Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İşletme ve İştirakler Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen ekmekler tüm Kahramanmaraş halkının beğenisiyle sofralardaki yerini alırken, Ramazan ayı için de hazırlıklar tamamlandı. İnsanların en temel gıda maddelerinin başında gelen ekmekte, Kahramanmaraş halkının ilk tercihi haline gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, 15 çeşit ürünle hizmet vermeye devam ediyor. Kaliteli, lezzetli, doğal, hijyenik, katkısız ve ekonomik ürünleriyle kent halkının vazgeçilmezi olmayı başaran Halk Ekmek’te, aylık ortalama 780 bin adet ekmeğin yanı sıra 832 bin adette simit ve poğaça üretiminin yapılıyor. Kentin muhtelif yerlerinde bulunan 63 adet Ekmek Satış Büfesi ile vatandaşlara hizmet sunan Halk Ekmek, kalite ve ucuzluğu bir arada buluşturuyor. Birbirinden faydalı normal, tam buğday unlu, kepekli, çavdarlı, tuzsuz, peksimet ekmekleri ile sofralara sağlık taşıyan Halk Ekmek, ayrıca simit, poğaça, galeta, ramazan pidesi ve susamlı çubuktan oluşan birbirinden değişik tat ve faydadaki çeşitlerinin yanı sıra Ramazan ayına özel çıkardığı pide ile vatandaşların vazgeçilmezi oluyor.

DİĞER FIRINLARDA 400 GRAMI 2.5 LİRA, HALK EKMEKTE İSE 250 GRAMI 75 KURUŞ!

Ramazan ayına sayılı günler kala vatandaşlar, iftar sofralarının vazgeçilmezi olan Ramazan pidesinin fiyatlarını merak ediyor. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Fırıncılar Odası Başkanı Erol Güneş geçtiğimiz gün fırınlardaki ramazan pidelerinin fiyatlarını açıklamış ve 400 gram Ramazan pidesinin 2,50 liraya satılacağını duyurmuştu. Fırınlardaki ramazan pidesinin fiyatı öğrenilirken, vatandaşlar Halk Ekmek’te üretilen Ramazan pidesinin ne kadara satılacağını merak ediyordu. Vatandaşların bu sorusunu ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İşletme ve İştirakler Şube Müdürü İsmail Muttaliboğlu yanıtladı. Muttaliboğlu gazetemize özel yaptığı açıklamada Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimatları doğrultusunda Halk Ekmek tarafından üretilen Ramazan Pidesi’ne zam yapmayacaklarını açıkladı. Muttaliboğlu ayrıca, Ramazan pidesinin fiyatını belirledikleri esnada Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un ekmek fiyatlarında değişiklik yapılmaması uyarısında bulunduğunu söyledi.

KAHRAMAN HALKIMIZA TAZE VE SICAK EKMEK SUNACAĞIZ”

Halk Ekmek’teki Ramazan ayı hazırlıklarının tamamlandığını belirten İşletme ve İştirakler Şube Müdürü İsmail Muttaliboğlu, kent halkını katkısız ve ekonomik ekmekle buluşturacaklarını söyledi. Muttaliboğlu, “Mübarek Ramazan’ı şerif ayına çok az bir süre kaldı. Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde hizmet vermekte olan Halk Ekmek fabrikamız her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan ayında da hemşerilerimize hizmet vermeye devam edecektir. Halk ekmek fabrikamız her zaman kahraman halkımıza en kaliteli, lezzetli, doğal, hijyenik, katkısız ve ekonomik ekmek çeşitlerini sunmuştur ve sunmaya da devam edecektir. Ramazan ayında kahraman halkımıza daha taze ve daha sıcak Ramazan pidesi ve ekmek çeşitlerini sunabilmek için her yıl olduğu gibi gündüz iftar saatine kadar üretim yapılacaktır” dedi.

BAŞKANIMIZIN TALİMATIYLA ARTIŞ YAPMAYACAĞIZ”

Türkiye’nin birçok şehrinde ramazan pidesinin fiyatlarının arttığını belirten Muttaliboğlu, “Bu sene Ramazan ayında üretilecek olan Ramazan pidesi, Türkiye’nin birçok şehrinde fiyatların yükselmesi veya gramajının düşürülmesine rağmen Halk Ekmek Fabrikamızda üretilecek olan Ramazan pidesi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un talimatıyla geçen yıl uygulanan 250 gram pide 0.75 TL’den, 500 gram Ramazan pidesi de 1.50 TL’den satışa sunulacaktır” ifadelerini kullandı.

63 NORMAL 5’DE NÖBETÇİ BÜFEYLE HİZMET VERECEĞİZ”

Halk Ekmek’in 153 personeliyle, 63 ekmek büfesinin yanı sıra 5 nöbetçi ekmek büfesi Ramazan ayında da kent halkına hizmet vereceklerini belirten Muttaliboğlu, “Bu amaçla yaklaşık 153 personel ile hizmet veren Halk Ekmek, 5 nöbetçi olmak üzere 63 adet ekmek büfesiyle Kahramanmaraş halkına hizmet sunacaktır. Halk Ekmek Fabrikamızın önünde, Arçelik Durağı ilerisindeki Gözde Sitesi’nin önünde, Orman Dairesi Pazartesi Pazarı Önünde, Necip Fazıl Kültür Sitesi Karşısı’nda ve Yukarı Akdo’nun karşısında nöbetçi ekmek büfelerimiz vardır. Ramazan ayı dolayısıyla sabah saat 11:00’den akşam 20:00’e kadar hizmet verecek olan 63 büfenin yanı sıra akşam saat 17’den sonra 5 nöbetçi büfede gece 23’e kadar kahraman halkımızın hizmetinde” şeklinde konuştu.

ÜRETİM YELPAZEMİZİ GENİŞLETTİK”

Ramazan ayına özel olarak üretim yelpazesini genişlettiklerini de sözlerine ekleyen Muttaliboğlu, “Ramazan ayına has olarak üretim yelpazesini genişleten Halk Ekmek Fabrikamız, normal ekmeğin yanı sıra susamlı ekmek, tekli pide, çiftli Ramazan pidesi, kepekli ekmek, tam buğday ekmeği, papatya ekmek, 50 gram ambalajlı rol ekmek çeşitlerinin yanı sıra susamlı çubuk ve galeta üretecektir. Yaklaşan Ramazan ayının başta tüm kahraman halkımıza ve necip milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” açıklamalarında bulundu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz