Bir dizi ziyaretler, açılışlar ve Kahramanmaraş için oldukça büyük öneme sahip olan Ulaştırma Çalıştayı için kente gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, güne Kahramanmaraş Valiliği’ni ziyaret ederek başladı. Valilikte şeref defterini imzalayan ve kentle ilgili Vali Vahdettin Özkan’dan brifing alan Bakan Arslan, ziyaret sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş’ın önemli bir merkez olduğunu anlatan Bakan Arslan, bu konuda gerek Karayolu gerek Demiryolu gerekse de Havayolu olarak bütün projelerin gözden geçirileceğini ve çalıştayla birlikte gelecek planlamalarını yapacaklarını söyledi.

KAHRAMANMARAŞ ÖNEMLİ BİR MERKEZ”
Bakan Arslan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bugün Kahramanmaraş’ta olmaktan, Kahramanmaraşlı hemşerilerimizle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti bildirmek isterim. Öncelikle Kahramanmaraş’ta havalimanı terminal inşaatı sahasında bir incelemede bulunduk. Tabi buradaki istişareden sonra Kahramanmaraş için çok önemli olan ülkemizin lojistik hamlesine o hamleye bir halka eklemesi süreciyle lojistiğin gelişmesi adına çok önemli olan Kahramanmaraş lojistik merkezinin açılışını yapacağız. Akabinde bakanlarımızla, milletvekillerimizle, Ankara’da her zaman Kahramanmaraş’ın oluşum projelerini istişare ediyoruz ve masaya yatırıyoruz. Ancak, yerel de özellikle Kahramanmaraş’ta yine bakanlarımız, milletvekillerimiz, valimiz, belediyemiz ve bu işin içinde olan arkadaşlarla birlikte Kahramanmaraş’ın ulaşım projelerini tekrar masaya yatırmak ve yaptıklarımızı karşılıklı bilgilendirme çerçevesinde istişare etmek, yapmayı düşündüklerimizi ve ona bağlı olarak bundan sonra yapmamız gerekenleri de bugün masaya yatırmış olacağız. Tabi Kahramanmaraş önemli bir merkez, önemli bir kavşak noktası. Bu konuda gerek karayolları olarak yapacaklarımız gerek demir yolları olarak yapacaklarımızı, zaten havayolunun terminalini incelemiştik. Bütün bunların birbirini tamamlayacak şekilde planlamaların gözden geçirildiği, gelecek hedeflerin ve planlamalarının oluğu ortaya konulduğu bir çalışma yapacağız.

PROJELERİ ANKARA’DA DA MASAYA YATIYORUZ”
Kahramanmaraş için önemli olan projeleri milletvekilleriyle beraber Ankara’da da masaya yatırdıklarını ve takipçisi olduklarının altını çizen Bakan Arslan, “Neler konuştuk? neler yaptık? bundan sonra neleri planlıyoruz? bunları istişare edeceğiz. Daha sonra da Kahramanmaraş Göksun yolundaki çok önemli bir yol, çok önemli bir güzergâh ve birçok tünelin olduğu bir güzergâh ve ana koridorun tamamlanması adına, ülke geneli için çok önemli bir proje. Orada da bir şantiye ziyareti yaparak, saha da işleri yerinde görerek, nihai değerlendirmeyi de Kahramanmaraşlı hemşerilerimizle müsaadelerini arz edeceğiz. Biz vekillerimizle ve bakanlarımızla Ankara’da Kahramanmaraş’ın projelerini masaya yatırıyoruz ve konuşuyoruz. Orada işleri birlikte yapmak ve takip etmek adına birlikteliğimiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Bakan Arslan, Kahramanmaraş programı kapsamında valilik ziyaretinin ardından Türkoğlu Yolu üzerinde bulunan Lojistik Merkezi açılışına katılacak. Ardından Ulaştırma Çalıştayı için Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsüne geçecek olan Bakan Arslan, çalıştayın akabinde Göksun Yolun şantiyelerini inceledikten sonra kentten ayrılacak.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz