AK Parti İl Teşkilatı tarafından organize edilen "Mahalle Başkanları Toplantısı" Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın katılımıyla gerçekleşti. Toplantıyı özellikle kendisinin istediğini söyleyen Bakan Ünal, çalışmalara en temelden başlanması gerektiğini belirtti.

 

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantı AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Özemir'in açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal için hazırlanan özel video ile devam eden toplantıda Bakan Ünal,"Ben bugün özellikle mahalle başkanlarımızla bir araya gelmek istedim ve bunu da il başkanıma söyledim. Çünkü Antalya'da düzenlenen mahalle başkanları toplantısı benim çok hoşuma gitmişti. Bunu kendi memleketimde de uygulamak istedim. Hani deriz ya su akar yolunu bulur. Şimdi farkındaysanız yavaş yavaş su akıyor yolunu buluyor. Yani asıl olanın millet olduğu, asıl olanın taban olduğu ve öncelikli olarak tabana temele hizmet verilmesi gerektiği hem Cumhurbaşkanımızın muhtarlarımızla yaptığı toplantıda hem de biz milletvekillerinin mahalle başkanlarımıza gösterdiğimiz ehemmiyetle her şeyin kendi mecrasını bulduğunu gördük" dedi.

 

'BİZ MİLLET İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet özdemir, zaman kaybetmeye tahammüllerinin olmadığını söyleyerek, şunları kaydetti: "Başarılı bir seçim geçirdik. Seçimden sonrada teşkilatların eğitimine yönelik toplantı düzenledik. Belki kardeşlerim diyecekler ki bu ne acele? Ama bizim zaman kaybetmeye tahammülümüz yok. FETÖ ile ilgili size bir şey anlatacağım. 1982 yılında terör örgütü liderinin bir açıklaması var. Diyor ki "İnsanların beyinlerini yıkamamız lazım."diyor. Burada kötü niyetli kendine çalışan menfaatleri için hareket edenler 20-30 yıl önce çalışmaya başlamışlar. Biz seçimden 2-3 yıl önce çalışmaya başlasak geç sayılmaz. Onlar kendileri için çalışıyorlar, siz bu millet için çalışıyorsunuz. Onlar kötü niyetli çalışıyorlar, siz ar niyetli, temiz niyetli çalışıyorsunuz. Onlar kendi menfaatleri için çalışıyorlar, siz bu ülke için çalışıyorsunuz. O zaman sizin onlardan daha güçlü olmanız lazım. Sizin onlardan daha çok çalışmanız lazım. Sizin bir yönetiminiz var. Siz kendi mahallelerinizin il başkanlarısınız. Yönetimde ki kardeşlerimizide söyleyin. Onlarda bunu yapsınlar. Bir şey daha yapın. Çalışmalar yaparken genç kardeşlerimize de önem verin. Annelerinizi, kardeşlerinizi de yanınıza alın ve bu davada onlarında payı olduğunu unutmayın. Zaten 300 kişilik bir alanımız var. Her sandıkta bir görevli belirleyin. Onlar o çalışmaları yavaş yavaş yapsınlar. O çalışmalar yapılsın ki bundan 20-30 yıl önce kötü hesaplar peşinde olanların hesaplarını kafalarına geçirelim."

 

'BİZİM BÜTÜN AMACIMIZ KÜLTÜRÜMÜZÜ KORUMAK'

Düzenlenen "Mahalle Başkanları Toplantısı"ndan konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, bu toplantıyı özellikle kendisinin istediğini belirterek bütün amaçlarının kültürü korumak olduğunu söyledi. Bakan Ünal, "Ben bugün özellikle mahalle başkanlarımızla bir araya gelmek istedim ve bunu da il başkanıma söyledim. Çünkü Antalya'da düzenlenen mahalle başkanları toplantısı benim çok hoşuma gitmişti. Bunu kendi memleketimde de uygulamak istedim. Hani deriz ya su akar yolunu bulur. Şimdi farkındaysanız yavaş yavaş su akıyor yolunu buluyor. Yani asıl olanın millet olduğu, asıl olanın taban olduğu ve öncelikli olarak tabana temele hizmet verilmesi gerektiği hem Cumhurbaşkanımızın muhtarlarımızla yaptığı toplantıda hem de biz milletvekillerinin mahalle başkanlarımıza gösterdiğimiz ehemmiyetle her şeyin kendi mecrasını bulduğunu görüyoruz. Bugün sizinle bir kaç hususu paylaşmak istiyorum. Bu salonda olan herbirinizin hatırladığı bir şey var. Bu ülkenin gerçek değerleri yıllarca horlandı, dışlandı ve kıymetsiz görüldü. Bu topraklara baktığınız zaman bu toprakların gerçek bir insanlık adası olduğu gerçek bir merhamet,m iyilik adası olduğunu görürsünüz. Ama bir dönem oldu ki o dönemde bizim kıymetli kıymetsiz, bizim kabul etmediğimiz hiç bir şeyide önümüze kıymetli ve değerli olarak kattılar. Ayağında şalvar, sakallı, takkeli amcalarımız var ya onlar neyi korumları gerektiklerini çok iyi bildiler. Kendilerine emanet edilen büyük bir mirası korumları gerekitğini çok iyi bildiler. Bizim bütün amacımız kültürümüzü korumak" şeklinde konuştu.

