Özverisi, gayreti, çabası ve disiplinli tutumuyla göreve geldiği günden itibaren Kahramanmaraş basını için çalışan ve bu anlamda gecesini gündüzüne katarak, “Basın mensuplarına daha iyi nasıl faydalı olabilirim?” düşüncesiyle hareket eden KMBGC Başkanı Arslan Deveboynu, yapılan ziyaretler karşılığında iade-i ziyaretlere başladı. İade-i ziyaret kapsamında ilk olarak Özgür Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Neşe Yıldızhan’ı ziyaret eden Başkan Deveboynu, ziyaret süresince sıklıkla basının bir ve beraber olması gerektiğine dikkat çekti. Hoş sohbetler eşliğinde gerçekleşen ziyarette ikili kent basınına dair karşılıklı fikir alışverişinde bulunurken Başkan Deveboynu, özellikle kent basınına öncülük edecek bir cemiyet profili oluşturmak istediklerini belirtti.

HAFTALIK GAZETELERLE BİK’İ BULUŞTURACAĞIZ”
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Deveboynu, ziyaretin bir istişare toplantısı gibi olduğunu ve karşılıklı olarak faydalı fikirlerin paylaşıldığını söyledi. Başkan Deveboynu, “Yönetim Kurulu üyelerimizle beraber cemiyeti devraldıktan sonra Özgür Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Neşe Hanım bizlere hayırlı olsun ziyaretine gelmişlerdi. Bizde kendilerine teşekkür ettik ve iade-i ziyarete geldik. Kendisiyle haftalık gazetelerle ilgili sorunları paylaştık. Daha sonra da Basın İlan Kurumu (BİK) ile de bir araya gelerek toplantı yapacağız. Haftalık gazetelerle Basın İlan Kurumu’nu bir araya getireceğiz. Memleketimizde yapılan habercilik, basın çalışmaları, neler olmalı? Neler yapılabilir? gibi bir istişare toplantısı oldu. Kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN DEVEBOYNU’NU TAKDİR EDİYORUM”
Neşe Yıldızhan ise Başkan Deveboynu’nu gayretli ve özverili çalışmasından dolayı takdir ederek, bundan sonraki sürecin daha iyi olacağını kaydetti. Yıldızhan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle başkanımıza bu nazik ziyaretinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Başkanımız tarafından yapılan bu ziyaret gerçekten çok faydalı oldu. Başkanımız çok iyi niyetli buluyorum. Cemiyeti devraldığı günden beri basın camiasına karşı çok sağduyulu davranıyor. Başkanımızın çabalarını takdir ediyorum. Kendisinin bize önerisi birlikte hareket etmek ve daha güçlü bir basın oluşturmak. Tabii bizim arzumuzda bu yönde. Bugün sadece Kahramanmaraş’ta ki basını değil, Türkiye gündemini de konuştuk. Ben İnşallah bundan sonraki sürecin daha iyi olacağına inanıyorum. Faydalı bir ziyaretin olduğunu düşünüyorum.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz