Koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların tatil edilmesinin ardından sık sık öğrencilere yönelik uyarılarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz gün yaptığı paylaşımla öğrencilerin okullarını özlediğini belirterek, ilk teneffüsün 40 dakika olacağı sözünü vermişti.  Bakan Selçuk, el yazısıyla “Okula döndüğünüz gün ilk teneffüs 40 dakika. Söz.” yazdığı kağıdın görüntüsünü Twitter hesabından paylaşarak “Çocuklar, evde sıkıldığınızı, okulu özlediğinizi biliyorum. Buradan söz olsun, okula döndüğümüz ilk günün ilk teneffüsünü, o güne özel olarak 40 dakika yapacağız.” ifadesine yer verdi.

Bakan Selçuk’un teneffüs müjdesine bir destek de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Bakan Selçuk’un öğrencilere 40 dakika teneffüs sözü verdiği paylaşımı sosyal medya hesabından alıntılayarak 81 ildeki 81 okulda eğitim gören öğrencilere 40 dakikalık teneffüste dondurma ikram edeceklerini söyledi.

Başkan Güngör, “O kadar uzun bir teneffüs dondurmasız olmaz. Sn. Bakanım  @ziyaselcuk, 40 dk. teneffüste çocuklarımızın mutluluğunu Maraş Dondurmamız ile tatlandırmak isteriz. 81 ilden 81 okulumuza dondurmalar bizden.” ifadelerini kullandı.

BAKAN SELÇUK’TAN KAHRAMANMARAŞ’A SELAM

Güngör’ün paylaşımına ise Bakan Selçuk şu şekilde yanıt verdi; “Değerli başkanım hassasiyetiniz için çok teşekkürler. 81 okulumuzun listesini paylaşacağım sizinle. Dondurmalar katkı maddesiz olsun lütfen:) Tüm Kahramanmaraş'lılara selamlarımla.”

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz