Gerek kişiliği gerek mütevazılığı gerek azmi gerekse de başarısıyla adından sıkça söz ettiren ve bugüne kadar yapmış olduğu işlerle taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan İş adamı Şahin Balcıoğlu, öğrencilerle bir araya geldi. Özel bir eğitim kurumu tarafından düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ programına konuk olan Balcıoğlu, kendisini dinlemeye gelen onlarca öğrenciye kariyerinde yaşadığı önemli olayları anlattı. Sözlerinde sıklıkla sevginin öneminden bahseden Balcıoğlu, bir işte başarılı olmanın en önemli koşulu olarak sevgiyi gösterdi. Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Balcıoğlu, verdiği içten ve samimi cevaplarla adeta öğrencileri mest etti.

BİZİM MUTLULUĞUMUZ BİZİM HUZURUMUZ OLACAK”
Program sonrası açıklamalarda bulunan Balcıoğlu, şöyle konuştu: “Bugün tesadüfen sevgiyi anlatmayı düşündüğüm gün efendimizin doğum günü. Sevginin en büyüğü yaşandığı gün yaşanacağı gün. Tesadüf olması beni çok mutlu etti. Tarihi belirlerken böyle bir düşünceyle olmamıştı ama sevindim. Sevgiyi unuttuğumuzu düşünüyorum. Sevgiyi yaşayamadığımızı düşünüyorum. Bu yüzden bu sohbetleri önemsiyorum. Bazen işimi bırakıyorum. Yapmam gerekenleri erteliyorum. Çünkü geleceğimizi emanet edeceğimiz bu pırıl pırıl gençlerin sevgiyi bilmeleri, öğrenmeleri ve yaptıkları işi severek yapmaları, dört elle sarılmalarını ve başarılı olmalarını istiyorum. Onların başarısı sonuçta bizim başarımız. Bizim rahat edeceğimiz şeyler. Bizim mutluluğumuz bizim huzurumuz olacak. Dolayısıyla yaşayacağımız her şey bize artı olarak dönecek. Belki bencillik diyebilirsiniz. Kendini düşünüyor diyebilirsiniz. Haklısınız. İnsan bazen dalgın olabiliyor. Küfretmek yerine kusura bakma dediğinde sizin de estağfurullah diyebileceğiniz toplum hayal ediyoruz. Olur mu ben olacağını hayal ediyorum. Umarım birilerine faydam olur. Umarım Kahramanmaraş’a bir faydam olur. Hep beraber daha mutlu, daha huzurlu daha keyifli bir hayat süreriz.”

SEVGİ VARSA KORKACAK BİR ŞEY YOK”

Sevginin olduğu yerde başarının da geleceğini ifade eden Balcıoğlu, “Sevgi varsa korkacak bir şey yok” dedi. Balcıoğlu, “Tavuk suyuna çorba’ diye bir kitap vardı, kitapta yazıyordu. Bir dönem bir yerden okuyan öğrencilerin birçoğu başarılı olmuşlar. İyi yerlere gelmişler ve insanlar merak etmişler ve araştırma yapmışlar. Bakmışlar ki bir öğretmenin öğrencisi. Sonra öğretmene gitmiş sormuşlar; ‘Sen bu çocuklara ne yaptın’ diye? Sadece sevdim demiş. Aileler birbirlerinin gözünün içine bakarak konuşabiliyorlarsa, sevebiliyorlarsa, sevgiyi aktarabiliyorlarsa burada korkacakları bir şey yok. Başarısız olacakları hiçbir şey yok. Bir başka toplantıda inşallah rastlaşırız. İş yerimdeki sevgiyi anlatmak isterim. Sevgiyi nasıl yeşertmeye çalıştığımızı ve neden bunu yaptığımızı uzun uzun anlatmak isterim” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz