Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapımı devam eden Hobi Bahçelerini gezdi.

 

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden hobi bahçelerini inceleyen Başkan Erkoç: “Şu anda hobi bahçelerimizi kurduğumuz inşaat alanındayız. 30 Mart seçimlerinde vatandaşlarımıza söz vermiştik. Vatandaşlarımızın tarımsal hizmetlerle uğraşacağı bir alan oluşturuyoruz. 80 bin metrekare üzerine yaklaşık 350 adet hobi evi yapıyoruz. Yaptığımız incelemelerde yapılan çalışmalarda 308 adedinin ev betonu dökülmüş ve 15 tanesinin de ahşap hobi evi montajı yapıldı. Vatandaşlarımız burada her türlü tarımsal faaliyeti gerçekleştirebilecekler. Her biri 85 metrekare olacak olan hobi bahçelerinin 15 metrekaresi hobi evi diğer kısmı ise bahçe olacak.

Özellikle bağı, bahçesi ve toprağı olmayan vatandaşlarımızın toprağa olan hasretini gidermek, tarımsal faaliyetlere olan hasretini giderme amaçlı olacak bu alanlar. Burası merkezi bir yönetim sistemli olacak. Çocuk oyun parkları olacak. Vatandaşlarımızın çocuklarıyla birlikte rahat bir zaman geçirebilecekleri bir alan olacak.

Önümüzdeki günlerde buranın tahsisi için vatandaşlarımızın taleplerini değerlendirmek üzere ilan edeceğiz ve vatandaşlarımızın taleplerini değerlendireceğiz. Ve gelen talepler doğrultusunda da bu tür alanları artıracak durumumuz mevcuttur” diye konuştu.

Haber Merkezi

 

Editör: Mahmut Beyaz