AMAÇ SPOR VE SPORCUYU GELİŞTİRMEK

Osman Sayın Spor Salonu’nda gerçekleşen temsili dağıtım töreninde Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren 154 Amatör Spor Kulübüne gönderdiği 2 bin 80 parça spor malzemeleri temsili olarak 10 kulübe dağıtıldı. Spor çantası, eşofman, tişört ve yağmurluk olmak üzere 4 parçadan oluşan spor malzemeleri, sporculara teslim edildi. Dağıtım töreninde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, teşkilat olarak sporu ve sporcuyu çok önemsediklerini belirterek, sporu Türk gençliğinin yapması gereken en büyük aktivitelerden biri olarak gösterdi. Sporu geliştirmek ve özendirmek adına birçok kurumla iş birliği halinde çeşitli çalışmalar yaptıklarının altını çizen Kabakcı, kurum olarak yoğun bir çalışmanın içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.

SPOR YAŞAM BİÇİMİMİZ”
Sporun kendileri için bir yaşam biçimi olduğunu anlatan Kabakcı, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Bugün Amatör Spor Haftası dolayısıyla kulüplerimize bu alanda siz değerli sporcularımıza Gençlik Spor Bakanlığımızın hediyesi olan spor malzemelerini sizlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler ülkemizde geleceğin teminatı olan siz değerli sporcularımızı, gençlerimizi bu şekilde görüp, sağlıklı yaşam adına, profesyonel spor adına yapmış olduğumuz çalışmaları teşkilat olarak çok önemsiyoruz. Spor bizim yaşam biçimimiz, Türk gençliğinin yapması gereken en önemli aktivitelerden biridir. Biz bu değerlendirme kapsamında kurum ve teşkilatımız olarak kulüplerimizi, gençlerimizi sportif anlamda, tesis anlamda ve tüm çalışmalarda desteklemekle yükümlüyüz. Bunu birçok kurumumuzda kurumsal iş birliktelik anlamında yaparak devam ediyoruz.”

SPORUN GELİŞMESİ ADINA VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”
Sporun gelişmesi adına tüm kurum olarak yoğun bir şekilde çalıştıklarına vurgu yapan Kabakcı, “Aynı zamanda da ilimizde de ve ülkemizde birçok branşın ve sporun gelişimi için tüm antrenör arkadaşlarımızla, spor eğitim uzmanlarımızda yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Sizlerin de spora olan katkısını her zaman görüyoruz. Bu yıl Türkiye genelinde il spor merkezilerinde, yaz spor okullarında Kahramanmaraş olarak Türkiye 2’ncisi olarak bizim ilimizde tesisleşme hamlesiyle, kulüplerimizin sayılarının artmasıyla hangi noktaya geldiğimizi ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz