5 yılı aşkın süredir Onikişubat Belediyesi ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen ‘Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor’ projesine bu yıl da devam ediliyor. Hem Kahramanmaraşlı velilerin hem öğrencilerin hem de eğitim camiasının büyük takdirini kazanan Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da yenilikçilik ödüllerine layık görülmüş, Bakan İsmet Yılmaz tarafından Kahramanmaraş’a teşekkür plaketi gönderilmişti. Her yıl binlerce öğrenci proje kapsamında Onikişubat Belediyesi tarafından dağıtımı gerçekleştirilen kitaplar sayesinde okumaya olan ilgisini artırırken, proje nitelikli bir gençliğin yetişmesine de zemin hazırlıyor. 5’li ve 10’lu setler halinde sadece Onikişubat ilçesine değil, Kahramanmaraş’ta bulunan tüm okullara dağıtılan kitaplar, öğrenciler tarafından yoğun ilgi ile karşılaşırken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber yürütülen proje kapsamında toplamda 200 binden fazla kitabın basımı gerçekleştirilmişti. Projenin son yılında dağıtılan kitaplardan başarı oranlarını tespit etmek amacıyla sınava tabi tutulan öğrenciler, 88 bin kişi sayısı ile hiçbir zorunlulukları olmadığı halde sınavlara katılım sağlamıştı. Büyük ses getiren projenin sadece son yılında 2 milyondan fazla okuma elde edildi. 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında da gerçekleştirilecek olan Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesinin protokolü Onikişubat Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde imzalandı. Protokolü Onikişubat Belediyesi adına Başkan Hanefi Mahçiçek, İl Mill Eğitim Müdürlüğü adına ise İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Akküncü imzaladı.

“MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OLARAK YAPTIĞIMIZ EN GÜZEL ÇALIŞMA”

Protokol töreninde konuşan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Akküncü, Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesini Milli Eğitim Müdürlüğü olarak önemsediklerini belirterek, “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi kapsamında protokol imzalayacağız. Hayırlı bir işe beş yıldır birlikte devam ediyoruz. Bizim çocuklarımıza daha küçük yaşlardan, ikinci sınıflardan lise son sınıfa kadar okuma kültürünü geliştirmek, onlara hayatlarının her aşamasında bilgi dağırcıkları şeklinde ileriye hazırlamak amaçlı yaptığımız bir çalışma. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yaptığımız çalışmaların en güzellerinden biri olarak düşünüyorum ben bu projeyi. Küçük yaşlarda çocuklarımıza okuma kültürü kazandırmak kadan güzel bir şey yoktur. Bizlerde dahil daha küçük yaşlarda kendi çocuklarımızı okumaya alıştırırsak gelecekte hem bilgiyi hem de kültürü kendi özünde özümsemiş oluyor. Bu çalışmayı örnek alıp, velilerimiz de kendi içinde kitap okumayı geliştiriyorlar. Okullarımız da yarışmalar yapıyor, biz Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesini örnek alıyoruz diyorlar. Sayın başkanımız nezdinde Onikişubat Belediyesi’nin tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Her yıl okullarımıza 70 bine yakın giriyor, her şubeye beş kitap hediye ediyorlar. Bunun hem tüm öğrencilerimiz okuyor, hem öğretmenlerimiz okuyor. Hatta arta kalan zamanlarda bizler de okuyoruz. Bazı okullara gittiğimizde velilerimizin elinde bu kitapları görüyoruz, mutlu oluyoruz. Hayırlı bir çalışmaya vesile oldukları için başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu yıl da tüm öğrencilerimizin katılımlarıyla güzel bir çalışma yapacağımıza inanıyorum” dedi.

“EĞİTİM YATIRIMI, FİZİKİ YATIRIMDAN DAHA ÖNEMLİ”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise Onikişubat Belediyesi olarak eğitime yapılan yatırımın fiziki yatırımlardan daha önemli olduğunu belirterek, “Onikişubat Belediyesi olarak ve kişisel olarak da benim en mutlu olduğum zamanlardan birini yaşıyoruz. Şunu her zaman söylerim, bizim için fiziki çalışmaların çok daha ötesinde eğitime yaptığımız çalışmalar daha önemlidir. Bu bağlamda Onikişubat Belediyesi olarak yurduyla beraber 6 tane okul, 65 tane kırsal mahallemize Bilgi ve Kültür Evi ve ilçe merkezimize de 7 tane Bilgi ve Kültür Evi yaptık. Her sene özellikle dar gelirli ailelerimizin çocukları için Üniversite Hazırlık Kursu düzenledik. Kahramanmaraş Kültürü Keşfet diye yarışma programları düzenledik. Sportif alanda liselerarası basketbol turnuvaları organize ettik. Bu çalışmaların en önemlilerinden bir tanesi Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projemiz” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ, ASLA DURMAYACAĞIZ”

Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesinin önemine vurgu yapan Başkan Mahçiçek, eğitime yatırımlarının artarak devam edeceğine dikkat çekerek, “Beş yıldan beri düzenlediğimiz, bu sene 5’incisini düzenleyeceğimiz Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesinin protokolünü imzalıyoruz. Her sene 70 bin civarında kitap alıyoruz, ilkokul ikinci sınıflardan itibaren lise 3’üncü sınıflara kadar kitaplarımızı beşli setler halinde düzenliyoruz ve sadece Onikişubat’taki okullarımıza değil, bütün Kahramanmaraş’taki okullarımıza bu kitapları dağıtıyoruz. Okuyan çocuklar daha başarılı olacaktır, okuyan çocuğun zihni gelişimi çok daha önde önde olacaktır. Bu öğrencilerimize katkı sağlamak bakımından Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projemiz önemli. Buna devam edeceğiz, eğitim çalışmalarımızı sürdüreceğiz, asla durmayacağız. Bunu her zaman söyledim; bana 10 kilometre yol yap diyeceğinize bir tane çocuk yetiştirin diyin ondan çok önemli olur bizim için. Belki o yetiştirdiğimiz çocuk memleketi yönetecektir. Onun için insana yapılan yatırım, her türlü yatırımın önündedir, önünde olmalıdır” dedi.

“DURMADAN, DURAKSAMADAN DEVAM EDECEK”

Onikişubat Belediyesi’nin açtığı Üniversite Hazırlık Kursları’ndaki başarı oranlarına dikkat çeken Başkan Mahçiçek, sözlerine şu şekilde devam etti, “Geçen sene bildiğiniz gibi Üniversite Hazırlık Kursları’ndaki başarı oranımız yüzde 83’dü. O yüzde 83’ün içerisinde 60 öğrencimiz ilk 20 bine girmişti. İlk 20 bin dediğiniz olay, eğer tercih edilirse tıp fakültesi demektir. Bu sene yine Üniversite Hazırlık Kursları’mız devam edecek. Bunun yanı sıra okul yapmaya da devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki sene Tekir’de bir okulumuz vardı, ihale etmiştik ama müteahhit bırakıp gitmişti, onu yeniden ihale edeceğiz ve Tekir’e bir okul daha yapacağız İnşallah. Kafamızda bir proje okul var ama İnşallah kaynağımız olur, paramız olursa onu da yapacağız. Ama gerçekten bizim için geçen seneki o üniversite imtihanlarını kazanan ki, o çocukların çoğunluğu dar gelirli ailelerimizin çocukları. Onların aileleriyle beraber olduğumuz gün çok mutlu bir gündü bizim için. O çocuklar üniversiteyi kazandı, İnşallah okuyacaklar, gelecekte bu ülkenin yönetiminde bulunacaklar. Ben hep bunu söylerim, bizden de iyi yönetecekler bu ülkeyi. Onun için bugün sizlerin de teşrifleriyle bu protokolü imzaladık. Bu kabil çalışmalara da devam edeceğiz. Yani eğitimle ilgili çalışmalarımız durmadan, duraksamadan devam edecek.”

“KAHRAMANMARAŞ’I BİR DÜNYA KENTİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

“Onikişubat Belediyesi’nin belli bir hedefi var, çalışmalarında belli bir stratejisi var” diyen Başkan Mahçiçek, “O hedefleri de yakalayacağız inşallah. Ciddi bir kaynak ürettik, Onikişubat Belediyesi olarak. Kendi imkanlarıyla 350 milyon TL’den fazla kaynak üretmiş bir belediye bu. Bunu üretmek kolay bir olay değil. Baktığınız zaman köylerimizde çamura basılacak bir alan kalmamış. Hemen her tarafı yapmışız. Bisiklet yollarından tutun, 314 tane park yapmışız. Bir de EXPO 2023 projemiz var ki, bu proje Kahramanmaraş’ı dünyaya taşıyacak. Kahramanmaraş’ın bugüne kadar yakalayabildiği en önemli proje. Hep beraber, 2023 yılında tamamlayacağız ve Kahramanmaraş’ı bir marka şehir, bir dünya kenti haline getireceğiz. Bunun yanında Büyükşehir Belediyemizle beraber Kahramanmaraş’ın özellikle kendi bölgemizde kentsel dönüşüm alanında yeni yapılacak konutlarımız var, yeni imara açılacak yerlerimiz var. Çok daha güzel, yaşanabilir kentler, mahallerler oluşturmak için çalışmalarımız var. Bunları da İnşallah belli bir düzeye geldikçe kamuoyuyla paylaşacağız. Milli Eğitim Müdürümüze ve vekilimize protokol için teşekkür ediyorum, İnşallah bu kabil çalışmaları birlikte devam ettiririz diye teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından projenin protokolü imzalandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz