1 Eylül itibari ile Vira Bismillah diyerek sezona başlayan balıkçılar büyük bir umutla doldurdukları tezgahlarda balıklar öylece kalakaldı. Bu yıl 1 Eylül’ün Kurban bayramına denk gelmesiyle birlikte geç açılan balık sezonu, Kahramanmaraş Balıkçılarını üzdü. Öte yandan av yasağının kalkmasıyla birlikte vira bismillah diyen Kahramanmaraş Balık pazarı, müşterilerin olmamasından dolayı tezgâhları boş bıraktı. Boş kalan tezgâhlarda sinek avlayan balıkçılar, bu haftanın biran önce geçmesini istiyor. Balıkçılar, müşterilerin olmadığından ve kurban bayramının balık sezonuna denk geldiği için bu haftada tezgâhların boş kalacağını ifade ederek, 12-13 Eylül itibari ile işlerin tam olarak başlayacağını belirttiler. Balıkların pazara geldiğini ancak müşterilerin gelmediğini belirten Kahramanmaraş Balık pazarı esnafı İbrahim Sarı,” sezonun başı olduğu için fiyatlar yüksek, şuan tezgâhlar boş, müşteri yok. Balık satışlarımız büyük ihtimal haftaya başlar” dedi.


 

BALIKLAR GELDİ AMA MÜŞTERİ YOK’”

Balıkların pazara geldiğini ancak müşterilerin olmadığından satışların tam olarak başlamadığını belirten Sarı, sözlerine şu şekilde devam etti: “Balıklarımız bu yıl itibari ile ilk defa Bayramdan sonra bugün gelmeye başladı. Balık fiyatlarımız bu sezonun ilk balıkları olduğu için biraz yüksek. Hamsi, istavrit, barbun, hemen hemen çoğu geldi balık çeşitlerimizin bugün itibari ile ama dediğim gibi şuan için satışlarımız tam olarak başlamadı. Müşteriler eskisi gibi gelmiyor zaten. Zaten vatandaşlar bayram telaşından çıktığı için işlerimiz o yüzden de durgun bu hafta. Vatandaş bu hafta bol bol et yedi üstüne birde balık yiyeceğini düşünmüyorum. O yüzden bir sezon bir hafta daha gecikecek diye düşünüyorum ama bir hafta sonra fiyatlar yerine tam oturur. Geçen yıla göre fiyatlar biraz daha yüksek bu yıl. Normalde bütün şehirlerde balık sezonu açıldı ama bizim burada daha açılmadı. Havalar çok sıcak onunda etkisi oluyor bir yandan. Büyük ihtimal Eylül’ün 15’inden sonra başlar bizim satışlarımızda. Umarım müşteriler istediğimiz gibi gelir balıklarını alırlar. Balık zaten çok faydalı bunu herkes biliyor. Haftada bir kez herkesin balık yemesini tavsiye ederim.

PİYASAMIZ DURGUN SATIŞ YOK’

Bir diğer balık işiyle uğraşan balıkçı Ali Kirik, balık satışlarının şuan daha olmadığını ve işlerin çok durgun olduğunu belirterek, geçen yılın bu günlerinde Kahramanmaraş balık pazarının çok hareketli olduğunu dile getirdi. Kirik, “Satışlarımız şuan yok, müşterilerde daha gelmedi. Arkadaşlarımız ve biz balık sezonu açılınca balıkları tutup getirdik. Tezgâhlar şuan boş. Müşteriler eskisi gibi gelmiyor. Bunun nedenini biz sıcaklıklara bağlıyoruz, havalar sıcak olduğu için vatandaş şuan çok tercih etmiyor balığı. Denizden şuan balık çıkıyor balıklarımız mevcut ama tezgâhların tam olarak canlanması bir haftayı bulur. Önümüzde ki hafta hareketlilik olacağını düşünüyorum. Fiyat konusunda gelecek olursak da, fiyatlar bu yıl biraz yüksek. Sezon yeni başladığı için ilk satışlar olacağı için bu yıl o yüzden yüksek olur fiyatlar, sonra birkaç haftaya düşer balık fiyatları. Biz bu yılı böyle beklemiyorduk ama önümüzde ki haftalar dediğimi gibi bir canlılık haftası olur vatandaş yavaş yavaş almaya gelir diye düşünüyorum.

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz