Kahramanmaraş Barosu’nun Olağan Genel Kurulu, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilmişti. Mevcut Başkan Vahit Bağcı’nın tekrar aday olmadığı Olağan Genel Kurul’da, Burak Gül ve Sinan Ölker kıyasıya yarışmıştı. Seçim sonuçlarına göre sandık başına giden 633 üyenin 313’ünün oyunu olmayı başaran Av. Burak Gül, diğer meslektaşı Sinan Ölker’i geride bırakarak Kahramanmaraş Barosu’nun yeni başkanı seçilmişti. Seçimlerin ardından Av. Burak Gül, mazbatasını almak üzere Kahramanmaraş Adliyesi’ne geldi. Gül, Yönetim Kurulu üyelerinin ve meslektaşlarının yoğun katılım gösterdiği mazbata teslim töreninde mazbatasını Onikişubat İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Gülşah Binici’den alarak resmen göreve başladı.

BİR KEZ DAHA ANT İÇİYORUM”

Mazbata töreninde kısa bir konuşma yapan Kahramanmaraş Barosu’nun yeni başkanı Av. Burak Gül, hukukun üstünlüğüne inananlar olarak seçim çalışmalarını da etik kurallara uygun bir şekilde yaptıklarını söyledi. Konuşmasının devamında mesleğe başlarken yaptığı yemini bir kez daha tekrarlayan Gül, “14 Ekim 2018 tarihinde yapılan Kahramanmaraş Barosu başkanlığı Olağan Genel Kurulu seçimi kesin sonuç mazbatasının teslim töreninde sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum. Uzun bir seçim dönemi yaşadık, seçim çalışmalarımızı yoğunlukla yürüttük. İki aday meslektaş olarak sizlere ulaşmaya gayret ettik. Bizler hukukun üstünlüğüne inananlar olarak seçim çalışmaları sırasında da yine mesleğimizin ilke ve etik kurallarına uygun olarak çalışma stratejisi yürüttük.

14 Ekim 2018 günü yapılan seçimlerde meslektaşlarımızın tercihleriyle de şahsım ve yönetim kurulu, disiplin kurulu, denetleme kurulu ve Türkiye Baroları Birliği delegelerimiz seçildiler. Burada da Onikişubat İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Gülşah Binici’den mazbatamızı aldık. Bizler her zaman haktan, hukuktan, adaletten yana görev yapmayı tüm meslektaşlarım, tüm seçilen üye arkadaşlarım adına diliyorum. Burada bir kez daha tüm meslektaşlarımızın ve şahsımın mesleğe başlarken ettiği bir de sizin huzurunuzda etmek istiyorum. Görevleriniz sırasında şahsım, yönetim kurulu, disiplin kurulu, denetleme kurulu ve diğer birlik delegelerimizin hukuka, ahlaka, mesleğin etik kurallarına uygun davranacağımıza namusumuz ve vicdanımız üzerine bir kez daha ant içiyoruz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı. Mazbata teslim töreni toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz