Başbakan yardımcısı Veysi Kaynak, Onikişubat Belediyesi tarafından 10 bin kişiye verilen iftar yemeğine katıldı.

Pazar günü akşam saatlerinde hava yolu ile Kahramanmaraş’a gelen Kaynak, havaalanında karşılandıktan sonra Kahramanmaraş Valiliğine yeni atanan Vali Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret etti. Kaynak, buradan Onikişubat Belediyesi tarafından Batıpark Futbol Sahası’nda 10 bin kişiye verilen iftar yemeğine katıldı. Bu iftar programının Kahramanmaraş’taki en büyük iftar organizasyonu olduğuna dikkat çeken Kaynak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

‘TERÖRLE MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRECEK’


Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Onikişubat Belediyesi minik mehteran topluluğunun verdiği konserle başlayan iftar organizasyonunda konuşan Başbakan Yardımcısı Kaynak, “Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun” dedi. Türkiye’nin bu mücadeleyi Ramazan’da da kararlılıkla sürdürdüğünü ifade eden Kaynak, şu ifadelere yer verdi: “Allah bu coğrafyada güven adası, istikrar adası, huzur adası olan Türkiye’yi ve milletimizi inşallah ilelebet muhafaza etsin. Bizlere de bu millete ve ümmete daha fazla hizmet etmeyi nasip etsin. Bakın iftara çok az bir süre kaldı. Şunu ifade edeyim. Biz burada huzur içerisinde iftarımızı ikrar ederken Türkiye’mizin birçok yerinde güvenlik güçlerimiz, askerlerimiz, polisimiz, korucumuz bizim huzur ve güvenliğimiz için görev yapıyorlar. Geçen yıl Temmuz ayında başlattığımız terörle mücadele bu süreçte de devam ediyor. Terörle ilgili Başbakanımızın da ifade ettiği gibi son terörist def edilinceye kadar, son silahlar gömülünceye kadar mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.”

‘TERÖRLE İLGİLİ GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ’


Teröre destek veren ülkelere de mesajlarını ileten Kaynak, “Bir mesajımız da teröre, teröristlere destek veren bizim sözde dostlarımıza. Onların da şunu bilmesi lazım” diyerek şöyle devam etti: “Ne yaparlarsa yapsınlar, biz bu milletin bekası için, bu milletin bayrağının sarsılmadan yerinde dalgalanması için asla terörle ilgili geri adım atmayacağız. Şunu unutmasınlar, terör bumerang gibidir, yarın kendisini destekleyenleri de vurur. Bu sebeple bu coğrafyada huzuru, sükunu, dirliği ve barışı isteyenler Türkiye’ye, Türkiye’nin liderine bir bakmalılar ve onunla hareket etmeliler. Kimi PYD ile kimi bir başka örgütle ittifak içerisinde olarak ne Ortadoğu’nun meselesini çözebilirler, ne bölgeye barışı getirebilirler. O sebeple diyorum ki bizim dostlarımız da müttefiklerimiz de artık Avrupa’nın çeşitli devletlerinde terör örgütlerinin büro açmalarına, bayrak asmalarına çadır kurmalarına müsaade etmemeliler. Çünkü bunlar bizim terörle mücadelemizdeki kararlılığımızdan geri adım attırmayacaktır.”

Haber: Ahmet Özkars

Editör: Mahmut Beyaz