Bir dizi açılışı için Kahramanmaraş’a gelen Mahir Ünal, Kahramanmaraş'ta MÜSİAD Şubesi'nin açılışını yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal Turizm Çalıştay öncesinde Kahramanmaraş Milletvekilleri ile birlikte MUSİAD Kahramanmaraş şubesinin açılışını yaptı. Açılışta partililerin ve vatandaşların yoğun ilgisi vardı. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kahramanmaraş’a MÜSAİD’ın tekrardan gelmesiyle birlikte çok ciddi mesafeleri kat edeceğini söyledi. Ünal, “Biz işimize duayla başlar, bereketiyle alırız. Kahramanmaraş’ımız son 10 yılda ticarette çok ciddi anlamda mesafe kat etti. Bu mesafe kat edişte Kahramanmaraş birlik ve beraberlik içerisinde ekip ruhuyla bir takımın paydaşları gibi çalışmanın aslında herkese kazandırdığını gördü ve öğrendi” dedi.

‘MÜSİAD TİCARETİ İYİ YERLERE TAŞIYACAKTIR’

Kahramanmaraş’ın ticaretinin iyi yerlere geleceğini söyleyen Ünal, konuşmasına şöyle devam etti: "İnşallah MÜSİAD'ın tekrardan Kahramanmaraş'ta faaliyete geçmesiyle bu daha da büyük ivme kazanacak. Ben MÜSİAD'ı her zaman çok önemsedim. Çünkü MÜSİAD, bir kaygıyla kuruldu. Bir dertle, bir davayla kuruldu. Az önce sözünü ettiğimi bu toprağa, bu geleneğe, bu kültüre ait olan ve insanı kendi kimliğine, kendi yurduna yabancılaştırmasına karşı olan; paranın, ticaretin amaç değil bir araç olduğuna inanan bir avuç inanmış adamın çabası ve gayesiyle kuruldu. Bugün de aynı dava, çaba, inanç, gayretle yoluna devam ediyor. İnşallah Kahramanmaraş'ımızda MÜSİAD'ın çalışmaları, MÜSİAD'ın özellikle yurtdışı ayağında kurduğu güçlü ilişki ağının Kahramanmaraş'ımızın ticaretini daha iyi yerlere taşıyacaktır"

‘EN BÜYÜK DESTEĞİ KAHRAMANMARAŞ’TAN ALACAĞIZ’

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise, 26 yıllık birikimlerini Kahramanmaraş'ta da sürdüreceklerini ifade etti. Olpak, "Biz faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bunu yaparken yalnız en büyük desteği Kahramanmaraş'tan alacağız. Çünkü eğer Kahramanmaraş, MÜSİAD için bir değer olmayı sürdürürse anlam taşıyor. Biz de 26 yıllık birikimimizi inşallah sizlerle paylaşmaya devam ederiz. Bu duygularla açılışımızı şereflendirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Muhammet Gevher dualarıyla açılış kurdelesi bakan ve beraberindeki ekip tarafından kesildi. Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İlçe Başkanları ve İş adamları katıldı.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz