Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 23 Nisan 1920’de bundan tam 99 yıl önce dünya çocuklarına armağan edilen ve bu anlamda çocuklara ithaf edilen ilk bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da yapılan çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Her 23 Nisan’da adeta bir gelenek haline gelen ve yalnızca bir günlüğüne çocuklara teslim edilen makam koltukları, bu yılda renkli görüntülere sahne olurken, çocuklara armağan edilen bugünde güzelliklerin yaşandığı adreslerden biri de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi oldu.Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla başkanlık makamını temsili olarak Dumlupınar Şehit Haşim Yenigül İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Huriye Naz Bayram’a devretti.Başkanlık koltuğuna oturan Huriye Naz Bayram, kardeşlik ve barış olgusunun önemine vurgu yaparak yapacakları projeleri anlattı. Ayrıca Bayram, okulu için spor etkinlik alanı, okul bahçesine tasarım ile beceri atölyelerinin yapılması talimatı verdi.

“HEPİMİZİN BAYRAMI KUTLU OLSUN”
Makam koltuğunda günün anlam ve önemine binaen açıklama yapan Huriye Naz Bayram, “23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Atatürk 23 Nisan'ı geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklara armağan etmiştir ve Dünya'da tek çocuk bayramıdır. Bayramı kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyor bu sevinci tüm dünya çocuklarıyla paylaşıyoruz. Hepimizin bayramı kutlu olsun. Dileğim tüm dünya çocuklarının sevgi, barış ve huzur içinde dostluk ve kardeşlik duygularıyla her günü bayram coşkusuyla yaşamalarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle sizlerin huzurunda bu güzel vatanı, bu güzel bayramı bizlere emanet Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarına, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize sonsuz teşekkürler ediyor. Minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi.

“TURİZMDE ATILIM YAPMAK İÇİN ETKİNLİKLER YAPACAĞIM”
Turizmde atılım yapmak için etkinlikler yapacağını söyleyen Bayram, “Bugün bana koltuğunu devrederek onurlandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör Beyefendiye teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum. Başkan olarak Kahramanmaraş'ımızı daha çok tanıtmak, turizmde atılım yapmak için etkinlikler yapacağım. Şu ana kadar yapılan çalışmaları daha da ileriye taşıyacağım. Biz dünyayı gelecek nesillerden emanet aldık. Dolayısıyla çevreyi, doğayı korumak zorundayız. Bunun için atık maddelerin geri dönüşümüne ağırlık vereceğim. Bu bağlamda yenilebilir enerji kaynakları olan güneş ve rüzgâr enerjisinden faydalanarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız. Biliyorsunuz güneş ve rüzgârlı havalar Kahramanmaraş'ımızda çok, değerlendirmek gerek. Ayrıca fabrika atıklarının Aksu Çayı'na atılmayıp arıtma tesislerine gelerek doğaya verdiği zararın önüne geçeceğiz. Bununla birlikte Aksu Çayı ıslah çalışması yapıp çevresine halkımızın güzel vakit geçireceği millet bahçesi yapacağız” ifadelerini kullandı.

“BİROK ALANDA PROJELERİMİZ OLACAK”
Birçok alanda projelerinin olacağını ifade eden Bayram, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Belediye olarak eğitim alanında da projelerimiz var. Hedef 2023 eğitim vizyonu çerçevesinde okullarımızın fiziki ortamlarının iyileştirilmesi, çocuklarımızın sahip olduğu yetenekleriyle ilgili becerilerin uygulama düzeyinde kazanılması için tasarım, beceri atölyeleri yapılmasını sağlayacağız. Bunun ilk adımını kendi okulumda hayata geçirmek için ilgili daire başkanına talimat vererek atacağım. Sayın Başkan Dumlupınar Şehit Haşim Yenigül İlkokulu'nun arka bahçesine spor etkinlik alanı düzenlenmesini, okul bahçesine tasarım, beceri atölyelerinin yapılmasını istiyorum. Bunun için gereğinin yapılmasını rica ederim. Şimdiden başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Bunlar belediyemizin gerçekleştireceği projelerden sadece bir kaçı. Bizim gayretlerimiz ve halkımızın da destekleriyle daha birçok uygulamalara imza atacağız. Kahramanmaraş'ımızı kültür, turizm ve sanayi başta olmak üzere birçok alanda sahip olduğu potansiyelini yatırımlarla destekleyeceğiz. Bu hedefle yediden yetmişe tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapacağız. Her şey halkımız için. Bu inanç ve barışla çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle halkımızın desteklerini bekliyor tekrar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum.”

“23 NİSAN’I HER YIL COŞKUYLA KUTLUYORUZ”
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise şunları kaydetti: “Çocuk bayramı, 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bu günü çocuklarımıza bayram olarak hediye etmiş ve biz bunu da her yıl coşkuyla kutluyoruz. Biraz öncede kutladık. İl protokolümüzle birlikte ilköğretim okulumuza gidip orada kutladık. Bu aynı zamanda son yıllarda uluslararası katılımda oldu. Türkiye'ye Dünya'nın dört bir yanından çocuklar geliyor ve bu bayramı kutluyorlar. Bizde bugün bunu coşkuyla kutluyoruz. Huriye'yi bugün belediye başkanı yapıyoruz.”

Ziyaret sonrası Başkan Güngör, Okul Müdürü Murat Demirci, Öğretmen Zeliha Tarakçı, Huriye Naz Bayram ve beraberindeki diğer çocuklara hediye vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber: Emre Akkış/Mehmet Can Tekdöş

Editör: Mahmut Beyaz