İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Valiler kararnamesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile geçtiğimiz haftalarda yayımlanırken Kahramanmaraş Valilik görevine Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun atanmıştı. Atama kararı sonrası Kahramanmaraş’a gelerek yeni görevine başlayan Vali Ömer Faruk Coşkun’a hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Bu kapsamda DEKA Medya Grup olarak Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’a ziyaret gerçekleştirdik. Ziyarette, DEKA Medya Grup Başkanı Abdullah Deveboynu, Manşet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mahmut Beyaz, Yazı İşleri Müdürü Serdar Salma, muhabirler Orhan Demir, Mesut Benli, Ege Özdemir, Burhan Karagöz ve Abdulsamet İspir hazır bulundu. Valilik makamında sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette, DEKA Medya Grup Başkanı Abdullah Deveboynu Vali Coşkun’a DEKA Medya Grup hakkında bilgi verirken yaptıkları çalışmaları anlattı. Gazete ekibi Vali Coşkun’u tebrik ederek, Kahramanmaraş’a hayırlı ve uğurlu olması temennisiyle yeni görevinde başarılar diledi.

GAZETECİLİK MESLEĞİ ÖNEMLİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Coşkun, Gazetecilik mesleğinin önemli olduğu kadar zorluklarının da olduğuna dikkat çekti. Vali Coşkun, insanların doğru bilgilendirilmesi adına, basın mensuplarının görevlerini yerine getirirken gösterdikleri mesleki duyarlılığın önemli olduğunu belirterek, “Bizim beklentimiz gördüğünüz aksaklıkları kurumumuzla ilgili özellikle bizlerle paylaşmanız, bizlerde gerekirse müdahale ederek, sistemin kurgulanmasında veya işleyişinde bir sıkıntı var ise onu düzeltmektir. Basınımızın Devletimize, milletimize özellikle ilimizin ortak menfaatleri noktasında yaklaşımı olumlu. İnşallah bizlere de düşen bu süreci sizlerle birlikte götürmek. Bundan sonraki süreçte özellikle aksayan yönlerle ilgili de sizlerden beklentimiz, bizi ilk elden bilgilendirmeniz, bizimde bu noktada ne yapılması gerekiyorsa, üzerimize düşen ne ise bunu yapmamızdır. Temennimiz el ele vererek, bütün toplum kesimleriyle beraber ilimize hizmet etmek, gayretimiz bu yönde olacak.

BİZİM HASSASİYETİMİZ KAHRAMANMARAŞ ORTAK PAYDASINDA HERKESİN BULUŞABİLMESİ

Herkesin aynı düşünmesini beklemiyoruz. Çünkü farklı anlayışlar, farklı yaklaşımlar, farklı düşünceler olacak. Olağan zaten olması da gerekir bu bir zenginliktir. Ama bizim hassasiyetimiz Kahramanmaraş ortak paydasında herkesin buluşabilmesi. Önemli olan o payda da bulaşabilmek. Herkes şöyle düşünsün, böyle düşünsün, şöyle anlasın şöyle anlatsın, diye zaten öyle bir beklenti olmaz, yanlışta olur. Farklı düşünce, farklı anlayışlar bir zenginlik olarak doğrunun, düzenin bulunması noktasında faydası da olur. Ama Kahramanmaraş’ın hem tanıtımı, hem doğru bilinmesi Kahramanmaraş’ın menfaati her şeyin öncesinde gelir. Devletimizin, milletimizin bekası, önceliği bunlar. Çok şükür o anlamda da ilimizdeki basın mensubu arkadaşlarımızın, hassasiyetini de çok üst düzeyde olduğunu gözlemledik. Bu mesleğin önemli olduğu kadar zorlukları da vardır, bu açıdan bu zor görevinizde başarılar diliyorum. “Bundan sonra kalbimiz Kahramanmaraş için atacak. Kahramanmaraş’a hep beraber hizmet edeceğiz. İnşallah sizlerle birlikte koşturmanın gayreti içerisinde olacağız.
 

Editör: Mahmut Beyaz