Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan TBMM’de, Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de şimdiye kadar 47 kişide rastlanan koronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanlığı’nın aldığı tedbirlerin doğru olduğuna değinen Aycan, Bakanlığın doğru tedbirler alması yetmez tüm vatandaşların da buna uyması ve bunu yaşatması gerektir” dedi. Sefer Aycan ayrıca bulaşıcı hastalık konusunda 1930 yılında çıkarılan 1593 sayılı umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun bir bulaşıcı hastalık konusunda yapılması gerekenlerin neler olduğuna ilişkin kanunların içerdiğini ifade ederek başka bir yerden alıntı yapmamıza gerek olmadığını belirtti.

SAĞLIK BAKANLIĞI DOĞRU TEDBİRLER ALIYOR”

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Alınan tedbirler çok yerinde aslında. Bu tedbirler konusunda kargaşa yapmaya gerek yok. Daha önce de belirtmiştim bu bir bulaşıcı hastalık. Burada bu vesileyle bulaşıcı hastalığa, halk sağlığına, koruyucu hizmetlerin bir kez daha önemine ve gerekliliğine dikkat çekerek alınması gereken tedbirleri bir kere daha hatırlatmak istiyorum. Evet Sağlık Bakanlığı tedbir almak konusunda doğru tedbirler alıyor ama sadece Sağlık Bakanlığı’nın doğru tedbirler alması yetmez tüm vatandaşların da uyması ve bunu yaşatması gerektir” dedi.

BUNLARI YENİDEN KEŞFETMEYE DE GEREK YOK”

Aycan koşunmasının devamında, “Bizim pek bilinmeyen bir kanunumuz var. 1930 yılında çıkan 1593 sayılı umumi Hıfzıssıhha Kanunu. Bunu çok önemsiyorum. 1593 sayılı umumi Hıfzıssıhha Kanunu 930 yılında çıkmıştır ve o zaman ne tedbir alınması gerekiyorsa bir bulaşıcı hastalık konusunda her kanunumuz da var. Başka bir yerden alıntı yapmaya ihtiyacımız da yok, başka bir ülke de bize örnek olmaya, model olmasına da gerek yok. Biz 1930 yılında ne yapılması gerektiğini kanunumuza koymuşuz. Kanunumuzun umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 2. bölümü bulaşıcı hastalıklarla ilgilidir ve 57’inci maddeden 96’ıncı maddeye kadar bir bulaşıcı hastalık çıktığında ne yapılması gerektiğini orada açıkça yazar. Bunları yeniden keşfetmeye de gerek yok. Bunlar bellidir ve diyor ki umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nda: Bulaşıcı hastalık toplumsal bir sorundur ve bu durumda Sağlık Bakanlığı her türlü tedbir almaya yetkilidir ve Sağlık Bakanlığı’nın aldığı tedbirlere tüm idarinin uyması zorunludur” şeklinde konuştu.

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz