Zabun mesajında, halkımızın hızlı, doğru ve tarafsız haber alma hakkını tesis etmek demokratik ülkelerin en önemli göstergesidir.

Basın emekçilerimizin, ülkemizin her bir köşesinde, dünyanın dört bir tarafındaki gelişmeleri insanımıza ulaştırmasını sağlamak demokrasinin de bir gereğidir.

Türk basınının zenginleşmesi, çeşitlenmesi, daha demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşması iş dünyamız için de büyük bir öneme sahiptir.

Basın sektörü, Türkiye'nin gelişmesine, ileri demokrasi ve sosyoekonomik kalkınmasına katkı sağlarken, şeffaflığın ve kamuoyu vicdanının en önemli temsilcisi olmaktadır.

Dünyaya açık, ülkesinin ve insanlığın meselelerini takip edebilen, söz söyleyebilen, katılımcı bir toplum, özgür, hakkaniyetli ve vatansever medya kuruluşları ile mümkün olacaktır.

Çalışan gazetecilerimizin daha iyi çalışma koşulları ile emeğinin hakkını alabildiği, kendini geliştirebildiği bir basın ortamına kavuşmaları en büyük arzumuzdur.

İnanıyorum ki, Türk basın sektörü, ülkemizin her alanda en ileri standartlara ulaşması için yüksek iradesini bundan sonra da sürdürecek, kalkınmasına, güçlenmesine katkı sağlayacaktır.

Tüm basın emekçilerimizin, medya kuruluşlarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, zorlu çalışma hayatlarında esenlikler diliyorum.

Editör: Mahmut Beyaz