Kahramanmaraş'ın Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, “Kahramanmaraş'taki ve Türkiye’deki otelcilik deneyimi yüksek olan işadamlarını İlçemize yatırım yapmaları için davet ediyorum” dedi.

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen Ekinözü ilçesinde Turizm noktası içmelere Kahramanmaraş'taki ve Türkiye'deki işadamlarını otel konusunda yatırım yapmalarını talep ederek yatırımcıları bölgeye davet etti. İlçenin en değerli arsasının yatırımcılara açıldığını arsa konusunda yatırımcılara yardımcı olacaklarını içmelerin oldukça kıymetli ve geleceği olan bir yer olduğunu belirterek, müteşebbislerin bu yatırımı düşünmelerini istedi. Başkan Çeleğen, “30 Mart 2014 Yılında Ekinözü Belediye Başkanı olarak görevimi sürdürüyorum. Burası turizm açısından oldukça kıymetli ve açık bir yer. Burası yaz aylarında 80-150 bin kişi arasında yerli turisti ağırlamakta. İçmelere gelen Turistlerimizin Burada isteklerin başında Otel, Motel geliyor. Belediye olarak elimizden gelen desteği veriyoruz ama Kahramanmaraşlı ve Türkiye'deki iş adamlarını içmelere Yatırım yapmalarını istiyoruz İçmelerimiz Türkiye'deki 10 İçmeleri arasında yer alıyor Gerçekten burası doğa harikası bir şuan içinde kaplıca içinde sıcak su araştırmaları devam ediyor. Göreve geldiğim günden bu yana Ekinözü ilçemizin teveccühü sayesinde belediye başkanlığı nasip oldu. 1,5 yıllık süre içerisinde gece gündüz demeden ilçemizin acil sorunlarını çözmeye öncelik verdik. 2016 yılında Kültür ve Turizm bakanımız Sayın Mahir Ünal beyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç ve milletvekillerimizle AK Parti İl Başkanımız Ahmet Özdemir ile birlikte Ekinözü ilçesinde her konuda değişim ve dönüşüm yapacağız, Ekinözü ilçesine her konuda kamu yatırımlarını hemde ,Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal beyle birlikte Ekinözü İçmelerini sağlık turizmi dönüşümüne hususunda Sıcak suyun araştırılması otel, motel, pansiyon alt yapısı dekorasyonları ile İnşallah Ekinözü'nü çok güzel bir halle getireceğiz” dedi.
'
EKİNÖZÜ HİZMETE DOYACAK'
Halkı hizmete doyuracağını söyleyen Başkan Çeleğen konuşmasına şöyle devam etti: “1 Kasım seçimlerinden sonra çok güçlü bir AK Parti hükümetimiz var Kahramanmaraş'ımızın Gururu Kültür ve Turizm bakanımız Mahir Ünal bey, Büyük Şehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç var Biz inşallah Elbistan ve Ekinözü ilçesinde arasında yer alan Belan yolunu Ekinözü'ne bir yüksekokul Gençlik merkezi, Stat, mesire alanlarımızla parklarımızla 21 Mahallemiz 77 mezramızla İnşallah her konuda hizmette doyuracağız ve Anadolu Lisesi açılması için girişimlerinin sürdüğünü kaydeden Başkan Çeleğen, “İlçemize bir yüksekokul ve Anadolu Lisesi kazandırmak istiyoruz. Sosyal ve kültürel alanlarda projelerimiz var. Alt ve üstyapı hizmetleri hem bizim hem de Büyükşehir Belediyemiz tarafından sürdürülüyor. 10’dan fazla projemiz var. Bu projeleri hayata geçirmek için varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız çünkü bizim Çok güçlü bir hükümetimiz var İnşallah 3 yıl içerisinde Ekinözü'ne her türlü hizmeti alacağız.” Son olarak sözlerine şu şekilde devam eden Çeleğen, “Maden ve teknik aramalar genel Müdürlüğü MTA'ya yazı yazdık. Ekinözü içmelerimizde ön etüt sıcak su araştırılması yapılması için Ankara MTA Enerji Dairesi Jeoloji Mühendisi Ünsal Turalı, ile MTA Malatya Bölge Müdürlüğü Jeoloji Mühendisi Orhan Kılınç Ekinözü İlçemize gelerek sıcak Su Araştırması ve incelemelerde bulundular bunların devamı gelecek İçmelerimizde sıcak suyu ile her türlü hizmeti alacağız biz bölgenin parlayan yıldızı olmayı hedefliyoruz Ekinözü değişime hazır olsun” diye konuştu.
Haber Merkezi


Editör: Mahmut Beyaz