Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete giren Kahramanmaraş Canlı Hayvan Borsası’nın resmi açılışı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve AK Parti Genel Başkanı Mahir Ünal’ın katılımıyla yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulan ve yapımı itibari ile bölgenin en büyük canlı hayvan borası olma özelliğine sahip olan Kahramanmaraş Canlı Hayvan Borsası ile Modüler Kesimhaneleri geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda hizmet vermesine karşın resmi açılışı yapılmamıştı. Kahramanmaraş Canlı Hayvan Borsası ile Modüler Kesimhaneleri resmi olarak, bir dizi ziyaret, açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve AK Parti Genel Başkanı Mahir Ünal’ın katıldığı törenle açıldı.

“2018’DE KAHRAMANMARAŞ, DÜVE DESTEĞİNE MUTLAKA KAVUŞACAKTIR”

Açılış töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, “düve desteğini Allah’ın izniyle 2018 Bakanlar Kurulu’ndan geçireceğime inanın, ben buna söz veriyorum” dedi. “Biz Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle vallahi kardeşiz” diyen Fakıbaba, konuşmasına şu şekilde devam etti; “Şanlıurfa ne ise Kahramanmaraş’ta odur, Gaziantep’te, Şırnak’ta, Ordu’da odur. Biz Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle vallahi kardeşiz. Bu ülke bizim arkadaşlar, lütfen müsaade etmeyeceğiz. Bize verdiğiniz destek müddetçe bizde canımızı ortaya koyacağız. Önce bizi vuracaklar sonra bu ülkeye bir şey yapacaklar, önce biz gideceğiz. Onun için hiç şüpheniz olmasın, yeter ki Allah’ın izniyle bize desteklerinizi esirgemeyin. Biz sizinle beraber emrinizde olacağız, gece-gündüz demeden çalışacağız. Biraz sonra İnşallah Çalıştay’a gideceğiz, orada notlarımı alacağım ama esnaf arkadaşlarım benim için çok önemli, düve desteğini Allah’ın izniyle 2018 Bakanlar Kurulu’ndan geçireceğime inanın, ben buna söz veriyorum. 2018’de Kahramanmaraş, düve desteğine mutlaka kavuşacaktır.”

Açılışa, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş MilletvekilleriMehmet Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmer Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve çok sayıda Kahramanmaraş Canlı Hayvan Borsası esnafı katıldı.

(Haber: Kübra Şimşir)

Editör: Mahmut Beyaz