Kuzey Çevre Yolu’nu Doğukent’e ve sanayi sitesi üzerinden Havaalanı Kavşağına bağlayacak olan 55 metre genişliğindeki yeni bulvarda teknik ekiple birlikte incelemelerde bulunan Başkan Erkoç, Kahramanmaraş’ı marka şehir yapma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Dulkadiroğlu İlçesi sınırları içerisinde kalan, Kuzey Çevre Yolu’nu Havaalanı Kavşağına bağlayacak 55 metre genişliğindeki bulvarın standartı yüksek bir yol olacağına işaret eden Başkan Erkoç yaptığı açıklamada: “Burası şehrimize yeni bir giriş oluşturacak, yeni bir hava katacak. Marka Şehir yolunda Kahramanmaraş’ımız için en önemli bulvarlardan bir tanesi burası. Burası hem Kuzey Çevre Yolumuza bağlantı yolu olacak hem de şehir içine yeni bir bağlantı bulvarı olacak. Ayrıca bu bulvarımızın etrafında ticari akslar olacak. İnsanlar burada alışveriş merkezleri kurabilecekler. Kahramanmaraş’ın yeni bir yüzü olacak bu bulvar. Yani bu geniş bulvarlar büyükşehir olma yolunda, marka şehirler olma yolunda Kahramanmaraş’a çok büyük bir avantaj sağlayacak. Kahramanmaraş’a hayırlı uğurlu olsun diyoruz ve bu yolları yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Yapımına başlanan yeni bulvar 55 metre genişliğinde olacak. Mado Kavşağı’ndan başlayıp Sanayi istikametinden Kuzey Çevre Yoluna bağlanacak olan yol 4 gidiş 4 geliş olmak üzere 8 şeritli standardı yüksek bir bulvar olacak. Kenarlarında 5’şer metre kaldırım olacak olan bulvarın orta yerinden DSİ Sulama Kanalı geçecek.

HABER MERKEZİ

Editör: Mahmut Beyaz