 

'90 YILDIR DEĞERLERİMİZİ KORUMAK İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ'

90 yıldan bu yana kültürümüzü oluşturan değerlerimizi korumak adına mücadele verdiklerini söyleyen Bakan Ünal, sözlerinin devamında şunları kaydetti:"Biz 12 Şubat'ta Fransızları bu şehirden gönderirken bizi biz yapan değerler adına gönderdik. İnancımız adına gönderdik. Kimliğimiz, tarihimiz, kültürümüz adına gönderdik ve biz 90 yıldan beri bu milletin gerçek anlamda kimliğini oluşturan değerleri korumak için bu mücadeleyi veriyoruz. Biz yıllarca başörtüsü mücadelesi verdik. Çünkü bacımın başörtüsü benim inancımın sembolü olduğun için. Bulunduğunuz her mahallede bugünn yapmamız gereken en temel şey biz ne yapıyoruz ve biz neyin mücadelesini veriyoruz? Bunu çok iyi sorgulamamız gerekiyor. Bütün dünyada bugün insani değerler malesef ayak altındadır. Dünyanın herhangi bir yerinde hiçbir misafiri değeri kendine baz almaksızın insanların nasıl vahşice cezalandırıldığını gördünüz. Bugün malesef ortadoğu coğrafyasında birilerinin din adına insanları nasıl katlettiğini görüryorsunuz. Biz anadolu olarak insanlığın üzerinde yükseldiği derğerleri koruyoruz. Düne kadar çağdaşlık, modernlik adına konuşlanlar eğer bugün insanlık konusunda sınıfta kalıyorlarsa bunu çok iyi görmemiz ve bunun çok iyi değerlendirmesini yapmamız gerekiyor. Biz medeniyet olarak merhametin kalbi olan bir medeniyetiz."

 

'SİYASETİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YAPIYORUZ'

Birinci önceliklerinin çocukları kendi değerlerimize alıştırmak olduğunu söyleyen Bakan Ünal, siyaseti çocuklarımız için yaptıklarını belirtti. Bakan Ünal, "Ana muhalefet partisinin 2-3 günden beri kullandığı dile bakıldığı zaman malesef insanlıktan, insani değerlerden ve insanlığın üzerinde yükseldiği evrensel değerlerden çok uzaklar. Hiç bir ahlaki kaygı taşımayan ve malesef orada kullandığı ifadeleri burada kullanamayacağım. Bizimde gelinimiz olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın söylediği bir şey var. Diyor ki; "Suç şahsidir. Bir insanın suçundan dolayı onu yargılayabilirsiniz. Ama kurumları linç etmeyin." Bunu çok başka anlamlara getirdiler. Şu anda bizim birinci önceliğimiz çocuklarımızın bizim hafızamıza, bizim kültürümüze, bizim mirasımıza alıştırmaktır. Biz siyaseti çocuklarımız için yapıyoruz. Çocuklarımıza değerlerimizi aktarmak için yapıyoruz. Üzerinde durduğumuz bu büyük insanlık adına yapıyoruz ve bugün dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu insanlığı yeniden çoğaltmak adına yapıyoruz. O yüzden her birinizin mahallede sevgiyi, saygıyı, kardeşliği yeniden yaşatmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 

'KAHRAMANMARAŞ'TA MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ YENİDEN BAŞLATALIM'

Kahramanmaraş'ta mahalle kültürünü yeniden başlatarak mahallesini koruyan, kollayan ve yardımlaşan bir mahalle kültürü aşılamak istediğini söyleyen Bakan Ünal, sözlerinin devamında şunları dedi:"Bizim kültürümüz muvaffak olmaktır. Kul, iyi olmakta, dürüst olmakta, metanetli olmakla, yardımlaşmakla ve metanetinin sadece Allah ile var olduğunu bilmelidir. Bir Hristiyan Hristiyan gibi düşünür, bir Musevi Musevi gibi düşünür. Bir Müslümanında Müslüman gibi düşünmesi gerekir. O yüzdendir ki temelden, tabandan başlayalım ve mahalle başkanlarımızla başlayalım diye düşündüm. Biz Kahramanmaraş’ta mahalle kültürünü yeniden başlatalım. Mahallesini koruyan, kollayan, yardımlaşan, iyiliği sevgiyi üreten kültürü yeniden barındıran, inancımızın gereği olan ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.’ Hadis-i Şerif-i gereği komşularımızın halini hatırını soralım. Acaba birileri benden daha mı iyi olur diye düşünmek yerine, inşallah benden daha iyi bu işleri yapan insanlar gelir diye düşünelim. Bir şehir ne kadar çok insan yetiştirirse o şehir o kadar çok gelişir. Bir şehirde azıcık yukarı çıkanın paçasından çekerlerse o şehir insanını kaybeder. O yüzdendir ki ısrarlar yardımlaşma, paylaşma diyorum. Bugün Kültür ve Turizm Bakanı olarak diyorum ki gelin bütün ilçelerimizde mahalle başkanlığı kurarak bir kardeşlik hareketi başlatalım. Gelin bugün insanları her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu ve insani değerlerin merkezi olan Anadolu ve Anadolu’da da bu kültürün ocağı olan Kahramanmaraş’a insanı yeniden inşa etmek için biz silah olalım. Dedikoduyu susturalım."

