları olduğunu belirten Başkan Mahçiçek, ilçeyi eğitim yuvası haline getirmiş.

ONİKİŞUBAT EĞİTİM YUVASI HALİNE GELDİ
Eğitim yatırımlarında; ilçe merkezinde 7 adet, kırsal mahallelerde 65 adet bilgi ve kültür evi yaparak öğrencilerin rahatça ders yapabilecekleri ortamlar oluşturmuş. “Kitaplar Devletten Çanta ve Kırtasiye Seti Onikişubat Belediyesi’nden” sloganıyla yürüttüğü projede bugüne kadar 78 bin çanta ve kırtasiye setini öğrencilere dağıtmış. “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi kapsamında ise 350 bin öğrenciye ulaşılmış ve 2,5 Milyon okuma oranına ulaşılmış.

Pandemi şartlarına rağmen 2020 yılında; 3 ayrı mahallede hamam, Down Eğitim Kültür ve Rehabilitasyon Merkezi (DOKMER), Kısa Süreli Engelli Yaşam Merkezi (KIYAM), 2 kapalı yüzme havuzu inşaatları tamamlanmış. İnşaatına 2021 yılında başlanacak 180 konutluk Kentmar toplu konut projesi imzaları atılmış ve ev sahipleri belirlenmiş.

2021 yılı için şimdiden kolları sıvayan Başkan Mahçiçek, “yeni yıla umutla baktığını, bu zorlu sürecin daha azalacağını ve güzel günlerin yakında olduğunu” belirtiyor.

Üngüt Mahallesine yapılacak Kitap Kafe ile ilçede nezih bir ortamda hem ders çalışılabilecek hem de kafe hizmetinin verileceği 2 katlı bir alan yapılması planlanıyor.

3 farklı mahallede yapılan hamamların ve inşaatı devam eden yüzme havuzu, bilgi kültür evi gibi binalarının açılışlarını da 2021 yılında gerçekleştirecek Başkan Mahçiçek.

PANDEMİDE ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ ÇOK ÇALIŞTI
Başkan Mahçiçek, “Pandemi sürecinde tüm birimlerimizle teyakkuz halinde ve aktif olarak çalıştık. Vatandaşımızın sağlığı, refahı için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.”

2020 yılında pandemi dolayısıyla öncelikli olarak 6 araç 16 personel ile ilçesinde bulunan tüm kamu binaları ve hastaneler olmak üzere park, bahçe, sokak, cadde, bina, daire, esnaf dükkanları gibi alanlar periyodik olarak dezenfekte işlemleri yapılmış.

Devletimizin pandemi dolayısıyla bin liralık sosyal yardım desteği, Onikişubat Belediyesi ve Kaymakamlık ile ortaklaşa binlerce vatandaşa ulaştırılmış. 6.750 aileye ihtiyaç kolisi ve sağlık paketi 1.500 adet şifa paketi, 210 bin maske, 85 bin eldiven pazar ve çarşı esnafına, vatandaşlara dağıtılmış. Covid 19 ile mücadele kapsamında 5 milyon harcama ile tüm dezenfekte ve yardım işleri finanse edilmiştir.

Bilindiği üzere Belediye her yıl düzenlediği üniversite hazırlık kurslarıyla birçok gencin üniversite hayali yolunda kendilerine destek oluyordu. Pandemi nedeniyle Onikişubat TV ve sosyal medya kanallarından yayınladığı online eğitim videoları ile hazırlık kurslarına devam ederek bu yıl katılan öğrencilerde %83’lük bir başarı elde etmiş.

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Onikişubat Belediyesi, zaman zaman bilgilendirme ve eğlenceli videolar ile halkının moralini yüksek tutarak dijital dönüşüme de çok çabuk adapte olmuş bir Belediye.

BAŞKAN MAHÇİÇEK, “EXPO 2023 KAHRAMANMARAŞ İÇİN BİR MİLAT OLACAK”
EXPO 2023 Onikişubat / Kahramanmaraş için ise hazırlıklar hızla devam ediyor. 23 adet işyeri ile coğrafi işaretli ürünlerin ve yöresel el sanatlarının atölyelerinin olacağı Arasta Kültür Merkezi’nin inşaatı bitmiş durumda. Dünyada tek ve ilk iki konsept bir arada Kelebek ve Uğur Böceği Müzesi de tamamlanmak üzere. 69 bin m² büyüklüğünde turkuvaz renkli Kristal Lagün ile Avrupa’nın en büyük olma özelliğine sahip yapay gölde su sporları ve eğlenceler ile şehirde daha önce yapılmamış etkinliklerin merkezi olacak.

EXPO 2023 Onikişubat / Kahramanmaraş projesinin sadece Belediyeye ait bir proje olmadığını belirten Başkan Mahçiçek, “bu dev proje ile şehrimiz şimdiye kadar görülmemiş bir tanıtım ve reklam yapacak. Bu durumu çok iyi değerlendirmeli ve projemize tüm halkımız sahip çıkmalıdır. Bizler üzerimize düşen yapıları, mimarileri, konseptleri gerçekleştiririz lakin fuar zamanı binlerce yerli ve yabancı misafiri ağırlayacak olan halkımız ve esnafımızdır. Bu yüzden tüm halkımıza EXPO ile ilgili merak ettiklerini, yapılacakları, yapılması istenenleri bizle irtibata geçerek bildirebilirler. Bu hepimizin projesi.

Dünya kenti olma hedefimizde kararlıyız. Şehrimizi, kültürümüzü, doğal güzelliklerimizi, mutfağımızı, yöresel el sanatlarımızı dünyaya tanıtacağız. Ticari ve kültürel anlamda birçok açılımlar gerçekleşecek. Bu dev projenin ev sahibi olmaktan dolayı gururlu ve umutluyuz.” şeklinde konuştu.

Onikişubat Belediyesi şehrin ve bölgenin yıldızı olmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Birçok proje ve yatırımda daha önce yapılmamışı yaparak ilkleri gerçekleştiren bir Başkan Hanefi Mahçiçek.

Editör: Mahmut Beyaz