Bilge Çocuk dergisi ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen “Mars'ta Hayat Hikaye Yarışması” ödülleri sahiplerini buldu. Türkiye genelinde ortaokul öğrencilerinin başvurabildiği “Mars'ta Hayat Hikaye Yarışması”na yapılan binlerce başvuru arasından dereceye giren ilk üç hikaye ödüle layık görüldü. Yedi hikaye de mansiyon ödülüne hak kazandı. İstanbul Tema Park'ta düzenlenen törende sahiplerine ödülleri verildi. Öğrenciler ödüllerini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un elinden aldı. Yarışmada Kahramanmaraş’ta başarılı bir şekilde temsil edildi. Gazi Ortaokulu’nda 8’inci sınıfta eğitim gördüğü esnada ‘Mars’ta Hayat’ konulu kısa hikaye yazısı ile yarışmaya katılan şuan ise Çukurova Elektrik Anadolu Lisesinde eğitim göre Didem Ülkü Demirci, ödülünü Bakan Ziya Selçuk’tan aldı. Yakaladığı bu başarıyla Kahramanmaraş’ın adını duyuran Didem, okulunda büyük bir sevinçle karşılandı. Yazmaya ve okumaya olan bağlılığını Türkiye 2’ncisi olmasında yaşadıklarını anlatan Didem, yaştaşlarına da önemli önerilerde bulundu. 

“BAKANDAN ÖDÜL ALMAK HERKES NASİP OLMUYOR”
Okumayı ve yazmayı çok sevdiğini anlatan Demirci, “Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi’nde 9’ncu sınıf öğrencisiyim. Okumayı ve yazmayı çok seviyorum, zaten bu hikayede yazma tutkumdan ileri geliyor. Benim en büyük destekçim ailem ve öğretmenlerim. Bu başarıyı yakalamamda çok fazla yardımcı oldular ve Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’dan ödül almak gerçekten çok büyük bir onur. Milli Eğitim Bakanından ödül almak herkese nasip olmuyor. Ben de çok gururlandım bu yüzden açıkçası. Yaşam konusu zaten benim çok ilgimi çeken ve araştırdığım da bir konuydu. Bu yüzden fazla zorlanmadım ama kafamda çok fazla bilgi oluştu bu konuda. Onların arasından bir şey seçmek zor oldu. Arkadaşlarım asla okumayı ve yazmayı bırakmasınlar, kendilerini her zaman sözel olarak ifade edemeyebilirler ama yazmak herkesin en büyük destekçisi olacaktır. Herkes yazmalı” dedi.

“KIZIMIN BAŞARISINDAN ÖTÜRÜ ÇOK DUYGULANDIM”
Didem’in babası Adem Demirci ise kızının başarısıyla çok duygulandığını belirterek, “Kızımın başarısından ötürü çok duygulandım. Kendisine, Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk Beyefendi tarafından bir ödül takdim edildi. Ödül törenine katılamadık ama televizyonda izlediğimizde hem çok sevindik hem de çok gururlandık. Kızımızın böyle bir ödülü hak etmesi ailecek hepimizi çok gururlandırdı. Kızım derslerinde de başarılı bir ögrencidir, bizi her zaman onure ediyor o bizim gözümüzün nurudur” ifadelerini kullandı.

“HER ZAMAN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ”
Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi Müdürü Vural Gök ise Didem’in okularını kazandığı için mutlu olduğunu belirterek her zaman destekçisi olacaklarını söyledi. Sözlerinin devamında Gök,  “Öncelikle öğrencimizi, okulumuzu kazandığı için tebrik ediyoruz. Öğrencimiz bu yıl yapılan ‘marsta hayat’ konulu kısa hikaye yarışmasında Türkiye 2’ncisi oldu. Şehrimizi ve okulumuzu gururlandırdı kendisini çok tebrik ediyorum. Öğrencimiz bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Bundan sonraki diğer yarışmalara da katılmasını ve kitap okuma alışkanlığına devam etmesini istiyoruz. Bu anlamda hem kendisini hem ailesini hem de öğretmenlerini tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. İnşallah öğrencimizin bu güzel okuma alışkanlığı devamlılığını sürdürür ve diğer öğrencilerimize de bir örnek teşkil etmiş olur” şeklinde konuştu. 


“DİDEM’İN YETENKLİ OLDUĞUNU KEŞFETMİŞTİM”
Didem’in Gazi Ortaokulu’ndan Türkçe Öğretmeni olan Nazan Çınkır ise şu şekilde konuştu, “Biz Didem ile bir yıldır beraberiz. Didem’in yazma yeteneği çok iyiydi ve bunu keşfettiğimde ona yarışmaların olduğunu, bu yarışmalara katılması gerektiğini söyledim. Bu kapsamda onu yazarlık eğitimi adı altında egzersiz çalışmama çağırdım. Egzersiz çalışmamda çok başarılı olduğunu farkettim, çok güzel yazılar yazıyordu. Benim yanımda bile yarım saat içerisinde o kadar güzel şiirler yazıyordu ki, yazdığı şiirle Türkiye birinciliği elde etti örneğin. Daha önce Enerji Bakanlığı’nın düzenlediği bir öykü yarışmasında ki, bunu da Didem’e ben önermiştim, teşvik etmiştim. Didem onda da Türkiye birinciliği kazandı. İl derecelerimiz bar 7-8 tane, yine proje Fen Lisesi’nin düzenlediği yarışmada il birincisi oldu Didem. Devlet Su İŞleri’nin düzenlediği yarışmada bölge üçüncüsü oldu. Jandarma Komutanlığı’nın düzenlediği yarışmada il birinincisi oldu. Güzel bir yolculuktu.”
 

HABER: TUĞÇE KAYAR

Editör: Mahmut Beyaz