 

'MAHALLE KÜLTÜRÜMÜZÜ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ'

Mahalleye iyiliği, sevgiyi kardeşliği, dayanışmayı, yardımlaşmanın, hiçbir garibin zorda kalmayacağı bir mahalle yapmanın niyetinde olduklarını dile getiren Bakan Ünal, bu olguya hep birlikte yapacaklarını ifade etti. Bakan Ünal, "Azimli ol, gayretli ol, çaba sarf et ama bu çabalar hazırlanman gereken gün için olsun. Kardeşine ya da bir başkasına zarar vermek için değil. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki ameller niyetlere göredir. Niyet değişince her şey değişiyor. Niyetimizi değiştirip bu mahalleyi mahalle yapacağız. Bu mahalleye iyiliği, sevgiyi kardeşliği, dayanışmayı, yardımlaşmanın, hiçbir garibin zorda kalmayacağı bir mahalle yapmanın niyetindeyiz ve yarabbi bunu bana nasip et dediğiniz anda kapı açılır. Tüm bunları birlikte yapalım. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımızla bunları yapalım. Bugün ahlaki olana her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Çıkar ilişkilerinden dolayı hakikati satıyorsa bir insan, ahlaki olanın yanında durmuyorsa bir hırsızlığa, ahlaksızlığa göz yumuyorsa biz orada yokuz demektir. Eğer biz Kahramanmaraş olarak bunu başlatıp ve bunu Maraş olarak tüm Türkiye ve dünyaya gösterirsek inşallah bir insanlık hareketi başlatmış oluyoruz. Bunu çok önemsiyorum çünkü bunu sadece bu şehir yapabilir. Niye biliyor musunuz? Bu şehrin hamı, kumaşı, dokusu bozulmadı çünkü bu şehir göç almaz, göç vermez. Bu şehrin ruhu, heyecanı dimdik ayaktadır. Bu şehir sözünü kelamını bilir. Bu şehir Ukraşim hazretlerinden Malik Bin Ejder’den gelen büyük bir geleneğe sahiptir" diye konuştu.

 

'KARDEŞLİK HUKUKUNU MUHAFAZA EDELİM'

Kardeşlik hukukunu muhafaza etmemiz gerektiğini söyleyen Bakan Ünal, son olarak sözlerine şunları ekledi:"Bu şehir Afşin, Elbistan, Nurhak, Ekinözü, Göksun, Andırın, Pazarcık, Türkoğlu, Ekinözü, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu, Onikişubat tek bir ruh halindedir. Hepsi bir mahalledir insanar birbirlerine neredensin diye sormaz. İnsanlar birbirleriyle insan olduğu için ve insanlar birbiri ile konuşurken sadece insani değerlerin vicdanını dikkate alarak konuşur. Allah bize insanlar hakkında iyi düşünmeyi emrediyor. Merhameti iyiliği dayanışmayı, yardımlaşmayı insana ait olanı yeniden inşa etmek için mahallelerimizden başlayalım. Bunu zaten yapıyorsunuz yaptığınız için sizden yüzde 72 oy aldık ama bunu yaparak bir iyilik hareketine dönüştürelim. Bunu seçimden seçime seçim kazanmak için değil Kahramanmaraş’tan insana ve insana ait olanı ayağa kaldırmak adına bunu yapalım. İşte o zaman Kahramanmaraş hem Türkiye’de hem dünyada gerçek anlamda bir öncü şehir haline gelir. Kardeşlerim bu işe öncelikle kendi içimizde ki kardeşliğimizi pekiştirerek başlayalım. Burada bulunan herkes birbirinin kardeşidir. Bu kardeşlik hukukunu muhafaza edelim. Biz bir binanın tuğlaları gibi olalım konuşalım, istişare edelim. İnsana ve insanlığa ait olanı her zaman yüceltelim ve ayakta tutalım. Kahramanmaraş olarak ta bunu Allah’ın izniyle tüm Türkiye’ye gösterelim. Biz bunu yaparsak Allah’ın izniyle her şeyi yaparız."

 

Haber: Emre Akkış

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Mahmut Beyaz