Denize kıyısı olmamasına rağmen tatlı su balığı üretiminde Türkiye’de 3’ncü sırada bulunan Kahramanmaraş’ta balıkçılar, 1 Eylül itibariyle kalkan av yasağı sonrası ‘Vira Bismillah’ diyerek tezgahların başına geçti. Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği Başkanı İbrahim Sarı’da av yasağının kalkması sebebiyle Şazibey Balık Pazarı’nda düzenlediği programla sezonun açılışını kutladı.Programa Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Uyduran, Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Bozkurt ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Kahramanmaraş’ta deniz olmayabilir ama balık üretimi son derece yeterli” dedi.

5,5 TON BALIK ÜRETİMİMİZ VAR”
Başkan Mahçiçek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kahramanmaraş’ta balık mevsiminin açılması dolayısıyla arkadaşlarımızın daveti üzerine bu programa icabet ettik. Balık beslenme noktasında önemli bir gıda maddesidir. Sağlıklı beslenmenin en önemli ürünlerinden bir tanesi. Kahramanmaraş’ta deniz olmayabilir ama balık üretimi son derece yeterli. 5,5 ton balık üretimimiz var Kılıçlar Holding kanalı ile balıklarımızın bir kısmı dünyaya ihracat ediliyor. İnşallah bu sektör gelişecek, büyüyecek daha sağlıklı beslenmenin ana unsurlarından bir tanesi olacak. Bugün bizleri bir araya getiren balıkçı arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Temenni ediyorum ki ürünleri bol, kazançları bol bereketli olur. Kazasız belasız hayırlı, bereketli kazançlar diliyorum.”

HALKIMIZ BOL BOL BALIK TÜKETECEK”

Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği Başkanı İbrahim Sarı ise şu ifadeler yer verdi: “Malumunuz geçtiğimiz hafta sezonumuz açılmıştı. Düzenlemiş olduğumuz etkinlikle yeniledik. Bu yıl balıkçılık bol ve bereketli geçeceğini düşünüyoruz. Kahramanmaraş Balıkçılar Derneğini kurduk, derneğimizin birinci yılını kutluyoruz. Denizlerimiz sezonla ilgili bol bol balık olacağını söylüyor, önümüzdeki günlerde bol bol halkımız balık tüketecek. Palamudun olduğu her yıl balık ucuz olur, bu sene palamut bol miktarda var kısmet olursa 1 kilo palamudu 5 liraya yiyeceğiz. Balık sağlıktır, balık yemenizi tavsiye ederiz.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz