2014’te yapılan yerel seçimlerin ardından büyükşehir olan ve merkezde Büyükşehir, Onikişubat ve Dulkadiroğlu olmak üzere 3 belediyeye bölünen Kahramanmaraş’ta belediyeler hizmet üstüne hizmet yapıyor. Büyükşehir ve Onikişubat Belediyeleri’nin yaptığı önemli hizmetlerin yanında büyük bir değişim, dönüşümle ilçesini bambaşka bir yer haline getiren Başkan Necati Okay öncülüğündeki Dulkadiroğlu Belediyesi, hizmet ağını vatandaşların üzerine örmeye devam ediyor. Sosyal belediyecilik anlamında oldukça güzel ve özel çalışmalara imza atan, bu anlamda da insanların hayatını kolaylaştıracak yenilikler yapan Dulkadiroğlu Belediyesi, Başdervişli Mahallesi’nde yaptığı Başdervişli Sosyal Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın yanı sıra mahalle sakinleri katıldı. Açılışta konuşan Milletvekili Ahmet Özdemir, “Bunların hepsi sizin için bir imkân ama bu bir lütuf değil. Siz bunun daha iyisine layıksınız. İnşallah size bu hizmetin daha iyisini vermek için çalışacaklar. Çünkü siz bu davanın en zor günlerinde onu en üst seviyede sırtlanmış bir topluluksunuz” ifadelerini kullandı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Özdemir, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Belediyemizin bir hizmetiyle daha birlikteyiz. Sağ olsun belediye başkanımız ve ekibi çalışıyor. Bizim de bugünlerde daha yoğun bir programımız var. Yaz döneminde çok hızlı mücadele vererek bugün sonuçlanan bir dizi tesis açılışı var. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu tesislerin neden bu kadar önemli olduğunu burada oturanlar hepimizden daha iyi biliyorlardır ama bende geçmişte zor şartlarda büyümüş biri olarak böyle bir tesisin ne kadar önemli olduğunu birkaç kelime ile anlatmak istiyorum. Biz 8 kardeşiz ve benimle birlikte 7 tane üniversite mezunu kardeşim var. Evimizdeki kanepenin oturulacak yerine kitaplarımızı koyar, biz yere otururduk. Kanepede 3 kişi art arda dizilir ve ders çalışırdık. Dün Büyükşehir Belediyemizin kütüphanesine gittim. Baktım ki kütüphane dolu. Demek ki çocuklarımız rahat ders çalışacak ortamları özlüyorlar. Hepimizin evinde aynı oranda ders çalışma ortamı yok. Çocuklarımız gelmişler, o kütüphane de ders çalışıyorlar. Şimdi burada da çocuklarımız gelecek buraya çok güzel bir ortamda isterlerse ders çalışacaklar isterlerse kitap okuyacaklar isterlerse Kur’an-ı Kerim hatmedecekler. İşte cenazelerimiz olacak o cenazelerde taziyeye gelen insanları burada daha rahat ağırlayabileceksiniz. Belki çocuklarınızın nişanlarını yapacaksınız.”

DESTEKLERİNİZİN BİR KARŞILIĞI OLMALIYDI”
İşte şimdi kilit parke taşlı bir yerde oturuyoruz. Bugün bu davaya sahip çıkmak kolay olabilir. Çünkü 16 yıldır bu ülkenin iktidarındayız. Artık güçlü bir siyasi oluşumuz. Ama bu siyasi oluşuma devletin bizzati kendisinin bile karşı çıktığı zamanlarda siz bu siyasi oluşuma ve liderine sahip çıktınız. Onun için bunun bir kıymeti olmalıydı. Belediye başkanlarımızla 2014 yılında Büyükşehir, Onikişubat, Dulkadiroğlu oluştuğunda şunu konuştuğumuzu hatırlıyorum; dedik ki kırsaldaki mahallelerimiz AK Parti’ye en çok destek veren mahalleler. Bunun bir karşılığı olmalıydı. Belediye başkanlarımızda sağ olsunlar bunun karşılığını veriyorlar.

BU BİR KRİZ DEĞİL, BU BİR MANİPÜLASYON”
Bir kritik eşikteyiz. Diyorlar ki Türkiye ekonomik krizde. İşte Türkiye bu durumu atlatamaz. Türkiye neleri atlatamadı? Yani bu kriz Türkiye’nin atlatamayacağı bir kriz mi? Yada bu gerçekten bir kriz mi? Şişirilmiş, korkutulmuş, büyük gösterilmiş bir manipülasyon mu yoksa gerçekten bir kriz mi? Bu bir kriz değil. Bu bir manipülasyon. Amerika Türkiye’deki şirketler, bankalar eliyle Türkiye’deki doları çekiyorlar. Türkiye’de doları çekince ne oluyor? Dolar aranılan bir şey haline geliyor. Aranılan bir şey haline geldiğinde de değerli hale geliyor. Yani fiyatı artıyor. Peki, bunu tutup ne yapıyorlar? Bunu uzun süre ellerinde tutamazlar. Çünkü tuttukları zaman kendi sermayelerini de onunla sınırlamış oluyorlar. Onu bir yere kanalize etmeleri lazım. Ama etmiyorlar neden? Türkiye’deki kriz sürsün diye.

ÜRETECEĞİZ VE SATACAĞIZ”
Biz bugüne kadar nasıl büyüyerek geldik? Biz israfı ortadan kaldırdık. Faizi küçülttük. Yatırımı sürekli teşvik ettik ve bizim şirketlerimiz sürekli ürettikleri malları ihraç etmeye başladılar. Ama bizim imkânımızda sürekliydi. Yani petrol ve doğalgaz kaynağımız yoktu. Ne yaptık? Elimizdeki imkânı en verimli şekilde kullanmaya çalıştık. Rusya’nın doğalgaz boru hattının Türkiye’den geçmesini sağladık ve bunlardan gelir elde etmeye çalıştık. Bizde üretilmiyorsa bari üretenin transfer yolunda olarak bir gelir elde ettik. Ama bunların hiçbiri bizim kendi üretimimiz kadar bizi güçlü kılmadı. Şimdi biz bir şeyi öğrendik. Amerika bize bir şey öğretti. Bundan sonra biz doların bizim ülkemizde hiçbir ehemmiyetinin olmayacağı bir sistem kuracağız. Nedir o sistem? Üreteceğiz ve satacağız? Neyi üreteceğiz? Aslında biz kritik eşiğe geldik. Yerli otomobil üreteceğiz ve bunu satacağız dedik. Savunma sanayi üreteceğiz ve bunu satacağız dedik. Nitekim satmaya da başladık. Aslında kötü komşu bizi mal sahibi yaptı. Yaz döneminde Avrupa’da bir ekonomik durgunluk olur. Çünkü aynı bizde olduğu gibi Avrupa’da da insanlar tatile giderler. Ekonomi biraz daha yavaş hale gelir. Biz bu yaz döneminde buna yakalandık. Şimdi ticaret, üretim artıyor ve satışlarımız başlayacak. Ondan sonrada doların piyasadan çekilmiş mi çekilmemiş mi bizim için bir önemi kalmayacak. Zaten yaptığımız anlaşmalarla ne diyoruz? Herkes kendi parasıyla ticaret yapsın. Bunları yaptığımız zaman bu oyunların artık bugüne kadar işlemediği gibi bundan sonra da bir kıymeti kalmayacak.

AMERİKA ASLINDA ÇOK VAHİM BİR DURUMDA”
Biz başımıza gelince ilk defa yaşadığımızı düşünüyoruz ama Amerika bunu dünyanın her yerinde yapmış. Önce terörle yapmış, sonra siyasi karışıklıkla yapmış, sonra kültürel ve etnik ayrımcılıkla yapmış, sonra zengin, fakir ayrımcılığıyla yapmış. Bunların hiçbirini yapamamışsa darbe yapmış. Onun da başaramamışsa en son kendi parasıyla sizi zorlamaya kalkmış. Ama merak etmeyin. Bu Amerika’nın sonudur, bizim değil. Çünkü dünyanın her yerinde her ülkeye bunu kullanıyor. Kendi cari açığını kapatmak için de gidiyor, Suudi Arabistan’a, Katar’a korku salıyor ve para alıyor. Amerika aslında çok vahim bir durumda.

AK PARTİ’MİZ, MİLLETİMİZE HİZMET YOLUNDA KOŞAR ADIMLARLA HEDEFİNE İLERLEMEKTE”
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise “Açılışını yaptığımız sosyal tesisimizin öncelikle hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim bu güzel hizmetlerin yapıldığını görmemizi hepimize nasip etsin. Bir kere geçmişi unutmamız gerekiyor. Bugünlere nereden geldik, şuan da neleri yapıyoruz ve yarınımız için neleri hedefliyoruz. Cumhuriyetimizin kurulduğunda bir imparatorluk kaybettik, şehirler, köyler harabe, bağlar bahçeler batmış, tarlaları ot, çöp ve çalı almış, bu şartlarda 10 milyon kıran artığı hasta, sakat, dul ve yetimlerle dolu bir nüfus. Bu nüfusun başına da dört kere darbe yapılmış, dört kere kıtlık çekmiş, üç kere kriz yaşamış, her ne zaman başını kaldırmak istese milletimizin başına vurulmuş. Rahmetli Menderes iki bakanıyla beraber idam edildi, Necmettin Erbakan’ın dört partisi kapandı 40 yıl siyaset yaptı, 25 yılında yasaklıydı. Bu millete nefes aldırmak isteyen rahmetli Özal’ın, Muhsin Yazıcıoğlu’nun akıbetleri belirsiz oldu. En son 28 Şubat sürecini gerçekleştirdiler, post modernin ötesinde bal gibi bir darbeydi ve bu millet bir daha bin yılbaşını kaldıramaz, karşımıza çıkıp da adam diye dikilemez dediler ama beş yıl içerisinde geçmiş bütün milletimize hizmet amacı taşıyan yollarımızın ve büyüklerimizin sürdürdüğü bu geleneğin devamı olarak AK Parti kuruldu, AK Parti kurulduğu andan itibaren de evvelki alışkanlıkları yine terk etmediler, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken İstanbul’u İstanbul yapmışken bu hizmetlerinin karşılığı olarak önce görevinden alındı, sonra hapse attılar. Partimiz kurulup ilk seçimlere girdiğinde milletimiz teveccüh etti ama genel başkanımız yasaklıydı, ara seçimle seçilip partisinin başına geçti. Bayrağı devralan AK Parti’miz, milletimize hizmet yolunda koşar adımlarla hedefine ilerlemekte” ifadelerini kullandı.

EN GÜZEL HİZMETLERİ GETİRMENİN ÇALIŞMASI İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”
AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Kahramanmaraş’a en güzel hizmetleri getirmenin çalışması içerisinde olacaklarını kaydetti. Debgici, “Yıllar öncesini düşündüğümüz zaman ayran yoğurtlardan, salça olan domateslerden, yıpranmış arabalardan, yıpranmış insanlardan bugün çok konforlu yollarda yolculuk yapıyoruz ve bu daha da ilerliyor. Şehir merkezindeki aynı binaları kırsal mahallelerimizde de yapıyoruz. 2013 yılında büyükşehir yasasıyla birlikte Kahramanmaraş’ımızın büyükşehir olmasıyla insanlar bir soru soruyordu. Ne olacak? Ne değişecek? Bunun cevabını bekliyorlardı. Ama bugün açılmış olan bu tesis yollar parkeler hepsi büyükşehir yasasıyla birlikte kırsal mahallelerimizin de şehir merkeziyle aynı şekilde icraat almalarını sağladı. Emeği geçen Başkanımız Necati Okay olmak üzere tüm belediye personeline ve teşkilat mensubu kardeşlerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Hayaller bir bir gerçek oluyor. Bundan sonrada milletvekillerimizle birlikte cumhurbaşkanımızın önderliğinde hem ülkemize hem Kahramanmaraş’ımıza en güzel hizmetleri getirmenin anlayışı ve çalışması içerisinde olacağız” diye konuştu.

HİZMETLERİ VATANDAŞLARIMIZ GÖRÜYOR, GÖRMEYE DEVAM EDECEK”
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’da konuşmasında şunları kaydetti: “Sosyal tesisimiz İnşallah bölgemize ve ülkemize hayırlara vesile olur. Yaklaşık dört buçuk yıldır Dulkadiroğlu Belediyesi olarak sizlere hizmet vermekteyiz. Özellikle kırsal mahallelerimizle ilgili bu yeni Büyükşehir Yasası çıktığında çeşitli kaygılarımız söz konusuydu. Neydi bunlar? Şehir merkezindeki belediye binası bu kadar uzak mahallelerimize hizmet verebilir mi? Veremez deniliyordu. Belediyenin imkânlarının bu kadar uzak mesafelere getirilmesi sorun olur, belediyeler sadece şehir merkezine odaklanır ve buralar geri kalır deniliyordu. Ama bu dört buçuk yıllık zaman zarfında gördük ki bütün mahallelerimizde bu kaygılar yersizdi. Şehir merkezinde hangi standartlarda hizmet varsa, üç aşağı beş yukarı en uzak mahallelerde de bu hizmetleri vatandaşlarımız görüyor, bundan sonra da görmeye devam edecek.

650 BİN METREKARE KİLİT PARKE DÖŞEDİK”
Büyükşehir Yasası çok büyük bir ihtiyaçtı, Özel İdare imkânlarıyla bu dört buçuk yılda buraya Büyükşehir Belediyemizin ve Dulkadiroğlu Belediyemizin yapmış olduğu hizmetleri yapmak hayaldi. Belki bir 50 yıla ihtiyaç vardı. Daha önce Özel İdare imkânlarıyla 3-5 bin metrekare kilit parkeyi aldığımız takdirde çok büyük başarı, çok büyük hizmet gibi algılanıyordu. Ama çok şükür göreve geldiğimizden bu yana sadece Bertiz Bölgesi’ndeki bu mahallelerimize tam 650 bin metrekare kilit parke döşedik. Aşağı yukarı yoğun nüfusların olduğu bölgelerde çok fazla sorunumuz kalmadı ama belirli oba yollarında ufak tefek sorunlarımız var. İşi yüzde 90’a getirdik artık. Bu bölgelerde yol standartlarıyla ilgili çok büyük problemler vardı. Şehir merkezinden buraya bir buçuk iki saatte gelirdik. Özellikle partimizin kurulduğu 2001 yılından bu yana bu bölgemize sık sık geliriz ve burada çok araba eskittik. Bu yollara dayanmadı bu arabalar ama çok şükür şimdi çok kısa zamanda örneğin Başdervişli’ye 40 dakikada şehir merkezinden konforlu bir şekilde gelmek mümkün.

YOL STANDARDINI DAHA YUKARI TAŞIYACAĞIZ”
Artık en ücra beldelerimizde dahi gerek Büyükşehir Beledimizin gerekse de Dulkadiroğlu Belediyemizin hizmetlerini görmeniz mümkün. Bu bölgelere tam 110 kilometre asfalt yapıldı. Bunun büyük kısmını Büyükşehir Belediyemiz, ciddi bir kısmını da biz Dulkadiroğlu Belediyesi olarak yaptık. Gelirken görmüşsünüzdür, gerek Yedikuyular’daki Kayak Merkezi’nin yollarının bitirilmesi için Büyükşehir Belediyesi ekipleri çift geliş ve çift gidiş yoğun bir şekilde çalışıyor, ulaşım imkânını sağlayacağız. Bu Kayak Merkezi, bölgemizde ve ülkemizde çok büyük bir teveccüh gördü. Tam 700 bin kişi burayı ziyaret etti, bu yıl belki 1 yâda 1 buçuk milyon kişinin Yedikuyular’a çıkması söz konusu. Bu yol bittiğinde Uludağ’da bile olmayan yol standardı Yedikuyular Kayak Merkezi’nde olacak. Yedikuyular’dan itibaren buralara doğru peyder pey yol standardını daha yukarı taşıyacağız.

EN ÖNEMLİ ÇALIŞMALARDAN BİR TANESİ DE SIRT YOLU”
Bu bölgemizdeki yaptığımız en önemli çalışmalardan bir tanesi de Sırt Yolu. Bu yol bölgedeki en zor yoldu, geçen yıl 14 tane virajdan dönülen bu sırt yolunu yoğun bir çalışmayla bir buçuk kilometre mesafede, yüksek standartta yola kavuşturduk. Şimdi bir buçuk kilometrede hiçbir viraj yok ve hızlı bir şekilde hafif yükseltiyle çıkıp iniyoruz. Aynı güzergâhın devamında çalışma yapıyoruz ve İnşallah önümüzdeki hafta asfalt çalışmaları bitmiş olacak. Bu çalışmaları Kabasakal Köprüsü’ne kadar İnşallah indireceğiz, çünkü o yolda tüm Bertiz Bölgesi’ndeki mahallelerin tamamını ilgilendiren ortak bir yol. Bu bölgelere çeşitli sosyal tesis yapıyoruz. Buraya kazandırdığımız sosyal tesis, yaptığımız en büyük tesislerden bir tanesi. 600 metrekare kapalı alana sahip ve sıkışıldığı takdirde okul olarak da kullanılabilecek standartlarda. Hem düğün, hem taziye evi, hem muhtarlık ofisi, hem kütüphane hem de çocukların çalışması için uygun bir mekân burası. Bölgedeki hür türlü toplantı ve organizasyonu rahat bir şekilde burada yapılabilecek. Bizlerde siyasi çalışmalarımızı bundan sonra bu mekânda bu bahçede yapacağız İnşallah. Belirli mahallerimizde kullanılmayan okullarımız vardı, buralarda da tadilat yapıyoruz ve bu okullarımızı da o mahallenin sosyal tesisi olarak İnşallah kullanıma açacağız. Şehir merkezinde ne varsa, kırsal mahallelerimizde de o olacak dedik ve bu minvalde yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.”

HABER:EMRE AKKIŞ, MUSTAFA KILINÇ, AHMET GÜNEÇIKAN
 


 


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz