10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) Başkanı Arslan Deveboynu, insanların, yurdun ve dünyanın diğer bir ucunda meydana gelen olaylardan kısa bir süre içinde haberdar olabilmesini sağlayan gazetecilik mesleğinin, çağın en dinamik ve saygın mesleklerinden birisi olduğunu söyledi. Başkan Deveboynu, “Çalışan Gazeteciler Günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak amacıyla 1961’den beri 10 Ocak’ta kutlanan Türkiye’ye özgü bir gündür. İlkeli ve objektif haber yapan, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde görevini yerine getiren gazeteciler, herkes tarafından takdir edilir. Basın mensuplarımız, vatandaşın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini, ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmelidir” dedi.

“BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR”

Basın mensuplarının sorumluluk bilincini eyleme dönüştürmesiyle demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olduğuna dikkat çeken Başkan Deveboynu, “Basın, halkı doğru şekilde bilgilendirdiği sürece, bireylerin ve toplumun da meydana gelen olayları sağlıklı bir şekilde değerlendirip kanaat edinmesi, toplumla ve dünyayla sağlıklı ilişkiler kurup bütünleşmesi mümkün olmaktadır. Kendi sorumluluğunun bilincinde olan ve bu bilincini objektif olarak eyleme dönüştürüp gazetecilik yapan bir basın demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesidir. Günümüzde her geçen gün gelişen teknolojiyle birlikte, gazetecilik mesleğinde de bir takım kolaylıklar yaşanmıştır. Bu kolaylıklar da bizlere daha hızlı ve kaliteli haber alma imkanı sağlamıştır. Diliyoruz ki, bu yenilik ve kolaylıklar gazetecilerimizin sorumluluk ve objektif anlayışla yürüttükleri meslek hayatlarında, kendilerinin yaşam koşullarını da olumlu yönde etkileyerek katkıda bulunur” ifadelerini kullandı.

“BASIN MENSUPLARIMIZA BAŞARILI BİR ÇALIŞMA HAYATİ TEMENNİ EDERİM”

Sözlerinin devamında kentte görev yapan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak devam eden Deveboynu, “Bizlerde Kahramanmaraş’ta görev yapan gazeteciler olarak üzerimize düşen görev anlayışı ve sorumluluk bilinciyle hukukun ve evrensel standartlardan sapmadan, kişi hak ve hürriyetlerine saygıyı asla ihmal etmeden, doğru haber yapma, tarafsızlık ve özel hayata saygıya dikkat ederek görevlerini yerine getirmeye çalışan tüm basın çalışanlarının günlerini kutluyorum. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde ilkeli ve dürüst yayıncılığı prensip edinmiş, kişi hak ve özgürlüklerine saygılı, fedakarca çalışan basın mensuplarına çalışmalarında başarılar diler, sağlıklı ve mutlu bir çalışma hayatı temenni ederim” açıklamalarında bulundu.

Haber : Abdullah Hançer

Editör: Mahmut Beyaz