Bir dizi ziyaret ve açılış programına katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Bakan Tüfenkçi, şehre geldiği ilk andan itibaren Kahramanmaraş Valiliği’ni ziyaret ederek burada şeref defterini imzaladı. Valilik ziyaretinde gazetecilere kısa bir açıklama yapan Bakan Tüfenkçi, Kahramanmaraş’ın her daim AK Parti hükümetinden yana olduğunu belirtti. Konuşmasında sıklıkla Kahramanmaraş’ın 16 Nisanda ’ki oylamada Evet oyu vereceğinden bahseden Bükün Tüfenkçi, Türkiye’nin geleceğinin emin ellerde olduğunun altını çizdi. “Güçlü Türkiye’den korkanlara inat biz korkusuzca “Evet” diyeceğiz” diyerek sözlerine devam eden Bakan Tüfenkçi, “Türkiye’ye yön verecek referandumu hep beraber yaşayacağız. Cumhurbaşkanımız ile birlikte de Kahramanmaraş’a geldiğimizde gerçekten Kahramanmaraş’ın özellikle 16 Nisan’da ki Referandum oylamasında kararını verdiğini gördük. Bu karar milletten yana bir karar. Türkiye’nin geleceğinin emin ellerde yükselmesi, istikrardan yana koalisyonların, enflasyonların, provokasyonların olmadığı bir yarınlar için karar verdiğini görüyoruz. Burada ki özellikle Türkiye’nin güçlü meclis, yönetim ve yargıyla beraber Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile beraber Kahramanmaraş’ın ve Türkiye’nin ekonomisinin dünyayla rekabet edebilir gelmesi açısından da verilecek karar çok önemli. Gençlerin önünün açılması yönünde verilecek karar çok önemli. Kahramanmaraş’ımızın da bu kararı verdiğini görüyoruz. Zaten Kahramanmaraş hep milletten yana oldu. Dolasıyla 16 Nisan’da da bu şekilde tecelli edilecek. Bugün bu kapsamda da gerek esnaflarımızla, gerek iş adamlarımızla, gerekse teşkilatlarımızla beraber olacağız. İş adamlarımızın Türkiye ekonomisiyle ilgili beklentilerini, esnaflarımızın gelecekle ilgili beklentilerini ve taleplerini hep beraber tartışmış olacağız. Güçlü Türkiye’den korkanlara inat biz korkusuzca “Evet” diyeceğiz. İnşallah 16 Nisan’da Türkiye’nin geleceğini belirlenmesi yönünde önemli bir referandumu da hep beraber sağ salim gerçekleştirmiş olacağız. Ben şimdiden ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun diliyorum” ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ ÇAĞRIYA KULAK VERDİ

Kahramanmaraş’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine istihdam rakamlarının arttığını dile getiren Bakan Tüfenkçi, istihdamla üretimin paralel olduğunu niteleyerek, bunların beraberinde Pazar payımızın artacağına işaret etti. Bakan Tüfenkçi, konuşması şu şekilde sürdürdü: “Cumhurbaşkanımızın istihdam çağrısına kısa zamanda çok olumlu tepkiler oldu. Birçok işletmemiz ve esnafımız artı bir veya daha fazla kişiyi istihdam ederek bu çağrıya katkı vermiş oldu. Rakamlara baktığımızda çok ciddi bir rakamlar görüyoruz. Edindiğim ilk bilgilere göre de Kahramanmaraş’ta da bu çağrı üzerine istihdam noktasında artışların olduğunu almış olduğumuz raporlarda da görülüyor. Biz burada sadece istihdamı arttırmak istemiyoruz aynı zamanda da üretimi arttırmak istiyoruz. Çünkü her ilave istihdam üretimin büyümesi demektir. Biz dünya pazarlarında rekabetimizi güçlü bir şekilde yapabilmemiz için üretimimizde arttırmamız lazım. Zaten göreceksiniz Mart ayı ihracat rakamları açıklandığında güçlü bir artış olacağını belki de son ayların reformuna imza atacağını hep beraber görmüş olacağız. Bu almış olduğumuz tedbirler ve teşviklerle beraber ekonominin yılsonuna doğru beklenenin üzerinde bir performans göstereceğine şimdiden söyleyebilirim. Yeter ki biz birlik ve beraberliğimizi bozmayalım.”

Bakan Tüfenkçi Kahramanmaraş programı kapsamında, Valilik ziyaretinin ardından Tarihi Kapalı Çarşı ve Demirciler Çarşısı’nı ziyaret edecek. Çarşı ziyaretinin ardından Ulu Camii’nde Cuma Namazı kılacak olan Bakan Tüfenkçi, namazın ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan “Aliya İzzet Begoviç Rekreasyon Alanı”nı açılışına katılacak. Bakan Tüfenkçi daha sonra, İl Danışma Meclisi Toplantısı, Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı ve Seçim Bürosu Açılışı, İş Dünyası Temsilcileri ile Toplantı ve Akşam Yemeği, Esnaf Ve Sanatkârlar Toplantısı sonrasında kentten ayrılacak

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz