Bir dizi ziyaret, temel atma ve açılış törenlerini katılmak üzere Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kahramanmaraş’a geldi. Hava yoluyla kente gelen Bakan Eroğlu, ayağının tozuyla Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından kente kazandırılacak olan 4 yatırımın temelini atmak ve Doğa Koruma ve Milli Parklara ait tesisin açılışını gerçekleştirmek üzere Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’ne geldi. Bakan Eroğlu, düzenlenen toplu temel atma ve açılış merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Adatepe Barajı Sulaması 3. Kısım, 2 adet taşkın koruma tesisi ile ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmaların temelini attı. Eroğlu, yine aynı merasimde DKMP tarafından gerçekleştirilen 1 adet altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarının açılışını gerçekleştirdi. Bakan Eroğlu ayrıca, 6 aileye gelir getirici tür, 7 aileye de ORKÖY sertifikası verirken, programda ceviz, fıstıkçamı ve sedir türlerinden oluşan toplam 5 bin adet fidan vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Temeli atılan ve açılışı gerçekleştirilecek tesislerle 112 bin 520 dekar zirai arazi suya kavuşacak, 6 mahalle taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca ormanların gençleştirilmesi, bakımı ve iyileştirilmesi ile orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“EROĞLU AK PARTİ DAVASININ ARIZASIZ İNSANI”

Törenin açılış konuşmasını DSİ Genel Müdürü Murat Acu yaptı. Acu’nun yaptığı bilgilendirmelerin ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç bir selamlama konuşması yaptı. Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından kürsüye gelen TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç yaptığı konuşmasında 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem milletvekilliği seçimlerinin önemine değindi. Veysel Eroğlu’nun AK Parti davasının arızasız insanlarından biri olduğunu belirten Güvenç, konuşmasının sonunda tüm salona Veysel Eroğlu’nu ayakta alkışlattı. Güvenç’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’da kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

“KAHRAMANMARAŞ’A HİZMET İBADETTİR”

Daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu kürsüye geldi. Eroğlu, “Kahramanmaraş, yiğitler ve kahramanlar diyarı. Dolaysıyla buraya ne yapılsa azdır anlayışıyla bugünde sizlere hem müjdelerle hem de 5 tane dev tesisin temel atma ve açılış törenlerini yapmak için geldik. Öncelikle sizlerden özür diliyorum, hava şartlarından dolayı gecikmeli geldik. Binali Yıldırım karayollarını kaymak gibi yapmış ama hava yollarını düzenlememiş, hava şartları kötüydü. Kahramanmaraş’ı gönülden seviyorum, kalbimiz Kahramanmaraş için çarpıyor. Üzerimde bir selam var, Cumhurbaşkanımız da Kahramanmaraş’a ayrı bir önem veriyor, dedi ki, oradaki bütün kardeşlerime selamlarımı ilet dedi. Gelişimizin sebebi burada, bilhassa Adatepe Barajı çok önemliydi, temeli atılmış fakat bir türlü bitmiyordu. Hızla bitirdik şuanda 3. Kısımı tamamlamamızla birlikte o bölgeyi suyla buluşturduk. Kahramanmaraş çok önemli, burada hem Orman Bölge Müdürlüğü hem de DSİ Bölge Müdürlüğü var. Eskiden ormanlara girilmezdi, ama şimdi, ormanları vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Bu alanlara gelir getirici fidanlar dikiyoruz, insanı yaşat ki devlet yaşasın. İnşallah Kapıçam Tabiat Parke çevre düzenlemesini ve Yavşan Tabiat parkının enerji düzenlemesini yapıyoruz. Kahramanmaraş en kolay ulaşılan yer olacak, o yüzden biz Kahramanmaraş’ı tabiat güzellikleri merkezi yapacağız. Bunun için Tabiat master planı yaptık, Kahramanmaraş’ın tabiat güzelliklerine önem veriyoruz. Bu alanda potansiyel var ve bunlarla şehrimizi güzelleştireceğiz. Şuana kadar 25 milyar TL’lik yatırım yaptık, ama bazıları Kahramanmaraş’a neden bu kadar yatırım yapılıyor diyor. Bende geçmişte yapılmadığı için eksiği kapatıyoruz. Burası barajlar ve göletler diyarı. Buraya yaptığımız her şey ibadettir. Büyük hedefleri var devletimizin, ülkemizin. Kızıl elması var. Birinci kızıl elma inşallah 2023 yılında, yani Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından DSİ tarafından inşa edilecek Adatepe Barajı Sulaması 3. Kısım, 2 adet taşkın koruma tesisi ile ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmaların temelini atılırken, DKMP tarafından yapımı gerçekleştirilen 1 adet altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarının açılışını gerçekleştirildi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Mustafa Kılınç-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz