Toplumsal kültürü ayakta tutmak adına önemli çalışmalar yapan Onikişubat Belediyesi, başta Başkan Hanefi Mahçiçek öncülüğünde vatandaşları sık sık bir araya getiriyor. Toplumsal kültürünün en hassas noktalarından biri olan komşuluk değerinde yaşanan dejenerasyonu hisseden ve eski günlere dönmesi noktasında sorumluluk üstlenen Onikişubat Belediyesi, komşuluk ilişkilerini arttırmak amacıyla belirli aralıklarla mahalle ve site kahvaltıları düzenlemeye devam ediyor. Kalabalığın yoğun olduğu ve insanların birbiri ile kaynaşmakta zorluk yaşadığı büyük ölçekli mahalle ve sitelerde düzenlediği kahvaltı programlarıyla daha önceden 26 binden fazla kişiyi aynı sofrada buluşturan Onikişubat Belediyesi, bu kez sofrasını Piri Reis Mahallesi’nde bulunan Kapalı Pazar Yeri’ne kurdu. Birlik ve beraberliği artırmanın hedeflendiği programa, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in yanı sıra AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, belediye başkan yardımcıları, AK Parti il ve ilçe teşkilatı mensupları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

“AİLE HAYATIMIZI ÇÖKERTMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPIYORLAR”

Kahvaltının ardından mahalle sakinlerine seslenen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, çocukların okutulması noktasında velilere uyarılarda bulundu. Türkiye’nin aile sisteminin bozulmasına yönelik saldırıların olduğunu belirten Başkan Mahçiçek, “Bu sabah bizlerle beraber sofranızı paylaştınız, hepinize hoş geldiniz diyorum, teşekkür ediyorum. Piri Reis Mahallemizin çok değerli sakinleri, Allah’ın yardımıyla her türlü yatırımı yaparız ama dikkat etmemiz gereken şey, çocuklarımızın okutulmasıdır. Kız-oğlan ayrımı yapmadan bu çocuklarımızı okutacağız. Bir de şuna dikkat edeceğiz; aile sistemimizi bozmaya çalışıyorlar, maalesef ülkemizde boşanma oranları gittikçe artıyor. Bizim aile sistemimiz bozulursa, bu toplumu ayakta tutma imkanımız kalmaz. Diyorlar ki, kadın hakları, şu hakları, bu hakları. Onların kadın hakları dediğine bakmayın, onlar affedersiniz nikahsız, hiçbir manevi değeri olmadan kadınlarla beraber yaşarlar. Yani onların bugün hayatında evlilik diye bir müessese kalmamıştır. Bizim aile hayatımızı da çökertmek için her şeyi yapıyorlar. Dikkat etmemiz gereken, bizim en büyük sermayemiz olan çocuklarımızın iyi yetişmesini sağlamamızdır” dedi.

“ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ OLARAK, SİZLERİN VE ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Onikişubat Belediyesi olarak Piri Reis Mahallesi’ne yaptıkları yatırımları anlatan Başkan Mahçiçek, Türkiye’nin ayakta kalmasının aile sisteminin bozulmamasına ve çocukların okutulmasına bağlı olduğunu dile getirerek, “Piri Reis Mahallemizde havuz yaptık, Bilgi ve Kültür Evi yaptık, kapalı pazar yeri yaptık, asfalt yaptık, kilit parke yaptık şimdi bir de hamam yapıyoruz. O hamam için sizlere birer kart vereceğiz, o kartlarla 15 günde bir çocuklarınızla beraber geleceksiniz ücretsiz olarak yıkanıp gideceksiniz. Yani, hizmet olur, bundan endişeniz olmasın ama dikkat etmemiz lazım gelen şey çocuklarımız ve ailemizdir. Bu aile sistemimiz bozularsa, Allah korusun Türkiye’nin ayakta kalma ihtimali zorlaşır. Onun için çocuklarımızı okutacağız. Onikişubat Belediyesi olarak, devletimiz olarak her türlü imkanımızla sizlerin ve çocuklarımızın yanındayız. Çocuklarımız için en önemlisi nedir? Peygamber Efendimiz, ‘Rabbim beni terbiye etti, ne kadar güzel ahlaklandırdı’ diye buyuruyor ya, bizim en güzel zenginliklerimizden bir tanesi edebimiz. Edebimizi de çocuklarımızla beraber koruyacağız İnşallah. Hizmeti yaparız endişeniz olmasın, her şeyi yaparız ama bu çocuklar okursa, çocuklarımızı okutursak bu çocuklar gelecekte ülkemizi daha iyi yönetecektir. Onun için çocuklarımızın yanlış arkadaşlarla, yanlış insanlarla gezmemesine dikkat edeceğiz. Çocuklarımız yanlış insanlarla gezerse Allah korusun kötü alışkanlıklara yönelebiliyorlar. Onun için çocuklarımıza dikkat edeceğiz. Milletvekilimiz İmran Kılıç ile beraber sizlerin sofranıza konuk olduk, İnşallah bu kabil beraberliklerimiz, birlikteliklerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİMİZ BİZİM EFENDİMİZDİR, BİZLER SİZLERİN HİZMETKARIYIZ”

Kahvaltı programına katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, “Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek sağ olsun muhtarımızla, teşkilatımızla beraber güzel bir organizasyon düzenlemiş. Yemek, içlek ve kahvaltı yapmam birer vesile. Bu kahvaltı vesilesiyle çok güzel birlik ve beraberliğin olduğu ortamdayız. Bu kahvaltı sofrası olmasaydı böyle kabalalık bir topluluğu bir araya getirmemiz, hasbihal etmemiz, dertleşmemiz bu kadar kolay olmayabilirdi. Başkanımızdan bu organizasyonundan dolayı Allah razı olsun. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hep söylemiştir, milletimiz bizim efendimizdir. Bizler sizlerin hizmetkarıyız. Yapmış olduğumuz işlerimizi sizlerin verdiği yetkiyle sizin adınıza yapıyoruz. Size layık olmak, çabası içerisindeyiz. Yaptığımız şeyler var, yapıyor olduğumuz şeyler var, yapacağımız işler var, yapamadığımız işlerimiz de var. Ama niyetimiz çok samimi, sizlere yardımcı olmak, sizlerle beraber olmak azmi ve çabası içindeyiz. Bu toplantıların bir diğer özelliği sohbet edebilmemiz, hal hatır sorabilmemiz. Sizlerin her zaman yanındayız, belki bir sebeple bize iletmek istediğiniz ama iletemediğiniz sorunlar vardır, ayağınıza geldik, sorunlarınızı dinliyoruz. Belki hemen çözüme kavuşturamıyoruz ama sorunlarınıza en kısa zamanda çözüm bulmak, yaralarınıza merhem olmak çabasındayız. Bu ortamlarda dinlediğimiz sorunların birçoğunu sorunsuz bir şekilde çözüyoruz ve bu da bizi mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

“BİZ BU GÜNLERE KOLAY GELMEDİK”

Komşuluk kültürünün önemine değinen Kılıç, sözlerine şu şekilde devam etti, “Birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize, komşuluğumuza dikkat etmeliyiz. Komşuluk çok önemli, eskiden bizim kültürümüzde bir komşu bir yere giderken kapısını açık bırakır, evini, çocuğunu komşusuna emanet ederdi. O değerlerimizi asla kaybetmeyelim. Türkiye eski Türkiye değildir, Kahramanmaraş da eski Kahramanmaraş değildir, Onikişubat da asla eski Onikişubat değildir. Eski günlerimizi bir düşünelim, bu günlere nasıl geldik. Biz bu günlere kolay gelmedik, başımızı sokacağımız bir çadırımız olsa yeter dediğimiz günlerden, evlerimizin olduğu, iş yerlerimizin olduğu, iş bulunabilen, belediyelerimizin türlü türlü sosyal yardımlarının olduğu zamanlara geldik, büyük mesafe kat ettik. Ama daha iş bitmedi, yürüyeceğimiz çok yolumuz var. Bizim anlayışımızda, bizim davamızda devlet hizmetkar devlettir. Yani devlet bütün kurumlarıyla milletinin emrinde, milletinin hizmetindedir. Bu anlamda devletimizin bütün kapıları ardına kadar sizlere açıktır. Bizim bu günlerimizi çekemeyenler var, eski günlerimize döndürmek isteyen var. O yüzden içeriden, dışarıdan türlü türlü dedikodular, algı operasyonlarının haddi hesabı yok.”

Başkan Mahçiçek ve İmran Kılıç, konuşmalarının ardından kahvaltıya katılan mahalle sakinlerinin masalarını tek tek gezerek sohbet etti.

Programın sonunda mahalle sakinleri adına Başkan Hanefi Mahçiçek’e plaket takdim edildi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz